Na maanden van een groot grijs wolkendek in de lucht kwam afgelopen weekend eindelijk de zon er weer door. Een perfecte gelegenheid om eens lekker een pilsje te pakken en Willem II te gaan kijken, dat het op moest nemen tegen Excelsior. Deh moest toch te doen zijn.

Het bier drinken vooraf was ook goed te doen. Om 16.00 uur meldden wij ons op de Biergarten bij RAW in onze toffe Spoorzone. Het was er heerlijk toeven. Beetje ouwehoeren, lekker zonnetje en heerlijk bier. Qua bier was het hoogtepunt voor mij de Kraftbier Blotskops. Echt een toppertje. Als iemand daar nog een kratje van over heeft, hook me up. Het werd drukker en drukker en uiteindelijk stonden we met een man of 10 relaxte gasten lekker losjes te genieten. Live muziekske d’r bij, wat van die veel te mellow Ibiza-dance, allemaal prima joh. Was heel relaxt daar.

 

Maar helaas, we moesten naar de voetbal. Maar vanuit de stad ineens naar een uitwedstrijd. Koud bier… hoe doe je dat?
Lifehack van De Kruikenzeiker:

  1. Ga naar de Albert Heijn
  2. Pak zo’n ‘koeltasje’ van de vriesafdeling
  3. Pak er een zak ijsklontjes bij voor €0,83
  4. Pak al het bier dat je lekker vindt
  5. Reken af en gooi die ijsklontjes en het bier in je tas
  6. Tasje dicht houden en je hebt voor de heen- én terugreis heerlijk gekoeld bier.

Nou, zet er zo’n jolig kindermuziekje onder en je hebt gewoon een viral filmpje op Facebook.

La Trappe Blond, all time favourite hier.

 

We kwamen aan bij het stadion, parkeerden de wagen, schreeuwden wat naar mede-supporters en begaven ons richting ingang. Daar stond iemand waar ik nog steeds aangifte tegen overweeg. Men werd door hem niet gefouilleerd maar aangerand. Dit was gewoon betasten. Bizar dat zo’n eng figuur zijn gang mag gaan van Excelsior. Ik was ook niet de enige die er over klaagde. Hij had bij meerdere personen aan de knikkerzak en anjer gezeten.

Willem II begon goed en was duidelijk de betere ploeg. Lewis kwam weer goed op en dat resulteerde in de 0-1. Een voorzet van Lewis was eigenlijk niet zo goed maar keeper Zwarthoed zat er niet lekker bij en de bal kwam zo voor de voeten van Sol. Nou vind ik Sol zoals bekend best wel een heldje, maar deze had de steward van Excelsior nog wel gemaakt met zijn ongetwijfeld harde klopper.

Willem II heeft echter een groot manco op dit moment en dat is de verdediging. We missen natuurlijk Peters, Meissner en Heerkens centraal achterin, en daarom staat Lachman daar nu met Jop van der Linden. En ja, die zijn niet heel goed. Die staan gewoon garant voor 1 à 2 blunders per wedstrijd. En voor Lachman was die ene blunder genoeg om de hele wedstrijd voor 400 meegereisde supporters en zijn medespelers kei hard te verpesten. Die gast neemt altijd veel te veel risico. Weet ‘ie zelf ook, alleen accepteert ‘ie het zelf. Een quote uit een interview met Omroep Brabant: “Ik denk dat ik het goed doe”, vervolgt Lachman. “Natuurlijk zijn er altijd momenten in een wedstrijd waarvan je denkt dat je beter een andere keuze had kunnen maken. Dat ligt een beetje aan mijn manier van spelen. Ik neem graag een risico.” Ey als je risico nemen zo leuk vindt, ga dan parachutespringen of bungeejumpen, maar laat ons gewoon met rust joh.
Over de rode kaart kan je zeiken, over de penalty net zo, maar de scheidsrechter kan ‘m gewoon geven en je moet hem daar niet eens de gelegenheid voor geven. Laat Van Duinen maar scoren. Met 1-1 met 11 tegen 11 had ik ons gezien het spelbeeld toch wel een hele goede kans gegeven. Sterker nog, dan had ik wel een overwinning verwacht. Nu draaide het volledig om (lees: stortte het volledig in) en won Excelsior nog.

De eerste 27 minuten speelde Willem II gewoon weer prima. Nu maar hopen dat Victor vd Bogert tegen NAC zich mag laten zien. Slechter dan Wijnaldum kan het toch niet worden. Wat is dat een slechte en hele domme voetballer. Continue maakt hij de verkeerde keuzes. Het is gewoon bijna knap. Dat hij hier een contract gekregen heeft mag men de beleidsbepalers zwaar aanrekenen. Dat hij de voorkeur krijgt boven mensen die wèl opgeleid zijn tot centrale verdediger is een wonder. Één ding is zeker: Daryl Lachman doet niet mee, wellicht is dat voor jullie een schrale

 

De Reis

Godzijdank hebben we het overleefd. Onze chauffeur heeft voor zesduuzend euro aan oogoperaties nodig en kreeg het advies van de dokter om niet meer te rijden. Maarja, wij hadden allemaal geen zin om de Bob te zijn en dus ondertekenden we allemaal zijn exoneratiebeding voordat we instapten. Het borden lezen ging niet helemaal lekker en dus reden we wel een keer verkeerd, maar verder ging het prima. Comfortabele reis, ondanks de oude wagen. Aan het einde van de rit vielen zelfs de ventilatieroosters gewoon uit het dashboard. Helaas geen tussenstop bij een kansloos truckerscafé.

Frèètwerk

Heb daar niks op man. Hadden net gegeten. Wel mooi dat ze bier hebben in het uitvak, voor de mensen die daar zin in hebben

Thuispubliek

Tjah. Die heb ik geen enkele keer gehoord. 0 Zijlers.

Even over het eerbetoon voor de 2 overleden Excelsior-supporters. Bij 19:02 minuten speeltijd zou er applaus volgen. Echter, de stadionklok geeft gewoon de tijd aan en niet de speeltijd. Het uitvak begon dus om 19 minuten over 8 met klappen. Een minuut later volgde het Excelsior-publiek waarna het uitvak maar weer aansloot.

Uitpubliek

Uitverkocht en vocaal goed bij stem. Jammer dat er daar maar 400 man in past. Dat ‘Mike van Duinen is gay olé olé’, tjah. Dat hoeft van mij niet joh. Mike reageerde wel mooi. Duimpje omhoog en later z’n hand bij zijn oor. Ging ook net iets te lang door. Willem II kon zelf de steun goed gebruiken.

Eindoordeel

Vooral gezien de uitslagen van de concurrentie, mogelijk duur puntverlies. Thnx Daryl. Echt lekker gedaan. Dit waren eigenlijk gewoon 3 punten geweest.
1 Zijler voor de wedstrijd, 1,5 voor de gezelligheid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.