Ik ben lang niet bij de Trappers geweest. Na het kampioensfeest van vorig jaar was mijn hoogtepunt daar wel bereikt. Voor mij als gloryhunter kon het allemaal niet mooier. Maar nu, bijna een jaar later, de Trappers wederom kans maken begon het weer te kriebelen. En dus kocht ik een kaartje voor de game 3 van de kwartfinale tegen Eisbären Regensburg.

D’n Eisbèère uit Regensburg. Nooit geweest. Even dacht ik dat dat grafdorp me bekent voor kwam van de puzzels enzo, maar dat is dus Ravensburger. Regensburg is eigenlijk nergens bekend van. Ijsberen dus. Ligt vlakbij de Tsjechische grens trouwens, dat Regensburg. Daarom heb ik veel respect voor de uitsupporters die met een heel mooi aantal naar Tilburg waren afgereisd. Een mooi uitvakje vol met een hoop jongeren. Het was een soort KS79 maar dan met Duitse vlaggetjes op hun visserhoedjes. Die zorgden voor een prima sfeer man. Gut behsig!

Ook aan Tilburgse zijde waren de vakken goed vol. Zo vol dat ze tegenwoordig zelfs kaartjes verkopen om aan de boarding te staan. Dat is best tof, vooral voor die prijs. €12! Dat is echt een hele mooie prijs en voor (bijna) iedereen lekker betaalbaar. Dat maakt het echt leuk om eens naar het stadion te komen voor een goeie pot ijshockey. Jammer was wel dat er voor een bepaald vak aan de boarding weinig kaarten verkocht waren waardoor die mensen maar even achter andere mensen moesten staan in een ander vak. Het gevolg was dat je daardoor echt geen fuck zag. Sta je dan een meter naar links (over een lijntje), dan beginnen de beveiligers moeilijk te doen. Één beveiliger wilde wel ‘denken in oplossingen’ en die ging even via zijn oortje bellen of we niet toch op onze eigen plek mochten gaan staan. Hij liep weg. Een minuut later stond er een andere beveiliger die ons toch weer een meter naar rechts (achter het lijntje) wilde hebben. “Maar beveiliger, jouw collega was even aan het bellen voor ons of er iets geregeld kon worden.” Het antwoord; “Nee mijn collega belde mij of ik hier wilde gaan staan om jullie te vragen achter het lijntje plaats te nemen. Moet van de gemeente he…”. Regeltjesneukerij. Kan ik altijd slecht tegen. Verkoop dan geen kaarten voor dat andere vak.

Zicht op het ijs voor je neus was prima.

Toch was de wedstrijd wel mooi. Onder het genot van een halve liter bier (€3,75! Wat een schappelijke prijs) zagen we hoe de Trappers in de eerste periode op 1-0 kwamen. Het was een gelijkopgaande wedstrijd maar zo net voor het einde van de eerste periode op 1-0 komen is heel lekker.

In de 2e periode ging het wederom gelijk op en nam de spanning toe. Trappers kwam op 2-0 en daarna scoorden d’n ijscobèèren. De sfeer werd grimmiger en wat kleine woordenwisselingen volgden. Er moest een speler van Trappers zelfs ekkes 10 minuten brommen omdat ‘ie liep te mauwen op de scheids.

“Zidde gij nou piel tegen men?”
Krefetti op het ijs.

In de 3e periode was het wel gedaan. De Trappers liepen uit naar 3-1 en 4-1 en verzekerden zich van een plek in de halve finale. Ik ben dan wel een drukbezet man maar ik ga zeker mijn best doen om bij minimaal één van de halve finale-wedstrijden aanwezig te zijn. En dat kan ook, €12 voor de goedkoopste plek, da’s echt geen geld. Klasse. Voor dat geld heb je echt de hoogste entertainment-waarde die je in de sport maar kan krijgen. Heb er wederom van genoten. Heb mezelf beloof weer vaker te gaan.

Advies aan het thuispubliek

Van achter de boarding hoor je echt niks. Alleen achter mij een keer “We are number one!”.

Advies aan het uitpubliek

Du hast viel geloud gemacht in die ecke. Echt gut. Schone Fisherhudchens auch. Und blote basten. Sie sind echte ultras. Wie KS neunundsiebtzig. Kenst die euch?

Advies aan de trainer

Bo Subr. Mooie vent. Mag ‘m wel.

Irritantste man van de wedstrijd

Beveiligers.

Slechtste man van het veld

Geen idee man. De scheids denk ik. Altijd makkelijk om op te mauwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.