Na de nederlaag van Roda JC in de rechtzaal was ik er van overtuigd dat Roda JC naar Tilburg kwam om revanche te nemen. Dat is ze gelukkig niet gelukt want voor de 3e keer dit seizoen was Willem II de sterkere.

Na carnaval ben ik altijd behoorlijk verrot van binnen. Zo verrot dat ik even besloot afstand te nemen van mijn grote vriend bier. ADO uit sloeg ik bewust over vanwege de kutwedstrijden die Willem II daar altijd speelt en met een Radlertje 0,0% zat ik mij thuis de kleuren van ADO te ergeren over het spel van Willem II. Het was echt om te janken. Ik greep niet naar de whisky maar keek gewoon rustig Wie Is De Mol (Erwin lijkt er verdome veel op) terug en viet een tijgernutje.

De week vorderde en Willem II – Roda JC kwam er aan. Ik was al anderhalve week zo nuchter als iets en dat was reden om het te vieren. Uurke of half 1 stapte ik dus zondag de kroeg binnen. Pilske gevat. Ajax gekeken. Daar viet ik er nog maar ene om want dat was ook niet om aan te gluren. En dan moest de lamme tegen de blinde nog beginnen. Of: De Dikke en d’n Dunne met een voetbal, aldus Roem & Glorie. Maar we werden goed verwend door de blonde barvrouw. Nondepie.

Bij het stadion vieten we er nog maar ene en we begaven ons richting tribune. En ja… dat was in het begin even niet prettig. We stonden koud (letterlijk) op de tribune of ik zag verschrikte gezichten rond het plateau van vak C. De voorzitter van de Supportersvereniging, Jan,  was onwel geworden. Oplettende supporters hadden in de gaten wat er aan de hand was: er moest nodig gereanimeerd worden. Jan had een hartaanval gekregen en men was aan het vechten voor zijn leven. Ik zag aan de gezichten van de mensen die direct zicht op hem hadden dat het echt enorm foute boel was. De spelers kwamen ondertussen het veld op onder begeleiding van het clublied. Op vak C zong bijna niemand mee. Niemand was daar voor in de stemming. Een minuut stilte voor de overleden oud-speler van Willem II en Roda JC Frans Roemgens volgde. Tijdens de minuut stilte hoorden wij onder ons mensen Jan’s naam roepen in de hoop dat hij bij kennis zou komen. Die enorme wanhoop in die stemmen gingen me door merg en been. Het maakte veel indruk. Gelukkig heeft Jan het overleefd en heeft hij inmiddels via Facebook zijn helden bedankt voor hun inzet en alertheid.

The show must go on, en dus werd er gewoon gevoetbald. Willem II was in de eerste helft gewoon de betere ploeg en kwam op 1-0 dankzij Ben Rienstra. Rienstra was om half 4 voor de 2e keer vader geworden. Een paar uur later scoorde hij dit enorm belangrijke doelpunt. Dan ben je een baas hoor. AZ uit, toen het zo slecht was gegaan met zijn kleine en zijn schoonvader? scoorde hij ook he. Veel mensen zouden er voor kiezen om even wat ‘personal time’ te nemen (en die keuze heb je dan te respecteren) maar Ben Rienstra trekt ‘mijn’ aanvoerdersbandje om zijn arm, loopt het veld op en scoort de winnende.

Evenzoveel respect heb ik voor Freek Heerkens. Lid van de exclusieve club van 100. 100 Wedstrijden in het rood-wit-blauw. Netjes hoor. Freek was niet altijd vaste waarde, maar Freek vocht altijd voor zijn plek, klaagde nooit en speelde voor Willem II begrippen over het algemeen uiterst degelijk.

Nog meer lofzang: Fernando Lewis. Ik heb het al vaker benoemd, maar ik blijf het mooi vinden als de supporters juist hem toezingen. Een hele sympathieke gast die de publieke opinie volledig (gevoelstemperatuur 180 graden) heeft omgedraaid.

Ik lul maar een eind raak over spelers want de tweede helft, jeh die was slecht. Is voor een deel niet goed opgeslagen in mijn hoofd. Echt raar. Was ook gewoon goed gezellig in D’n Beitel naderhand. Belangrijke punten moeten, evenals minder belangrijke punten, goed gevierd worden. En jeh. Het ging er goed op. Morgenavond mogen we uit naar De Kuip. Ik zie ons daar niet eens een kans krijgen. Maar goed, ik heb dan ook zelden gelijk, dus put daar vooral je hoop uit. Ik moet donderdag weer vroeg op pad, dus zo’n goeie viering van mijn eerste alcoholvrije anderhalve week zal het zeker niet worden.

Advies aan het thuispubliek

Ondanks de beklemmende start tijdens de minuut stilte was het later nog best ok volgens mij. Volgens mij he.

Advies aan het uitpubliek

Een stuk minder man dan tijdens de beker. Geen gekke zwart-gele mutjes. En ze hadden het fatsoen om hun mond te houden tijdens de minuut stilte (ok, het was ook een oud-speler van hun). Verder moeten ze maar kijken wat ze doen. Ik hoop dat ze degraderen. Jankers.

Advies aan de trainer

Neem ontslag.

Irritantste man van de wedstrijd

Ik vond Adil Auassar van Roda JC zo bizar slecht in het simpelweg wegwerken van een bal, dat ik gewoon plaatsvervangende ergernis kreeg. Het was in ons voordeel dat hij iedere bal gewoon over de zijlijn knalde, maar het was echt vervelend om naar te kijken.

Slechtste man van het veld

Erwin van de Looi natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.