Een drukke week voor De Kruikenzeiker. Ik tikte zondag mijn verslag over onze teleurstellende trip naar Amsterdam en vanaf dat moment heb ik een week lang contact gehad met, ruzie gemaakt met, contacten gelegd voor en gebeld met kranten en omroepen. Ik had er vooral aan het begin van de week bijna weer een dagtaak aan om De Kruikenzeiker te zijn. Ik kan echt heel slecht tegen onzinverhalen in de media over wat er gebeurt is, een vrij frustrerende week dus.

Mooi dus om aan het einde van zo’n kloteweek op de vrijdagmiddag een paar sixpackskes in oew kèèl te gieten en flink te ouwehoeren met wat maten. Ik stapte de bus in en schrok. Het waren dezelfde mensen als naar Ajax uit! Als dat maar goed gaat he. Met dit soort tuig is het elke avond een rel of brandstichting. Ik pakte een pilske en nam plaats tussen het gajes . Een soort Menno Buch in de bajes. Ik vernam via Twitter dat er serieus veel ME op de been was en er zelfs extra hekken bij het uitvak stonden die normaal alleen bij risicowedstrijden daar staan. Vrij triest.

Er werd gekut, gelaache en gemauwd om de buschauffeur. Waar alle bussen rechtsaf gingen reed onze buschauffeur gewoon over de linkerbaan rechtdoor. Er werd gezucht en gesteund door de busbegeleiding. Het spaarzame haar wat nog aanwezig was werd spontaan grijs. Niemand in de bus maakte zich druk of zorgen eigenlijk. Al was het wel kut dat we zo laat op de tussenstop aan kwamen. Wij ammel snel zeiken en naar de Subway, anderen maakten een McDrive pitstop. Gauw een brooike gehaald. Gauw naar binnen gestauwd. Haosten deh we deejen. In max 20 minuten hadden we 2 keer gezeken en gevreten. Heel netjes. Een beetje frustrerend dat je dan op het afgesproken tijdstip weer in die bus zit en Gekke Gerrit en Gekke Gerda komen in hun gele hesjes 10(!!!) minuten later aan kakken. Moeten wij eens proberen als supporters. Maar nee, men heeft een hesje aan en dan mag dat schijnbaar. 3 bussen moesten maar wachten. Ongelofelijk. Laot ze vort tös. Ge het er echt helemaal niks aan. Stripfiguren.

Maar ach, we hadden gegeten (en das maar goed ook, want de brooikes in Zwolle zijn maar kut) en er stond een goei muziekske op. Ik weet niet wie de DJ was, maar die draaide echt van alles. Van techno tot acid, drum ’n bass en rapclassics. Was chill. Prima gedaan. Vlakbij Zwolle was die DJ’s telefoon leeg en moest ik ineens connecten. Had ik weinig zin in maarjeh. Het duurde maar tot in Zwolle, want op de terugweg waren de parkeerplaats nog niet af of die box was alweer leeg. Gelukkig maar!

Willem II speelde niet enorm goed in Zwolle. Nee. Kunde moeilijk doen. Willem II speelde niet heel goed. Maar Willem II was gruwelijk effectief en Zwolle echt dramatisch. Ik had net geklaagd op Twitter over het wederom op rechtsbuiten opstellen van Dankerlui of hij scoort. Ongelofelijk. 0-1. Top.
De 0-2 vond ik echt super. Die rush van Lewis na het goed meegeven van diezelfde Dankerlui, de strakke pass van Lewis en het afmaken van Fran Sol. Een zelfde type goal als die Sol in Groningen maakte vorig jaar, ook op aangeven van Fernando Lewis. Ik kan echt genieten van dit soort spitsengoals. Precies het juiste moment kiezen om weg te lopen van je directe tegenstander en de bal enkel binnen hoeven te tikken. Het lijkt zo simpel, maar het is een talent.

Het was 0-2 bij rust en dan word je als Willem II-supporter altijd sceptisch.
Ze maakten uit een prima aanval de 1-2 en dan wordt het al vroeg billenknijpen. Gelukkig weet de Zwolse verdediging niet dat Sol misschien wel de beste kopper uit de Eredivisie is en lopen ze er met 3 man een beetje omheen zonder echt in te grijpen. Sol kon dus behoorlijk vrij inkoppen uit een corner van Avdijaj. Sympathiek.

Maar jeh, Zwolle maakte ook weer 2-3. McGarry stond leip te doen waardoor Meissner moest helpen. Hierdoor moesten Heerkens en Dankerlui één mannetje opschuiven in het centrum waardoor er iemand van Zwolle vrij in kon koppen. McGarry is eigenlijk een linkshalf of linksbuiten, dus waarom die gehaald is als linksback…ik witnie.

Nu was het pas écht billenknijpen. Godsakkerju wat hebben we geknepen. Maar de winst was daar. Willem II speelde niet goed maar heeft heel hard gewerkt. En de punten zijn even wat nu telt. Goddomme blij mee. Chapeau vooral voor Pol Llonch man. Echt een baas. Die gast is op elke plek te vinden als Kip Caravans. Wat een werkpaard man.

Maar ey, godsakkerju. 3 punten. De eerste overwinning sinds tijden. Dat moet gevierd worden zoude zeggen. Helaas had iedereen op de heenweg al zo hard gepiekt dat de helft ingekakt was of wazig aan het doen was. Veel AwayDaySleepers.

 

De Reis

Ja prima. Geen klachten. Eigen busje, prima. Gezellig.

Frèètwerk

Heb alleen bier op in Zwolle eigenlijk. Maar uit ervaring weet ik dat het daar geen sterrenrestaurant is.

Thuispubliek

Echt totaaaaal niet gehoord. Geen enkele keer. Ligt misschien aan dat glazen hok dat men uitvak noemt, maar ik heb het niet gehoord. Minpunten voor het gooien van shit op spelers enzo. Weet dat men in Tilburg daar ook een historie mee heeft maar doe dat gewoon lekker niet.

Uitpubliek

Het blijft voor sommigen lastig om de tekst van een nieuw liedje te onthouden en dus zingen ze maar niet mee. Verder prima sfeertje. Wederom uitverkocht uitvak. Emmen is ook geen vraag of die vol komt. Maar AZ mensen. Die moet ook effe vol. Dan trekken we wel effe een zieke reeks tot aan de winterstop.

Eindoordeel

Overwinning, flink getankt, stadje geweest, Jantje Bruin op, niet gespauwd. Klinkt als een prima dag. Maar sorry voor dit kutverslag. Had gisteren een kater en vandaag geen zin joh. Snapte.

 

Een gedachte over “PEC Zwolle – Willem II”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *