De KNVB-loting is altijd een spannend moment. Gaan we dit keer d’r uit tegen een amateurclub uit een dorp bij Apeldoorn, Almelo of ergens diep in Friesland? Nee, uit de balletjes kwamen FC Volendam en Willem II, vooral voor de meereizende supporters een ware traktatie.

Om een beetje op tijd te vertrekken sloegen we allemaal tijdig de deuren achter ons dicht bij onze werkgevers. Met wat moeite krijgen we de muziek aan de praat en rijden we richting het bekende Vissersdorp. Onderweg sloten we aan bij een klein treintje van andere Willem II-auto’s om samen Volendam te bereiken. Dat ging, op wat noodzakelijke pispauzes na, aardig vlot. De auto konden we netjes bij het stadion parkeren en daarna liepen we richting de dijk.

Op de dijk van Volendam waren we namelijk welkom. Zéér zeldzaam in Nederland, dat je voor de wedstrijd het centrum van de tegenstander in mag. Tussen de  Japanners, Duitsers en Willem II staff-leden door zochten we een kroeg op. Er zaten al wat Willem II-ers en het aantal kroeggangers groeide gestaag. Na een aantal biertjes was het tijd om ons richting stadion te begeven. Er werden fakkels en rookbommen afgestoken en we werden als supporters soort van uitgescholden door een voorbijganger. Dar was echt heel gek.

De wedstrijd dan: Willem II begon fel, aanvallend en veelbelovend. AL na een paar minuten stond het 0-1. Daarna werd het er niet beter op en ondanks dat Willem II vooral aanvallend Volendam de baas was. Had Willem II doorgedrukt dan was het misschien 0-4 geworden maar zo rap liep het niet. En dan gaat het mis he. 1-1. Net na de rust stond Fran Sol weer eens op de juiste plek en hij scoorde weer eens. 1-2. Op het laatst werd het nog even billenknijpen maar we zijn door, en dest vurnaomste.

De Reis

Was gezellig. Prima autooke. Minpunten voor mijn blaas die zowat om het kwartier moeilijk deed.

Frèètwerk

Ik heb in het stadion niet gegeten. Op de dijk in Volendam hebben we namelijk vis gegeten bij de viskraam van Jan. En Jan is zeg maar een hele grote menselijke slak. Jan en zijn vrouw kunnen wel bakken. Kibbeling smaokte heul goed. Goeie saus ook. Alleen dat wachten he. Nondeju. Echt niet normaal. Ik moest al lang wachten, maar neffe men stond een zongebruinde meens en die moest Jan duidelijk niet. Die heeft er zeker een half uur gestaan. Op een gegeven ogenblik boog ie maar over de toonbank heen om een stukske zure bom af te snijden. Jan zag of hoorde hem niet. Hoe erg hij het ook probeerde. Nou, na lange tijd kon ook hij eindelijk van een bak kibbeling genieten. Want smaoken, deh deeget.

 

Thuispubliek

Zo. Ik ben in mijn leven bij best wat voetbalwedstrijden geweest. Van Veendam tot AGOVV, en van de beslissende wedstrijd in het dameskampioenschap (toen Willem II nog een dameselftal had) tot wedstrijden van de open dag van Willem II. En ik denk niet dat ik ooit bij zo’n wedstrijd (of het nou in de beker was of niet) een wedstrijd bijgewoond waar zo weinig publiek was. Het was echt treurig. Op hun fanatieke zijde zat misschien 50 man. Gewoon sneu. Het is jammer dat het voetbal niet meer leeft daar. Want tis best een leuk clubke.

Uitpubliek

Tjah. we hadden het misschien wel 2 keer uit kunnen verkopen. Helaas wilde Volendam niet aan de wens voor meer kaarten voldoen. Daardoor nam een klein groepje de mogelijkheid aan om op de lange zijde naast het uitvak plaats te nemen. Het zorgde voor een mooie jolige sfeer. Er werd over en weer gezongen en gefeest. Top. Dat met de rug naar het veld toe staan en inhaken vind ik persoonlijk heeelemaal niks. Maar als het zo is zoals gisteren kan ik er goed mee laachen en ben ik niet te beroerd om mee te doen. Maar dan vooral omdat dat kleine groepje er mee begon en dat er lekker kut uit zag. Heerlijke sfeer man. Top. Wil je gewoon bij horen (hint voor mensen zonder kaarten naar De Graafschap). Na de wedstrijd vielen de supporters in het vak naast ons het uitvak nog zogenaamd aan. Was ook weer heerlijk kut. Stewards verveeld. Lekker kinderachtig. Veul laache gehad. Top boys.

5 Zijlertjes dan? Nee. In het uitvak waren een hoop mensen meer bezig met de overwinning van RKC op NAC dan met wat Willem II deed. Zelfs bij 1-1 stand werd nog geprobeerd Efteling-liedjes of anti-NAC liedjes in te zetten. Gelukkig konden de mensen met een IQ in het uitvak verdere misplaatste liedjes voorkomen door gewoon Willem II-liedjes er doorheen te zingen.

Eindoordeel

Volendam uit. Het was weer even geleden. Maar wat was het gezellig, wat was het tof. Echt genoten. Jammer dat het op een dinsdag was maar jeh. We hebben er vandaag onder te lijen gehad.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.