We hadden geluk zondag. Onder perfecte omstandigheden mocht Willem II een potje spelen tegen Vitesse dat enkel nog van financieel belang was. Weinig spanning, veel zon en veel gezelligheid.

We verzamelden mooi op tijd op een terrasje, goten er ekkes 2 Paulaners in en begaven ons richting Kings Square. Dat was weer afgestoft omdat alle supporters die op de Kingside staan zich hadden misdragen tegen NAC en dus moesten boeten voor hun onacceptabele gedrag. Echt zo jammer dat die 3000 mensen het proberen te verpesten voor de rest van het stadion. Ik vond het druk op Kings Square en er stonden te veel lelijke mensen naar mijn smaak dus ben ik doorgelopen naar D’n Beitel waar wel knap volk stond. Echt mensen die bij Kings Square stonden, doe er iets aan, want dit is niet leuk meer.

Na een natje gehaald te hebben bij de vriendelijke ouw vrouwkes in D’n Beitel liepen we naar het vak. Nou zie je normaal hier op de site altijd foto’s van vak C, maar deze jongen had, net als de 3000 andere mensen op de Kingside met vuurwerk staan gooien, en dus mocht ik niet op mijn eigen plek staan. Nou had ik toevallig nog ergens €25,- liggen en heb daarmee per ongeluk een kaartje gekocht voor vak E. Keek ik om me heen, zat half vak C op vak E met een halve liter in de klauwen. Ze zaten wel een bietje moeilijk, ze zaten op de blaren. (Denk hierbij even die band van het Tonpraoten). Op de Kingside lag enkel een groot tribunedoek. Een treurige aanblik.

Maargoed, wedstrijdje moest gespeeld worden. Heb me wel vermaakt. Willem II had eigenlijk best mogen/moeten winnen maar deed dat helaas niet. Fran Sol had eigenlijk best mogen/moeten scoren maar deed dat helaas ook niet. Ik had het ‘m zo gèèrre gegund. Willem II speelde gelijk. 2-2. Dat is best een prima resultaat tegen Vitesse.

Het was tijd om afscheid te nemen van dit seizoen en dus ook van een aantal spelers. Van het vertrek van sommige spelers ben ik helemaal niet rouwig, van anderen wat meer. Kostas Tsimikas heeft dit jaar bijvoorbeeld echt laten zien met passie en strijd te voetballen. Dat gecombineerd met zijn voortdurende drang naar voren en zijn snelheid maakte hem echt een goed wapen voor Willem II. En daarbij was ‘ie af en toe ook echt zo gek als een deur. Griekse maf, we gaan je missen. Ik vind het ook jammer dat Ben Rienstra weggaat. Is totaal geen maf, geen feestnummer of super spontane gast, maar wel een hele degelijke voetballer die eigenlijk wel wat te goed was voor Willem II. En dat is ook wel eens fijn. Ook van Haye vind ik het toch jammer. Er zit echt talent in die gast, maar mede doordat hij hier niet op zijn eigen positie gebruikt werd is het er nooit helemaal uitgekomen. Hele aardige gast ook. Azzaoui, ook zoiets. Die jongen kan echt heel goed voetballen. Altijd als hij aan de bal is gebeurt er wat. Maar die jongen was altijd ziek, zwak en misselijk en heeft daardoor veel wedstrijden gemist. Hij vindt zichzelf rijp voor de Bundesliga, maar ik zou ‘m graag eens een heel jaar fit bij Willem II zien en ik denk ook dat hem dat goed zou doen.

Tot slot Fran Sol. Fran is een bijzonder verhaal natuurlijk. Kwam binnen als grote onbekende en veroverde de harten van de supporters al in zijn eerste interview. Hij presteerde op het veld en gaf aan buiten het veld een echte Tilburger te willen worden. Hij paradeerde met zijn mooie vrouw over de Korte Heuvel en genoot van de aandacht die dit glamourkoppel kreeg van alle supporters. Hij had als droom om ooit als voetballer toegezongen te worden door een groep fanatieke supporters en die droom kwam uit. Wekelijks klonk het ‘We’ve got Fran Sol” in het Koning Willem II Stadion en in alle uitvakken van Nederland. Fran Sol had onze harten gestolen en hij betaalde die liefde terug. Met doelpunten, heerlijke quotes en met alle tijd van de wereld als hele hordes supporters hem om handtekeningen of selfies vroegen. Als alle andere spelers bij oefenwedstrijden alweer in de bus zaten, stond Fran nog op het veld met de supporters foto’s te maken. Moest ‘ie nog gaan douchen. Interesseerde hem niks. Hij deed het graag. Toen kwam nog het verhaal van de kwaadaardige tumor. Die gast zat in een emotionele rollercoaster en de club, spelers en supporters steunden hem zoals dat hoort. De liefde werd groter en groter tussen de Spaanse spits en ons. En nu, bijna 2 jaar na zijn transfer naar Willem II stond hij voor vak E afscheid te nemen. Met zijn handen veegde hij de tranen uit zijn ogen weg. Hij had zo graag afscheid willen nemen door ons nog één keer een doelpunt te geven. Dat lukte niet. Hij gaf dus maar alle kleren die hij nog aanhad. Hij weet het, dit was de laatste keer dat het ‘We’ve got Fran Sol’ door het stadion klonk. We gaan je missen Fran. Tilburg houdt van je. Ik heb echte Willem II-helden zien voetballen. Grote namen als Stam, Hyypia en Dembele. Maar Fran, jij bent mijn favoriete Willem II-er aller tijden.

Anyway. Naderhand hadden Willem II, Kingzine en Bonheur een leuk afscheidsfeestje georganiseerd op een podium-truck van Tricorp. Was prima verzorgd, gezellig en gelukkig ook niet ongemakkelijk maar gewoon leuk. Geen minutenlange sirtaki-werk zoals destijds met Lamprou bijvoorbeeld. Enige smetje was het draaien van ‘Nac-liedjes’ als Ik moet zuipen en dat verschrikkelijke links-rechts van Snollebollekes. Werd ik effe chagrijnig van maar dat hebben we maar effe weg proberen te drinken. Is aardig gelukt. Zoals altijd moet er op een Tilburgs fistje gevochten worden en zelfs die konden we afvinken. Dan ist een goei fistje geweest he. Ik had het er vanochtend maar zwaar mee.

Het seizoen is niet écht afgelopen zonder De Kruikenzeiker Awardshow natuurlijk. Ik heb geen idee hoe lang dat gaat duren enzo maar dan ziedet vaneiges wel verschijnen.

Advies aan het thuispubliek

Als de KNVB zulke straffen oplegt, gewoon een kaartje kopen voor een ander vak.

Advies aan het uitpubliek

Jeh, hadden er ook niet heel veel zin meer in geloof ik. Wel een prima aantal voor zo’n wedstrijdje denk ik.

Advies aan de trainer

Bedankt voor die laatste wedstrijden. Je hebt het goed gedaan.

Irritantste man van de wedstrijd

Snollebollekes.

Slechtste man van het veld

Altijd spannend natuurlijk. Die Leo Veloso-Award die dan uitgedeeld wordt. Zoals ieder jaar zeg ik niet wie deze wedstrijd de slechtste was. Dat wordt bekend gemaakt tijdens De Kruikenzeiker Awardshow.

Een gedachte over “Willem II – Vitesse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.