Willem II – PEC, een wedstrijd tegen de nummer 4 van de Eredivisie. Dan snap je dat het een lastige avond gaat worden. Ik merkte in mijn omgeving dat niemand er echt zin in had. Het was dan ook niet druk van te voren in de kroeg.

In de kroeg was het vergeleken met vorige week zelfs uitgestorven, maar ook met een paar man kunde natuurlijk prima een paar pilskes vatten. Beetje ouwehoeren en de gokkast leegtrekken. Het begon nog niet echt te bruisen. Niet bij mijn mede-supporters, niet bij mij.

Naast Feyenoorders gooien we in Tilburg ook hulp-kerstmannen zonder pardon de gracht in.

Toch kwam de stemming er in. Willem II voetbalde namelijk met de aanvallende intenties die we allemaal graag willen zien. Job van der Linden die ik woensdag in het Gelredome nog goed uit heb staan schèène mocht zeer terecht op de bank zitten. Voor hem mocht Azzaoui weer spelen. Net als in de wedstrijd tegen Heracles merkte je meteen dat dit het team goed doet. Er is drang naar voren, de vleugelverdedigers stomen mee op/kunnen aansluiten, het veld wordt breder gehouden. PEC Zwolle leek in de eerste helft geen moment op de ploeg die 4e staat.

Willem II kwam dan ook op 1-0 dankzij Fran Sol na een prima assist van een klungelige Zwolse verdediger. We hebben nu halverwege de competitie 2 spitsen die ieder op 8 goals staan. Dat is echt uitzonderlijk voor een ploeg die zo laag staat. Ben Rienstra die woensdag vanuit een moeilijke hoek de raar uitkomende Pasveer passeerde kon nu weer scoren. Azzaoui zag zijn schot gekeerd door de keeper met de 9 vingers en Rienstra kon binnentikken. 2-0 voor, een grote luxe. Maar we kennen Willem II al langer dan vandaag.

De 2-0 voorsprong hielden we toch maar mooi 4 minuten vol. Kostas Tsimikas, die de laatste weken sowieso goed staat te braoien, maakte een vrij domme overtreding en een terechte penalty was het gevolg. Bakker schoot ‘m binnen. Nou wordt er op mij gestemd in de strijd voor ‘Voetbaltwitteraar 2017’ (waarvoor dank) en omdat de winnaar van de afgelopen 2 jaar op mij gestemd heb ik er ineens bijna 600 mensen bij. Gullie weet wel dat ik geen journalist ben en dat ik ook maar wat raaskal, maar die meensen op Twitter… nondeju. Ik tweette dat Van Polen de penalty maakte. Worde door iedereen meteen verbeterd. Dat ben ik helemaal niet gewend. Zal men godverdomme een zorg zijn wie die penalty binnenschiet. De marge is 1 doelpunt. Zitte ook op Twitter? Volg dan efkes de mensen op wie ik gestemd heb. Zijn wel must-follows denk, een Volendammer, een Hagenees, een Rotterdammer en 2 Tilburgers. Klinkt als het begin van een slechte mop of van een goede zuippartij. Wel liefde voor Willem II zelf, die zijn duidelijk, liefde.

Veel mensen om me heen stonden nog lang na te schelden op Wiedemeijer vanwege die penalty. Ik denk dat we er gewoon goed weg komen. Tsimikas had met een beetje pech al eerder kunnen gaan douchen. Dat zijn aanwezigheid mensen irriteert snap ik heel goed, maar ik vond ‘m niet zo dramatisch fluiten als veel andere mensen.

Na een pilske in D’n Beitel en wat haande schudden met bekenden mochten we weer. En het was duidelijk dat PEC Zwolle toen effe uit een ander vaatje tapte. Ze werden dreigender zonder echt veel te creëren. Je voelde echter dat er nog wel wat in de lucht hing voor ze. Aan de Kingside gebeurde echter ook nog zat. Zo mocht Ogbeche koppen na een prima actie en voorzet van Azzaoui maar de bal ging net naast het doel. Scheelde echt heel weinig of het had 3-1 gestaan. Niet lang daarna was het aan de andere kant wel raak toen Saymak na een harde inspeelpass heel knap langs Lachman draaide en zo Branderhorst kansloos liet. Deh was ‘ie dan. De 2-0 voorsprong.

Het werd nog erger. In de 85e minuut mocht Namli naar binnen trekken en schieten. Branderhorst blockt het schot en de bal komt voor de voeten van Saymak die simpel de winnende voor Zwolle kon binnentikken. Chirivella stond te slapen toen Saymak uit zijn rug wegliep. Had onze Pedro bij moeten staan.

PEC viert de overwinning. Zonder fakkels.

Toch was ik na deze nederlaag best positief. Ik had een Willem II gezien dat wilde aanvallen. Er werden kansen gecreëerd en er was strijd. Daar gaat het om. Dat je dan van de nummer 4 verliest is geen schande. Die gasten zitten in een enorme flow en kunnen ook echt wel prima ballen. Kunde van verliezen, nie dan? Ik viet er nog een paar in Feestcafé D’n Beitel. Ik had er dit keer minder moeite mee omdat ik niet volledig over de zeik was, maar ik merk om me heen dat ik niet de enige ben die zich kapot ergert aan het hele gebeuren daar. Er is al vaker beloofd dat er naar gekeken wordt en dat ze het anders gaan doen, dat ze met de DJ gaan praten en dergelijken, maar ze blijven daar maar complete josti’s neerzetten. DJ’s die onverstaanbaar door een microfoon blijven roepen dat er handjes de lucht in moeten, dat een liedje dezelfde melodie heeft als het liedje van Fran Sol (dus draai je maar een liedje wat ze bij Feyenoord zingen), en dat er gefeest mag worden. DJ’s die dus, naast Feyenoord-liedjes ook even de doelpunttune van concurrent Roda JC draaien. Het zal allemaal vast aan mij liggen. Ik ben misschien te erg supporter voor D’n Beitel. Het is schijnbaar ook weer niet zo’n grote groep die zich er kapot aan ergert want het staat er altijd ram vol.

