Na de overwinning in Groningen was de stemming in Tilburg opperbest. We zagen een middenveld waar voetbal in zat met een hoofdletter R en we stonden achterin zo solide als d’n ouwe BEKA-toren. Het zorgde ook bij mij voor veel vertrouwen. Jeh. We gingen winnen!

12.15 uur de aftrap. Moest allemaal omdat vanwege de VAR wedstrijden zomaar een kwartier uit kunnen lopen en het daardoor qua uitzending allemaal in het gedrang komt bij FOX Sports. Zal ammel wel, maar ik vond het vroeg! Maar ook wel lekker weer. Om 11.00 uur ekkes pinnen bij de Rabobank daar bij de Westermarkt. Dauw nog op het gras, mensen nog wat suffig op de fiets. Heerlijk. En ik voelde het he. We gingen winnen. 2-1.

Bij Willem II aangekomen wist ik de beveiliging weer lekker slinks te omzeilen met al die Cobra’s in m’n zakken. Pilske gevat, voorbeschouwd, nog een pilske gehaald en plaatsgenomen op de tribune. Was ‘ie weer he: onze Snipperopa. Had weer een zakske vol snippers bij. We gingen winnen zeej ik nog maar ’s tegen hum. 2-1. Avdijaj en Sol. Munne lelijke burgerlijke halfkale maot stond ook naast me: we waren het eens: Avdijaj en Sol gingen het doen.

jeh. De wedstrijd begon en het ging ammel redelijk gelijk op. Willem II kwam vaker in de buurt van de Almelose keeper maar Heracles had dan weer 2 grote kansen. Afmaken deden ze het gelukkig niet. En toen was het de beurt aan Willem II. Nadat Avdijaj een paar keer met zijn lichaamstaal flink duidelijk maakte dat ‘ie het himmel kut vond dat de bal af en toe over rechts ging kreeg hij ‘eindelijk’ de bal weer. Hij kapte lekker naar binnen en schoot ‘m in de verre hoek. Ja. Weh kunde daar van zeggen. Uit het boekje. Niet lang daarna was er een aanval die eigenlijk nog mooier was. Sol kreeg de bal voor het doel maar legde af op Crowley. Die schoot op doel maar de keeper keerde zijn inzet (mooi officieel wedstrijdverslag taalgebruik he? fucking trots op mezelf) maar de bal kaatste zo voor de voeten van Avdijaj. Jeh. Deh menneke wist er raad mee. 2-0.

2-0. Dan bende blij. Maar het hield niet op. Ozbilliz gaf maar eens een goeie voorzet op Sol en die hoefde alleen maar goed van zijn directe tegenstanders weg te lopen, op de juiste plek te staan en binnen te knikken. Eitje eigenlijk. Zo zag het er in ieder geval wel uit tegen deze verdediging. Het was echt treurig. 3-0. Gade maar de rust in. Pissen onder de tribune en ons ongeloof uitspreken.

Och och och. Weh hebben ze toch een bakkes in Tilburg. ‘PSV thuis op herhaling!’ heurde ik een meens zeggen. Laot het eerst mar ’s zien dan. Jeh. Daor gingen we. Chuiqy Palacios kwam het uiterste hoekje van het strafschopgebied in en werd daar neergehaald. Ik zaag het nie, gij zaag het niet, en de scheids die zaag het al hillemaol nie! Gelukkig hebben we nog de VAR (leuke meens is deh) die zei tegen scheidsrechter Kenneth Perez: gao nou ekkes kijken. Deh deetie en hoppatee. De bal op de stip. Videorefke had het achteraf gezien goed gedaan. Sol prikte binnen.

Sol kunde goed om die boodschap sturen en die prikte de 4-0 binnen. En deh was echt kut. Niet om de 4-0 he, deh was wel leuk. Maar diejen Snipperopa die begon mee snippers te gooien alsof ‘ie er echt vanaf moest. Heel m’n bier vol mee snippers. Ik heb er zeker 10 minuten over gedaan alle snippers d’r uit te vissen. Toen ik ze d’r eenmaal uit had smaakte heel m’n bier naar de oude analoge Marktplaats.nl: De Vondst. Kende deh nog? Deh gele krantje? Afijn, zo smaakte mijn bier dus. Alsof ge soep het getrokken van die boekjes die ze in de kerk uitdelen.

