Voor het eerst sinds 16 april won Willem II zondag weer eens een thuiswedstrijd. Dat is een half jaar. Goed, er zit een zomerstop tussen maar het is een lange tijd. Heerlijk dus om met een 3-1 overwinning FC Twente aan de kant te zetten.

Ik heb eigenlijk niet zo veel zin in het schrijven van dit verslag. Ga niet tegen je liegen. Ik erger me normaal al dood aan alles en iedereen. Maar als ik een kater heb kan ik helemaal niks hebben van mensen. Dan vind ik echt alles kut. Ik was vandaag niet helemaal jofel omdat ik zaterdagavond geprobeerd heb mijn lever definitief de nek om te draaien. Het is gelukkig niet gelukt maar het maakt wel dat ik een kutdag had. Van het aanvankelijke plan om in de zon te gaan genieten van een bock-biertje kwam dus ook niets terecht. Nee, integendeel. Deze jongen zat om 13.30 uur niet op het terras in de zon, maar in zijn auto om deze zondagmiddagwedstrijd nuchter te gaan bekijken. Je kunt van alles doen tegen een kater. Eieren met spek, meer bier drinken, vingers in de keel etc.  Allemaal onzin. Een colaatje zero en een overwinning van Willem II en ge bent het mannetje weer hoor.

Willem II speelde niet slecht. Er was eigenlijk geen reet aan. Willem II creëerde te weinig en FC Twente creëerde niks. Speelde Willem II dan slecht? Nee. Willem II speelde niet slecht. Het is alleen lastig kansen creëren met Sol en Croux zonder continu aansluiting te krijgen. Als er al aansluiting is dan is deze vaak te laat omdat Heerkens en Tsimikas van te ver moeten komen. Het is dat FC Twente zo slecht was, anders ga je d’r gewoon weer af.

Er was niet zoveel aan de hand in de wedstrijd tot Fran Sol bij zijn tegenstander deed wat ik het liefst bij zijn vrouw zou doen: stevig vasthouden. Twente kreeg een penalty en Assaidi schoot deze binnen. Debutant Branderhorst ging nog wel naar de goeie hoek maar dat is helaas niet hetzelfde als een bal tegenhouden.
Nog net voor rust maakte Fran Sol zijn fout goed door uit een corner van kale Jobba bij de tweede paal binnen te knikken.

Na de rust was Willem II beter dan FC Twente en dat resulteerde in een doelpunt. Freek Heerkens werd naar zijn linkervoet gedwongen en ik sprak net de zin ‘Heerkens kan toch niks met links’ uit of Heerkens gaf, met links, een fantastische voorzet op Sol. Sol verprutste de kans eigenlijk maar in de situatie die daarop volgde was Azzaoui het alertst en schoot hard binnen.

Met nog 30 minuten op de klok wordt het spannend en begint het onderdeel wat ik het liefst bij de vrouw van onze Spaanse spits zou doen: billenknijpen. FC Twente viel wel aan maar had echter totaal geen idee hoe zij de defensie van Willem II moesten doorbreken. Met spelers als Assaidi en Tighadouini hebben zij individuele kwaliteit, maar over het algemeen genomen is het een vrij treurige selectie. Willem II kwam dus eigenlijk helemaal niet meer echt in gevaar. Uit een hele goede aanval via Tsimikas werd het zelfs 3-1 en was het afgelopen. 3 Hele belangrijke punten. We staan niet meer op de laatste plek, hebben een fantastische spits en ik ben mijn kater weer een beetje te boven. Toch ging ik vanwege het spel niet heel vrolijk naar huis. Dat 5-3-2, het kan me nog steeds niet bekoren.

Zo, deze kwelling is weer bijna voorbij. Vrijdag Groningen uit en ik kan je verklappen: er komt een verslag online want Groningen uit gaat een bijzondere worden. Later meer.

Advies aan het thuispubliek

Wat kut was: Sjonge jonge jonge. We hebben weer iets nieuws hoor. Met de handjes in de lucht Hoooooooooooo roepen en dan pas een liedje zingen. Het is echt kut. Wat ook kut is, zwaaien met witte zakdoekjes. Wat ook kut is; als een mede-supporter achterover de gracht in joekelt kei hard gaan lachen. De supporter maakt het gelukkig prima maar het had vrij ernstig kunnen aflopen. Voor hetzelfde geld sta je te lachen om een mede-supporter die zijn nek gebroken heeft. Wat ook kut was: bij vlagen echt muisstil.

Wat niet kut was: Sfeer was prima when we were winning. Vooral het ‘We’ve got Fran Sol’ klonk lekker.

Advies aan het uitpubliek

In de eerste helft regelmatig te horen, in de tweede helft niet meer gehoord. Qua aantal een prima uitvak.

Advies aan de trainer

Je hebt nu het gelijk aan je zijde en dat is je geluk. De spelers vond ik zeker niet slecht, het spel echter wel. En dat is toch de taak van de trainer. Had je hier verloren dan waren er nog meer mensen voor een afscheid van Van de Looi geweest.

Irritantste man van de wedstrijd

Assaidi. Ontiegelijk goede voetballer. De manier waarop hij met de bal aan de voet keer op keer de verdediging bestormd is bijna angstaanjagend. Continue dreigend en lijkt de bal altijd volledig onder controle te hebben. Het talent spat er echt vanaf. Zo jammer dan dat hij dan toch gebaartjes moet maken naar het publiek. ‘Dat heeft zo’n jongen toch niet nodig?’ – Herman Finkers.

Slechtste man van het veld

Ik vond weinig spelers echt slecht vandaag eigenlijk. Maar ik moet toch kiezen en dan ga ik voor Croux. Heb ik weinig gezien. Andere kandidaat was Lachman maar die wisselde zijn foute momenten af met prima momenten. Croux heb ik geen prima moment zien hebben (denk ik).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.