Het gaat de laatste tijd vaak over verbouwingen aan het stadion, maak voor mij dan meteen effe een bruin café waar ze na een zeldzame winstpartij gewoon die blije Beitel-muziek met Nederlandstalige hits draaien, maar bij verlies gewoon een beetje normale muziek. Hip-hop, rock, Britpop, ey, zelfs een beetje hardstyle op het juiste moment. Stikt men ammel niks maar geen hoempapa-feestmuziek. Goei stel danseressen aan een paar palen en dan bende er toch? Jupilercafé ’t Kruikie. Waar je geen toiletjuffrouwen hebt die je boos aankijken als je geen 50 cent wilt betalen voor een smerige wc. Ik neem dan wel meteen het blonde meisje achter de bar van D’n Beitel aan die er gisteravond stond. Die kon tappen als unne grôte en was ook echt buitengewoon vriendelijk. Meej aangenomen! Topidee dees. Omzet zat geen probleem zijn want er komen alleen maar chille gasten die niet blij doen maar gewoon een paar pilskes vatten. Personeel hoef je dus ook maar een goed anderhalf uur tot 2 uur na de wedstrijd in te zetten. Berry, als je dit leest, regel ff pik. Het liefst onder Vak C, hoef ik niet zo ver te lopen.

 

Ps. Over de carnavalsemblemen: Door een vertraging in de levering van postzegels van PostNL (zij geven de weersomstandigheden eerder deze week de schuld) kon ik even niets versturen. Vrijdag is een hele grote lading bestellingen de deur uitgegaan (dus wellicht heb je het zaterdag al ontvangen, anders krijg je het waarschijnlijk dinsdag). Er zijn nog een aantal bestellingen die dit weekend de deur uit gaan en deze zal je dan ook dinsdag, woensdag of donderdag wel ontvangen. Na dit weekend ben ik helemaal bij met bestellingen en is de levertijd ongeveer een weekje.

De wedstrijd in Tweets

Jeh, kwam weinig boeiends binnen. Mocht je nou mijn tweets van voor, tijdens en na de wedstrijd willen checken. Dan kan dat hier, ze staan ammel handig voor je onder elkaar.

Advies aan het thuispubliek

Sfeer was wel ok. Niet heel bijzonder luidruchtig, ook niet heel stil.
Het mooiste moment vond ik na het applaus voor de overleden mede-supporter Rob. Het clublied werd vol passie en vol gevoel meegezongen. Prachtig. Het allermooiste lied dat nooit op 1 zal staan in de Top 2000.
Minpunten vanwege het: En wie niet springt die is voor NAC. Waarom? We speelden tegen PEC. Snap daar echt geen reet van.

Pluspunten vanwege het voorzichtig toezingen van Lewis na de wedstrijd. Speelde wederom goed en daar mag dan ook waardering voor zijn. Die was er. Een wereld van verschil met het begin van het seizoen toen Lewis uitgefloten, uitgelachen en uitgejouwd werd. Mooi. Moet hem ook goed doen dat die steun er nu wèl is.

Advies aan het uitpubliek

Ehh ja. Ik denk persoonlijk dat als wij 4e zouden staan we op een zaterdagavond wel een vol uitvakje zouden hebben waar dan ook in het land. Gloryhunters kan je ze daar dus niet echt noemen. 200 man is dan wel vrij weinig. Die 200 man heb je waarschijnlijk compleet over het hoofd gezien tot de 85e minuut. Toen heb ik ze nog tot het einde van de wedstrijd gehoord met liedjes als ‘Ze zijn er wel, je hoort ze niet.’ Als je net zelf 85 minuten lang je giecheltje gehouden hebt, moet je dan gewoon je mond houden. Begonnen ook te zingen: ‘En wie niet springt die is een Eagle’. Wat is dat toch met clubs die zo graag over rivalen zingen i.p.v. voor hun eigen club? Dit staaltje ‘Only sing when you’re winning’ was van dusdanig hoog niveau dat het waarschijnlijk het slechtste uitvak was dat ik tot nu toe hier heb gezien. Een groot verschil met bijvoorbeeld Heracles 2 weken terug die met minder man wel gewoon de hele wedstrijd gas gaven.

Maar toch bedankt voor de geweldige *hoestbui* support! ‘The fans were great today. We have to work hard as a team next week to make you guys proud!’

Advies aan de trainer

Als je dit team nou zo laat staan he Erwinneke, dan gaan we nog genoeg punten pakken. Wel een klein tipje: Die wissels van je mag je ook al voor de 75e minuut inzetten. Kan je bijvoorbeeld spitsen en buitenspelers die moe zijn vervangen. Misschien heeft zo’n Coulibaly wel eens zin om te voetballen.

Irritantste man van de wedstrijd

Branderhorst wilde vandaag hier graag vermeld worden. Ging de scheidsrechter duwen en kreeg daarvoor geel. Dat is niet echt de juiste manier Matthijs. Dan had er wel domste man gestaan.

Slechtste man van het veld

Kostas Tsimikas. Al weken ver verwijderd van zijn goede vorm eerder dit seizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.