Willem II mocht dan nog niet helemaal veilig zijn, dun door de broek liep het bij niemand. Toch ging er bijna 400 man vanuit Tilburg naar Zwolle om de laatste uitwedstrijd van het seizoen mee te maken. Helaas werd er een buscombi opgelegd maar toch kregen we een leuk clubje mensen bij elkaar voor een gezellig tripje.

Als ik ergens niet van hou is verantwoordelijkheden. Toch kreeg ik gisteren een pak geld toegeschoven waarvan Kargbo spontaan in het juiste doel gaat scoren en daarmee was ik de beheerder van ‘de pot’. Bier halen, nog zoiets waar ik een hekel aan heb. Het liefst heb ik het gewoon dat het voor mij gehaald wordt. Doorgaans heb ik dat goed voor elkaar. Maar naast mijn bierdienst had ik ook nog eens muziekdienst. De grote box was eindelijk eens fatsoenlijk opgeladen en deze hield het erg goed vol. De mensen in de bus schotelde ik een ziekelijk gevarieerd muzikale mix voor die menig wenkbrauwen deed fronzen van verbazing en voetjes liet meetikken op de maat van de muziek.

Het was zo gezellig dat we bij de tussenstop bij de McDonald’s en Subway buiten een pispauze niet de moeite namen om zoals de rest van de supporters te gaan eten. Wij bleven rustig muziekskes luisteren en een pilske vatten. En daar ging ik de fout in. Doordat ik eigenlijk geen goeie bodem had zag ik in Zwolle onze lieven heer voor een doedelzak aan. De wedstrijd was voor ons al bijzaak, maar nu waren ze al 10 minuten aan het voetballen voor ik door had dat ze al begonnen waren. Niet tof. Tot overmaat van ramp liet ik ook nog eens 2 bekers bier op de grond kletteren en toen ik daarna eens ging zeiken liep ik de trap af maar gleed ik uit en lande met mijn stuitje op de 3e tree van onderen. Godnakendeju.

Willem II scoorde omdat Chirivella de bal voorgaf op de ingevallen Azzaoui die de bal achter diejen keeper schoot. Tot zover de wedstrijd. Het uitvak interesseerde die wedstrijd niet veel meer volgens men. Men hield zich vooral bezig met de moeder die op de lange zijde rechts naast het uitvak zich zat te profileren. Haar man en kinderen zaten er bij maar mevrouw vond het nodig om op te staan en uitgebreid over haar vagijn te wrijven. Ik heb al veel ‘wank-gebaartjes’, ‘we pakken jullie buiten wel-gebaartjes’ en ‘jullie moeten voor mij op de loop-gebaartjes’ gezien in mijn leven, maar het ‘ik ben van onder tot aan mijn tieten opengescheurd-gebaartje’ maakte zondag zijn debuut tijdens een voetbalwedstrijd. Heel bijzonder. Manlief, 3 stoelen verder schaamde zich zichtbaar kapot. Liedjes over scheidingen, haar mogelijke beroep en  ‘het zal je moeder maar wezen’ zorgden ervoor dat de misdragingen van mevrouw alleen maar erger werden.

1-0!

Op de terugweg zette ik nog maar effe het inmiddels bekende ‘gehakt mee jam-nummer‘ op en toen de accu van de box leeg was stapten we gewoon over op een kleinere box die helaas wat minder mensen kon laten genieten van de prachtige chansons van Frank van Etten, Opgezwolle en John Bovi. Toen we op de terugweg echter weer bij die McDonald’s en Subway stopten was iemand zo handig de grote box op te laden bij de Subway waardoor later toch weer iedereen kon meegenieten.

Zwaaien naar de Twentenaren.

Die stop. Ja leuk. Alle spelers d’r bij om een spontaan feestje te houden daar. Ik complimenteerde Fregga Heerkoes met zijn goede spel die middag. ‘Viel wel mee’ vond ‘ie zelf. Later hoorde ik dat ‘ie al in de 50e minuut gewisseld was. Kan gebeuren toch. Spelers werden op de schouders genomen en er werd een klein pitje gebouwd met wat van die gasten. Zag er allemaal gezellig uit.

Op het laatste stukje van de trip hielden we nog effe een bekergevecht met wat kinderen in de bus en daarna ruimden we de zooi ook netjes samen op. Moet dan kunnen. Één van ons sloeg een ander daarna effe per ongeluk een kapotte lip en daarna tikte hij hem gewoon nog een keer tegen z’n appel. Ik was gelukkig niet de enige die na al die uren in die bus er strontvervelend van was geworden.

Willem II is door de 0-1 winst ook officieel veilig en tegen Vitesse kunnen we als supporters zonder enige spanning nog één keer goed achter de spelers staan. Die gasten hebben alle steun echt verdiend. Het is jammer dat dat niet vanaf de KingSide kan maar iedereen die écht wil kan gewoon ergens anders zitten. Het mag officieel niet maar er mag wel meer niet.

De Reis

Was godverdomme gezellig man. Leuke muziek, al zeg ik het zelf, veel koud bier en supporters van alle leeftijden die tof met elkaar omgaan. Was top

Frèètwerk

Met de degradatie van FC Twente moeten we helaas afscheid nemen van het grandioze broodje beenham. Op culinair gebied zou PEC Zwolle echter moeten degraderen. Ja het broodje bal is aardig maar tyfus duur en niet fatsoenlijk te vreten zonder nog een hoop brood over te houden zonder bal. Maar dat broodje worst daar man. Verschrikkelijk. 4 euro he. 4 euro. Krijg je een smaakloze dunne worst op een broodje dat zo droog is als een ouwe non. Wat wel top is: ze serveren bier. En geen 0,0 of 1,5 rotzooi. Alleen is bier tijdens de wedstrijd bij uitwedstrijden voor mij geen goed plan. Volgende keer maar gewoon een colaatje voor deze jongen.

Thuispubliek

Helemaal niet gehoord. Was echt dood daar. Enige die voor wat leven zorgde was de sjieke jongedame rechts van het uitvak.

Uitpubliek

Hoorde van iemand dat de sfeer goed was en ik heb me goed vermaakt met de liedjes tegen de freule van Zwolle. Maar er is geen beoordeling mogelijk want ik weet het gewoon echt niet (meer).

Eindoordeel

Kut om zo een uitwedstrijd te moeten beleven maar bij mij ging bij aankomst in Zwolle het lichtje een paar uur lang op de dimstand. Het was echter wel supergezellig in de bus met de boys. Een mooie laatste uitwedstrijd. En nog winst ook. Kijk eens aan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.