Na de overwinning in Breda was de stemming opperbest onder de Willem II-supporters. We zijn zo goed als veilig en kunnen nu lekker achterover leunen om te zien hoe andere clubs met het angstzweet in de naad alles op alles moeten zetten om in de Eredivisie te blijven. We kunnen vrijuit voetballen en mochten dat woensdag doen tegen Feyenoord, dat enkele spelers spaarde voor de bekerfinale van dit weekend.

We namen plaats in het zonnetje voor D’n Beitel waar we op onze mobiele smarttelefoontoestellen volgden wat de stand bij Roda JC – PSV was. Het werd 2-2 en daarmee was Willem II nóg veiliger. Roda JC kan alleen op doelsaldo Willem II nog voorbij maar heeft echt een veel slechter doelsaldo. Afijn, we vieten er nog één en ruilen het lekkere zonnetje in voor een plek op de tribune.

Willem II voetbalde vooruit en creëerde best wat kansen maar Feyenoord heeft echt meer individuele kwaliteiten dan wij. We gingen met een 0-1 achterstand de rust in. Na de rust probeerde Willem II nog aan te vallen maar liet daardoor veel ruimte open achterin. Het resulteerde in 2 doelpunten voor de Rotterdammers binnen een kwartier na rust. Ogbeche mocht nog iets terugdoen uit een corner maar Feyenoord liep nog effe uit naar 1-5. Niemand op de tribune die zich daar druk om maakte. Men had een Willem II gezien dat niet altijd even goed was (maar dat is gezien de blessures heel logisch) maar wel hard werkte en wilde aanvallen. De sfeer was het laatste kwartier top terwijl de doelpunten ons om de oren vlogen. Mooi. Ondertussen kwamen er berichten door dat die andere club van Rotterdam, Sparta, van NAC won waardoor het nog spannend wordt voor NAC en Twente nu 4 punten achter staat op plek 17. Het uitvak begon nu samen met de Kingside anti-NAC liedjes te zingen. Normaal ben ik tegen die liedjes maar gezien de zondag die nog vers in het geheugen ligt vond ik het wel even mooi. En ok, dat er dan 1 keer ‘Ik moet zuipen’ gezongen wordt als verwijzing naar zondag, kan ik de humor ook nog wel van inzien.

Maar na het laatste fluitsignaal van Blom gingen de Kingside en het uitvak wel heel klef doen. Na samen tegen NAC gezongen te hebben was nu ineens Twente aan de beurt als mikpunt van spot. Er werd steeds voor elkaar geklapt en de Kingside was zo gevleid door de aandacht uit vak D dat men zelfs samen met het uitvak ‘Helemaal niets in Amsterdam’ te zingen. Dat was echt absoluut te treurig en voor mij en vele anderen hét signaal dat het tijd was om te gaan. Wederzijds respect is prima, maar het hoeft niet zo klef te worden dat je andere clubs er bij betrekt (zoals Ajax) die er geen zak mee te maken hebben en, net als wij, niks hebben. Maar goed, verder was de sfeer volgens mij top. Mooi ook dat de spelers met 1-5 verloren en zo toegezongen werden dat sommige spelers van Feyenoord ook maar voor ons gingen klappen omdat ze dachten dat het voor hen was ofzo? Anyway, genoten van de aanvallende intentie en de steun aan het team die bij dit voetbal hoort. Dit is mijn Willem II.

Dit weekend is er even geen competitievoetbal maar volgend weekend mogen we naar PEC Zwolle. De laatste uitwedstrijd van het seizoen. Ben ik bij, moet jij ook bij zijn. Kaarten kopen. Net als voor Vitesse thuis. Want je gaat toch niet serieus voetbal kijken op een parkeerplaats? Rot op joh.

 

Advies aan het thuispubliek

Dat ‘ik moet zuipen’ moet na vandaag wel écht klaar zijn. In d’n Beitel draaide de DJ het nog effe minstens 3 keer en de rillingen gingen over m’n lijf. Dit gaat toch niet zo’n hype worden he? Zo’n verschrikkelijke hype zoals ‘waar is dat feestje?’ die gelukkig aan Willem II voorbij waaide. Maar laten we nu alsjeblieft ‘ik moet zuipen’ vooral over aan clubs als NAC (en Vitesse die het nu ook al zingen). Maar ik ben zo bang dat we nét te veel josti’s hebben rondlopen die dit zo ontzettend leuk vinden dat dit een blijvertje is. Ik vrees met grote vrezen.

Maar jongens, het sfeertje dat laatste kwartier was genieten. Vandaag nog even dat stukje van de wedstrijd teruggekeken. Dit tegen Vitesse op vak E en F  en de Kingside hoeft helemaal niet gemist te worden.

Advies aan het uitpubliek

Nét iets meer met je eigen club bezig zijn dan met het thuispubliek. Ik snap dat deze wedstrijd voor jullie nergens meer om ging maar dit was wel een beetje too much. Nog nooit meegemaakt dat het thuispubliek interessanter was dan het voetbal. Maar het leek voor de Feyenoorders echt zo te zijn.

Maar goed, de uitvakken van Feyenoord en Ajax zijn wel altijd ramvol en heel luidruchtig. Zo ook dit keer. En des altijd goed natuurlijk.

Advies aan de trainer

Euhhhh. Ja, goed, Azzaoui en Lewis weer in de basis zetten zodra ze fit zijn. Die jongens passen bij dit systeem en zorgen dat het voetbal van Willem II nét dat beetje extra krijgt.
Maar goed, dat hadde gij al lang gezien natuurlijk. D’n Dood van Ieperen doet het prima. Weinig gekke keuzes tot nu toe en we spelen aanvallend. Ik begin het idee dat hij volgend jaar trainer is steeds meer te accepteren. Heeft even geduurd.

Irritantste man van de wedstrijd

Kevin Blom. Altijd.

Slechtste man van het veld

Moeilijk. Heel moeilijk. Chirivella zat een keer mis, Wijnaldum stond een keer aan de verkeerde kant te dekken, Lachman stond een keer niet te dekken. ik vond het een hele moeilijke keuze deze week omdat niemand echt uitblonk maar ik ga dan toch voor Daryl Lachman. Die heb ik ook een paar verschrikkelijke passes zien geven.

2 gedachte over “Willem II – Feyenoord”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.