Hoi. Ben ik weer. Wat een hete zomer be. Caliente. Net nu de de verschrikkelijkste bloedhitte achter de zweetrug hebben begint Willem II weer. Ik moet zeggen; ik had er zin in. En weh nog het mooiste was: er was weer eens wat georganiseerd.

Een nieuwe traditie is geboren. Onze vrinden uit Bristol vieren op de eerste dag van het nieuwe seizoen al jaren ‘Flagday’. Men neemt een vlag mee van huis, hangt die op aan/in/op de kroeg en gaat dan de hele dag bier drinken. De leukste dingen in het leven zijn dood eenvoudig. Deh hebben we dus gewoon ordinair gejat. De eerste Tilburgse Flagday werd zaterdag om 15:00 uur gehouden in het centrum bij De Kok. De opkomst was goed. In de vlaggen fluctueerde het niveau nogal. Van prachtige grote vlaggen/spandoeken ging het tot aan gedrukte Nederlandse vlaggetjes met ‘LUUUUUUUUWWWWWIIIIIIISSS’ d’r op.

Ach, mooi man. Er werd geouwehoerd, een pilske gevat en binnen hier en daar nog effe gebeukt en gepit. Ik kan iedereen aanraden om volgend jaar (want ik ben er van overtuigd dat het volgend jaar weer gehouden wordt) ook te komen. Of ge nou een gekke boy, een rustige supporter, een daap, josti, schèèl dientje of halve haan bent, neem je vlag mee een kom met je medesupporters naar de eerste wedstrijd toeleven. Het was mooi om al die bekenden weer de hand te schudden en te spreken. Na een aantal uur vertoefd te hebben op dit fidele, welbehaaglijke en joviale evenement was het tijd om naar het stadion te gaan.

Nou moet ik zeggen dat de samenvatting een behoorlijk goed hulpmiddel was voor het schrijven van dit epistel. Ik wist er namelijk echt schrikbarend weinig meer van. Ik wist vooral nog dat die bal van VVV ineens in de kruising plofte en dat dit behoorlijk tegen de verhouding in was. Ik zag in de samenvatting in de eerste helft nog een prima schot van Elmo Lieftink en een kansloos schot van linksbuiten McGarry.

Het zat me allemaal niet lekker. Ik had in de ochtend enkel een ommeletje op en ben toen meteen aan het bier gegaan. Ik ging even niet goed. Mijn maag ging even kapot. En u kent het gezegde: “Als je moet, dan moet je effe wachten tot de rust”. Minuten leken uren te duren. Bij het rustsignaal ben ik als een gek op zoek gegaan naar een schoon toilet. Een interessante queeste in een voetbalstadion. Vak C gaat niet, daar pist men nog over de bril. Vak E ook niet, daar staan ze in de rij voor de dichte wc’s. Ben ik himmel doorgelopen naar vak H. Heb ik daar effe het glazuur van de pot af gescheten. Toen ik terugliep kon ik nog snel effe een pilske halen en voor het fluitsignaal weer plaatsnemen op m’n plekje. Klasse geregeld Kruikenschijter. U merkt het, ook in het zesde seizoen van deze site is er nog altijd geen enkele vorm van niveau te bekennen.

Ik voelde me weer helemaal jofel en had nieuwe hoop op een goede afloop. Willem II drong een bietje aan en probeerde te scoren. Deh lukte. Al begon Kevin Blom z’n eigen d’r tegenaan te bemoeien. Sol zou met zijn arm gescoord hebben. Nou moet ik zeggen na het zien van de beelden: Blom is een lul.
Jeh jeh, tis een twijfelgeval. Komt ‘ie op z’n schouder of net op z’n bovenerrum? Zeg het maar. Ik kan het niet goed zien. Laten we er dan, voor deze ene keer, maar vanuit gaan dat het inderdaad hands was. Dan is het echt te kansloos om daar een gele kaart voor te geven. Alsof Sol die bal in het doel sloeg ofzo. Was echt volkomen onbewust man, rot op.

