Nadat ik zondag even bij moest komen van (het vieren van) de overwinning van Willem II was ik maandag weer helemaal het mannetje. Ik heb wat Paasplannen moeten afzeggen en verzetten maar daardoor kon ik maandag wel bij de eerste wedstrijd van Tilburg Trappers in de halve finale van de play-offs zijn.

Zaterdag was er bij Willem II, naast de fantastische wedstrijd, erg veel entertainment in het uitvak. Klimmende, boze en agressieve supporters zetten zichzelf keer op keer gigantisch voor lul. Bij de Trappers is het qua uitsupporters doorgaans juist rustig maar gisteren waande ik me even in het Willem II Stadion naast het uitvak van FC Utrecht. Een groepje ultras van Hannover Scorpions had de 4 uur durende reis gemaakt naar Tilburg en liet zich vocaal gezien super horen. Ze moedigden de Scorpions 60 minuten lang hartstochtelijk aan. Leuk, maar na de 1-0 van Bruijsten werden ze effe loco. Één van de jonge Duitsers in het uitvak kon zijn woede niet meer kanaliseren en gooide een beker bier naar ons. Het waren gelukkig niet de slimste supporters waardoor hij de beker vol tegen de plexiglaswand aangooide en zij vooral zelf nat werden. Voor een andere jongeman met zijn rechterduim in het verband stond vooral supporters uit te dagen. Toen men hem er vanaf het thuisvak op wees dat boven het vak het hek gewoon open stond hebben we hem niet meer gezien. Het is jammer dat dit soort gasten waren afgereisd, want de rest van de Duitse supporters gedraagt zich eigenlijk altijd keurig wanneer ze in Tilburg te gast zijn. Ze stinken vaak alleen ontiegelijk naar bier en zweet, maar god wit hoe lang die meense onderweg gewist zèèn. Nog in de eerste periode maakten de Scorpions de 1-1. De wedstrijd ging dan ook behoorlijk hard op en neer.

Het spandoek van de ultras.

 

Hullie Linda op gool. Die deed het overigens prima.

De halve liters a €3,75 vlogen er weer lekker in en de bbq rook weer heerlijk. Als ik die catering van de Trappers toch eens kon verplaatsen naar onder de KingSide dan was ik iedere week nog meer geld kwijt aan een bezoekje aan de Tricolores. En het is er zo gemoedelijk en gezellig man. Dat vind ik ook zo tof aan ijshockey. Je hebt gewoon 2 keer rust. 2 keer bier drinken en ouwehoeren. Bijvoorbeeld over vakanties van 10 jaar geleden in Bulgarije met maffiabloed aan de bar en Engelse meisjes met hele enge vaders en hele smerige exhibitionistische moeders die continue hun tot aan de grond hangende memmen lieten zien.

Het lekkerste broodje van de Tilburgse sportclubs: Speklap met saté en juin.

 

Vèèchte

Gekke booooooysMaar goed, ijshockey dus. De Trappers maakten er in de 2e periode 2-1 van en in de 3e periode scoorde Reno de Hondt de 3-1 tijdens de powerplay. De gasten in het uitvak schakelden toen helemaal iedere vorm van intelligentie uit. Men begon ons nogal boos en uitdagend aan te kijken en er was een superstoer mannetje dat voor onze neus tegen de glaswand aanschopte. We waren wederom niet echt onder de indruk. De beveiliging kwam het uitvak binnenlopen en sprak wat van die gasten aan op hun kinderachtige gedrag. Op het ijs werd ondertussen wel genoeg geknokt. Een speler van de Trappers kreeg flink peut. Even later, na de 4-1 van Ivy van den Heuvel ging men naast ons weer verder met zichzelf voor lul zetten. Ze hadden daardoor niet eens door dat één van die gasten van de Scorpions de 4-2 maakte.

Trappers won na een pittige eerste en tweede periode toch nog relatief eenvoudig van een sterke tegenstander. Vrijdag ben ik niet bij de 3e wedstrijd in de halve finale aangezien ik dan uiteraard bij Excelsior – Willem II in het uitvak sta. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Trappers de finale weer gaan halen en dan ben ik er gewoon weer bij. Hopelijk staan er dan weer stinkende, dronken, Duitse ijshockeysupporters in het uitvak ipv deze treurneuzen.

Vèèchte 2.

 

4-1!
4-2 eindstand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.