Het lijden was groot. We moesten zelfs nog een keer snippers vangen: 5-0! Fran Sol kreeg de bal in de loop en schoot echt op exact het goede moment op doel. Kijk de herhaling maar eens terug. Fran schoot net op het moment dat de keeper de verre hoek groter maakte en de verdediger hem nét niet kon blocken. 1 Seconde later en zijn schot was geblockt geweest he. Dat maakt een spits een spits. Dat gogme. Heerlijk. Fran Sol. Kon wel eens een hele goede spits voor Willem II gaan worden hoor. Past er op!

5-0 man. Godverdomme. Willem II staat gewoon 4e. Met dit team, als het zo goed blijft gaan, hoeven we voor maar een paar ploegen bang te zijn. Natuurlijk gaan we met deze aanvallende speelstijl een keer op onze flikker krijgen maar daar staat enorm veel spelplezier tegenover. Heerlijk man. Nu volgen PSV uit (geen verslag) en Excelsior thuis (geen verslag i.v.m. verkaansie). Laot ze mar koome, we lusse ze gruun!

Net voor de wedstrijd checkte ik mijn mail even en daar was een mooi verhaal van iemand die deze (on)zin altijd graag leest na een wedstrijd. Vandaag was het een wel heel bijzondere wedstrijd voor haar omdat zij en haar familie voor 1 keer op uitnodiging van Willem II van de wedstrijd mochten genieten omdat één van hen, niet lang meer te gaan heeft. Het bijwonen van deze wedstrijd was dan ook een laatste wens. Dat naar Willem II gaan één van je laatste wensen is, is natuurlijk prachtig en herkenbaar op zich. Mailschrijver: bedankt voor je mooie mail. Jullie zullen ongetwijfeld genoten hebben van de wedstrijd. Heel veel sterkte de komende tijd.

De wedstrijd in Tweets

Als het kut gaat moet je het zeggen, als het goed gaat ook.

De aanval van Heracles… iemand gezien?

Hohoho, die was SLEEEEECHT broer.

NAC-ers die komen praten. Doe maar effe niet.

Advies aan het thuispubliek

Ja, 12.15 uur is altijd een moeilijke start. Geholpen door de overwinning ging het wel heel lekker he. Sfeertje hoor. Top.
Nog 1 ding: Dat heujheujheuj met die handjes is al sinds 2004 helemaal kut, en vandaag werd er zo lekker gezongen dat de spelers in eerste instantie ook meezongen. Toen begonnen zij zelf met dit slappe ritueel. Volgende keer gewoon negeren en doorzingen. Fuck heujheujheuj, zingen!

Advies aan het uitpubliek

Jeh, qua aantal niet heel indrukwekkend maar ze kwamen wel om hun ploeg aan te moedigen. Had met 4-0 weinig zin meer natuurlijk, maar wel respect dat ze in ieder geval zongen. Je hebt ook wel eens uitvakjes waarvan je denkt; waarom stap je die bus/auto in als je toch niet fanatiek bent?

Advies aan de trainer

Jeh, wat moet ik hier van zeggen man. Ze speelden stuk voor stuk top. We hebben een luxeprobleem. Dankerlui deed het dit keer heel goed rechtsback. Op het middenveld heb je 3 gasten staan die kunnen ballen, maar Elmo Lieftink viel ook gewoon goed in. Ja wat kies je dan als trainer? Lastig man.

Irritantste man van de wedstrijd

Ik vind vandaag iedereen lief man.

Beste man van het veld

Voor de gelegenheid maar even aangepast. Avdijaj scoorde 2x. Sol 3x. Maar de allerbeste was Fernando Lewis. Man, wat een baas. Hoe scherp, snel en fel die gast was he. Heerlijk. Echt van genoten. Eigenlijk speelde iedereen goed joh. Echt. Maar Lewis wordt met de week beter. Heel veel respect voor hem.

Een gedachte over “Willem II – Heracles Almelo”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.