Daarna was er nog een mooi schot van Crowley dat op de paal ging en in de rebound schoot Croux ‘m richting Udenhout. Een balleke van Kum van VVV kwam nog op de eigen lat terecht. Had er best ingemogen van men. Verder wast nie veul.

D’n Beitel dan, feest! We hadden immers nipt verloren van een directe concurrent. Gelukkig is er bij D’n Beitel de mogelijkheid om er letterlijk zelf de stekker uit te trekken. En dat werd tot 2 keer toe gedaan. Een DJ die tof gaat lopen doen gaat maar lekker ergens anders draaien. Wij waren het in ieder geval beu en zijn van ermoei maar naar de tennisclub gegaan. Draaiden ze wel fatsoenlijke muziek. Bij vlagen dan. Werd het weer veel te laat uiteraard.

Dat 90 minuten voetbal soms een kwalijke onderbreking is van een verder prima dag bewees zaterdag wel weer. Met de flagday is een mooie nieuwe traditie geboren en voor de wedstrijd van vrijdag tegen Groningen zijn al 234 kaarten verkocht. Op naar die 3/400! Vrij vervoer dus maak er vooral een mooi dagje van met de boys.

Weh kunde in het nieuwe seizoen van men verwachten? Ik hoop eindelijk te tijd te hebben hard aan m’n bundel te werken waar ik het al 3 jaar over heb, ik kom op zeeeeer korte termijn met nieuwe carnavalsemblemen die je moet hebben (ja tis op tijd dit jaar) en ik schrijf verslagen wanneer ik daar zin in heb. Kan zijn dat ik soms een wedstrijd laat schieten als er geen reet aan was. Hallee.

 

Advies aan het thuispubliek

Op een goei Tilburgs fistje moet gevochten worden, klopt altijd weer. Verder hoor ik dat de sfeer matig was. Dat gedeelte ben ik kwijt. Weet alleen nog dat ik de doeken van TIfosi tof vond.

Advies aan het uitpubliek

Jeh, advies, goed vasthouden denk. Was echt een prima opkomst van een club als VVV en dan valt er zo’n jonge jongen hard de gracht in. Vrij kut. Gelukkig heeft ‘ie ‘maar’ een gekneusde long, een hersenschudding en gekneusde vingers. Dan komt ‘ie er heeeel goed vanaf.  Ge kunt nog lelijker terechtkomen van 3 meter hoogte. Mooi om te zien dat, op een enkele debiel na, er vanuit de supporters respect was voor die jongen en hij buiten het stadion onder een voorzichtig applaus de ziekenwagen in werd gereden. Sterkte met je herstel, mocht je dit lezen.

Advies aan de trainer

Wrijf lang in je ogen zodat ze rood worden, maak ze wat nat onder de kraan en val bij Joris op z’n kantoor op je knieën en smeek hem om aanvallende versterkingen. Het is écht nodig. Een 2e spits en een extra buitenspeler zijn geen overbodige luxe. En oja, als Sol alsnog vertrekt, dan hedde dus 2 spitsen nodig he. Ik zeg het maar.
Verder moet Lewis gewoon rechtsback staan. Hij deed het heel goed als centrale verdediger hoor, maar Dankerlui is echt nog niet goed genoeg. Meissner is dat wel.

Irritantste man van de wedstrijd

Kevin Blom natuurlijk.

Slechtste man van het veld

Ik vond er meerdere kut. Mensen roepen om het hoofd van Crowley, maar daar moette nie mee aankomen. Die jongen kan écht ballen. Ik heb genoten van zijn balbehandeling. Zijn overzicht moet nog beter, tuurlijk, maar zijn trap ook man. Heerlijk. Laat dit alsjeblieft geen Ziyech vs Ajax-publiek dingetje worden. Ik vond vooral Croux slecht. Ja, hij gaf 1 goede voorzet op Sol, maar verder vond ik het echt helemaal niks. Dat eeuwige naar binnen kappen man. Ga alsjeblieft aan de linkerkant staan man. Ik werd er letterlijk schijtziek van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.