Op deze prachtige website verscheen geen verslag van Excelsior thuis. Ik heb bekant 3 weken lang in een korte broek en een t-shirtje rondgelopen. Ik kom in Nederland om weer eens naar Willem II te gaan en ja hoor, meej zèèkes nat. En dan moette nog vertrekken. Boutzooi.

En dan vertrokken we ook nog nie op tijd ook. Ammel mauwen degge d’r om 15.30 moet zijn omdat je ID wordt gecontroleerd (Waarom? zo’n beveiliger kijkt echt puur naar of je ‘m bij je hebt en dat is sowieso verplicht) en dat die bus dan gewoon om 16.15 uur kan vertrekken. Maar om 16.15 uur zat iedereen al in diejen bus maar diejen chauffeur kon het pedaal nie vinden denk. Duurde echt verrekkes lang.

De trip naar Fortuna is geen hele lange, maar genoeg om wat koude jongens te vatten. Helaas had onze busbegeleider te weinig bier in de bus gezet en zaten we al bij Eindhoven zonder. Noodknoppen werden ingedrukt en ziektes en noodsituaties werden geveinsd maar niets deed de bus naar de vluchtstrook sturen. Maar toen gebeurde er een wonder. De bus reed toch de vluchtstrook op en kwam daar tot stilstand. Nou, bier van onder uit de bus naar boven halen en weer door zoude zeggen. Maar nee. De bus had een technisch mankement aan de versnellingsbak. Dat was te merken ook want als de bus weer probeerde te vertrekken kwam ‘ie met horten en stoten meteen weer tot stilstand. Jeh. Stonden we dan. Kapotte bus, geen bier. De stewards waren er heel duidelijk in: geen bier aanvullen want gevaarlijk en vluchtstrook en supporters = eng en mag waarschijnlijk niet van pliesie en veiligheidsdriehoek en ik volg alleen orders op en kan zelf niet nadenken.

Toch stonden er ineens supporters naast de bus, werd de zijdeur snel opengedraaid en werd er vakkundig nieuw bier de bus in gebracht. Het duurde misschien 15 seconde. Was dat nou zo moeilijk, gevaarlijk en eng heren stewards? Waarom worden voetbalsupporters toch altijd zo “””beschermd”” alsof we een stel kleuters van 4 zijn?

Er werd onder het genot van een biertje gespeculeerd over vervangend vervoer maar dit bleek voorbarig. De bus begon na meerdere pogingen toch ineens weer te rijden. Helaas kwamen door dit oponthoud aan bij het uitvak toen de wedstrijd al bijna begon.

Laaie!
De betonlook is helemaal in.

Over de wedstrijd: daar ga ik het niet uitgebreid over hebben. Daar heb ik geen zin in.

Ik wil alleen maar zeggen dat het godverdomme mooi is dat we weer naar voren spelen. Liever dit soort wedstrijden die dan in 4-4 eindigen dan die zaadwedstrijden zoals vorig jaar uit bij Sparta en uit bij Heerenveen. Ja we hadden deze wedstrijd moeten winnen maar we hebben in ieder geval een trots en aanvallend Willem II gezien. Dat we er achterin dan 4 om de oren krijgen tegen Fortuna is klote, maar ik kan er op deze manier stukken beter mee leven.

En wat is het genieten dat we Fran Sol nog steeds in ons midden hebben. Zijn goal was een echte spitsengoal. Messcherp zijn om net dat ene voorzetje binnen te knikken. Top. Maar zijn balaanname waarmee hij 2 Fortunezen het bos in stuurde was helemaal prachtig. Zou Fran vroeger veel naar Dennis Bergkamp hebben gekeken? Die kon ook met 1 aanname uit de lucht ineens meerdere verdedigers kwijtraken. Prachtig om te zien. Sol is sinds zijn debuut in de Eredivisie de speler met de meeste doelpunten en hij speelt nog steeds bij Willem II. Dat is echt uitzonderlijk. Ik ga niet weer een ode aan Sol schrijven, ik wil je alleen even vragen om in de samenvatting even te kijken naar die aanname en ben dan gewoon even stil.

Dinsdag gaan we naar Volendam, zondag naar Doetinchem. Volendam is al uitverkocht, voor De Graafschap uit zijn nog iets meer dan 100 kaarten te koop. Vullen dat uitvak!

De Reis

Gezellig busje, karaokegezang en gewoon goed handelen van supporters toen het bier op was. Gewoon top. Maar bus, des toch altijd minder dan auto.

Frèètwerk

Er was bier in het uitvak. Er werd even gedacht aan evenementenbier maar dat was het niet. Het leek qua smaak wel op alcoholvrij bier. Duur ook. 5 euro voor een halve liter ochtendzeik. Verder hadden ze een naar eigen zeggen meesterlijke bal. Hadden. Die was op. Broodje frikandel. 3 euro. Ja, een broodje frikandel, weh kunde daar aan verneuken.

Thuispubliek

Wel een keer of 3/4 gehoord denk ik. De fanatieke tribune was goed gevuld. Dat was in de jaren van de Jupiler League wel een stukkie anders zeg. Toen zag je duidelijk M-SIDE in de stoeltjes geschreven staan. Veel successupporters, maar je hoorde ze wel. Dat is bij veel clubs wel anders.

Uitpubliek

We hadden gisteren echt een heerlijk fanatiek uitverkocht uitvak. Ik heb wat stukken van de wedstrijd teruggekeken op tv en het utivak was 90 minuten lang gewoon super te horen. Klasse. Nu De Graafschap uit nog uitverkopen en we kunnen met NAC uit gewoon 4 uitverkochte uitvakken op rij hebben. Heerlijk toch man.

Eindoordeel

Jammer dat de 3 punten niet mee gingen, maar ik ben trots op de club, dit team en de uitsupport.

 

Een gedachte over “Fortuna Sittard – Willem II”
  1. Kan alleen maar beamen dat Willem II een lekker draaiend elftal had en voetballend een stuk verder is dan Fortuna. Inderdaad heel bijzonder dat die Sol nog bij jullie speelt. Denk dat hij bij elke Nederlandse topclub best mee kan. Leuk ploegje hebben jullie. En wij, wij gaan daar aan werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.