Willem II pakte zaterdagavond 3 hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Tegen Heracles Almelo werd het in eigen huis 3-1. Willem II was heer en meester en stond na 22 minuten al op  een 3-0 voorsprong. Deze ongekende weelde wist men gelukkig vast te houden.

Zaterdagavond om 20.45 uur is best een prima tijd. Gewoon thuis aan de warme prak en dan richting de stad om bier te drinken. Het was best relaxt. Beetje ouwe hoeren en voetbal kijken. Niks bijzonders verder maar ik vond het lekker. Was er echt aan toe. Na even goed wat pils in m’n mik gegooid te hebben fietste ik door de stervende vrieskou naar het stadion waar het opvallend rustig was. Geen drukte in de fietsenstalling, geen rij bij de kaartcontrole… Ik was echt niet heel vroeg maar het leek bijna uitgestorven. Samen met o.a. De Lange Dèèrm stapte ik D’n Beitel binnen waar dus al die mensen gebleven waren. Nondeju wat was het daar vol.

Ook met carnaval is het vaak druk. Heb jij al een De Kruikenzeiker Carnavalsembleem besteld? Check de WEBSHOP! Ja want godnondeju ik heb gewoon m’n eigen webshop he. Er zijn mensen die hebben niet eens een normale shop en ik heb zelfs een webshop. Kunde dus carnavalsemblemen en stickers bestellen. Voor bekant niks. Gun effe wat liefde en support en bestel die shit. Stickers heb ik nog zat, maar de emblemen zijn al bijna uitverkocht voordat ik ze überhaupt binnen heb. Effe snel zijn.

Huishoudelijke mededeling: De heren of dames Verhoeven en Van Geel moeten nog even hun adres doormailen, anders krijgen ze voorlopig geen embleem.

Goed, de wekelijkse reclameboodschap is weer geweest.

Willem II begon aan de wedstrijd met precies de instelling die ontbrak bij VVV uit. Willem II viel vanaf het begin aan en Heracles Almelo kon daar verrekte weinig tegenin brengen. Het resulteerde in een hele vroege goal van Fran Sol. Franneke hakte effe een balletje binnen. Alsof het godverdomme niks is. Was gewoon een hele zieke goal. Ook de opbouw was heerlijk man. Ik stond te genieten echt waar nie gelogen. Een krappe 10 minuutjes later was het Haye die een perfecte voorzet gaf op Bartjelemoew Ogbeche die ‘m zo goed binnenknikte dat ik vanaf de Kingside dacht dat het Fran Sol was. Het scheelt een paar tintjes. Weer een paar minuten later had Fran Sol de bal binnen de 16 en legde rustig af op “B” die rustig binnen kon schuiven. 3-0! 3-0 voor is een ongekende weelde. De drang naar voren was er. De vleugelverdedigers sloten aan en gingen d’r overheen. De passes kwamen aan en heel belangrijk: de spitsen maakten goals.
De aanval liep gewoon als een tierelier. MSN? ABS! Azzaoui Bartje en Sol! Die blokkeren niet. Daar zit geen rem op. Dat soort kutslogans. ABS!

En Heracles? Tjeh. Deh was echt niks. Die kregen een vrije trap en die schoten ze strak over de grond 4 meter langs de muur af. Willem II mocht nog net niet ingooien. Tot zover het wapenfeitje van de 11 uit Almelo.

Weet je wie wel goed speelde? Willem II! Big up voor Lewis. Lewis speelde echt heel goed. Stond continue op de goede plek, had een enorme drive naar voren en werkte ontiegelijk hard. Hij had wat pech met voorzetten en koos niet altijd het goede moment om een voorzet te geven. Dat moet nog effe beter maar hij speelt echt 200% beter dan aan het begin van het seizoen. Eigenlijk speelde heel het team prima. Alleen jammer dat Lachman toch weer te veel risico neemt en Heracles, als het niet een stel complete jostis zouden zijn, bijna de 3-2 en kans op een comeback gunt. Hij herstelde het wel zelf, maar blesseerde daarbij Tsimikas. Lekker bezig pik. Hij zei in de krant dat dat risico een beetje in zijn spel zit en dat hij dat risico graag neemt. Waarom? Als je risico had willen nemen had je koorddanser of leeuwentemmer moeten worden. Als verdediger bij Willem II moet je als centrale verdediger verdomme zo degelijk zijn als een accountant met een postzegelverzameling, een stationwagen, een labrador die Boris heet, een dochtertje die Anne heet en een vrouw die in de zorg werkt.

Wat minder degelijk is bij Willem II is het dak. Door het hele stadion kwamen druppel vanaf het dak. Zo had ik ineens aangelengd evenementenbier. Was gewoon kut. Normaal gesproken is de verdediging lek, nu het dak. HAHAHAHAHAHA.

De wedstrijd in Tweets

Kijk effe hier. Lees je al mijn tweets rondom de wedstrijd.

Advies aan het thuispubliek

Ik lees reacties op Tilbo over de slechte sfeer. Nou neem ik reacties op internet sowieso nooit echt serieus maar deze kwamen echt als een verrassing. Wij gaven met een mannetje of 10 op Vak C gewoon de hele wedstrijd gas en heb dus niet veel meegekregen van een boutsfeer. Maar ik begon te twijfelen. Dus ik heb vanochtend de volledige 90 minuten terug zitten kijken en ik kan je zeggen: ook nuchter was de sfeer prima. Misschien zaten die reageermensen onder de tribune ofzo, want ook op tv was het publiek bij vlagen best hard te horen. Prima sfeer man!

Advies aan het uitpubliek

We zeiden net tegen elkaar  ‘respect voor die gasten dat ze bij 3-0 nog blijven zingen en zwaaien met hun vlaggen’ toen het uitvak ineens het ‘ze zijn er wel, je hoort ze niet’ inzette. Heel raar. Zie mijn vorige punt. Als je dan bij 3-0 blijft zingen, zing dan vooral over je eigen ploeg. Die kunnen het goed gebruiken. Qua aantal supporters was het zeer matig.

Advies aan de trainer

Als je het weer durft om te zetten voor de wedstrijd tegen NAC dan kom ik je halen en dan laat ik je een week lang kijken naar alle ‘comedy’-series van RTL 4. Voetbalvrouwen, Divorce enzo. Sowieso alles met Linda de Mol en die gast met dat moeilijke hazengezicht met die kuif van krulletjes.

Irritantste man van de wedstrijd

Een leraar uit de Blaak met flaporen zo groot dat ‘ie er mee kan zeilen omdat ‘ie deze week Lewis uit zat te lachen.

Slechtste man van het veld

Eigenlijk was het hele team een dikke voldoende, maar als ik dan toch iemand moet kiezen dan Lachman vanwege die fout op het laatst. Daar erger ik me wel zo hard aan. Als hij dat doet tegen NAC, dan kom ik ‘m halen en laat ik ‘m een week lang kijken naar alle ‘romantische comedies’ van Nederlandse bodem. Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft enzo. Sowieso alles met Bas Muijs en Daan Schuurmans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.