Godnakendeju. Een ploeg die geen vuur brengt en een supportersschare die het vuur ook niet wilde aanwakkeren. Een totale off-day voor alle Willem II-ers!

Het was al vroeg te merken. Ik kwam een klein uurtje voor de wedstrijd aan bij het stadion en het was enorm rustig. Het leek net alsof iedereen bevangen was door de kou ofzo. Zelfs 2 man politie en 4 man beveiliging hadden niet door dat ik langs hen heen glipte zonder gefouilleerd te worden. Ik ben zo slick g. In D’n Beitel was het ook niet heel druk. Buiten ook niet. Op de ring ook niet. Nergens. Het was een dooie boel. Dat beloofde niet veel voor deze toch belangrijke wedstrijd. Toch was er welgeteld 1 supporter met vertrouwen. 6-0 was zijn voorspelling. Als hij gelijk zou krijgen zou ik een Kruikenzeiker-pet uitbrengen, iets waar hij al jaren om zeurt.

De 11 van Willem II op het veld leken, net als de rest in het stadion, er weinig zin in te hebben. Al na een paar minuten moest Wellenreuther uitkomen (al twijfelde hij daar eerst nog wel over) en voorkwam hiermee een vroege achterstand. Had geen reet uitgemaakt, want het was niet bepaald een wake-up call voor de Tricolores. Men bleef klungelen en schutteren zonder dat te compenseren met een enorme drive en wil om te winnen. 0-3 bij rust man. Echt triest.  De weddenschap werd bijgesteld. Als het nog 6-3 zou worden zou er een Kruikenzeiker-pet uitgebracht worden, zouden we iemand een opa-kapseltje scheren op de middenstip en zouden we na de wedstrijd ons kopke d’r goed af gaan schroeven in de kroeg. Daarna zouden we Flügelflesjes op onze doppen douwen en die kapot swaffelen op de bar. Met weinig hoop keerden we terug naar de tribunes.

Al snel werd duidelijk dat het inderdaad niet ging gebeuren. Willem II kreeg in de 2e helft wel een penalty omdat er een figuur van Vitesse effe een elleboog uitdeelde. Dit was binnen de 16 maar Kuipers legde de bal buiten het strafschopgebied neer. De VAR vond dat hij even moest gaan kijken. Normaal gesproken komt meneer niet terug op zijn beslissingen maar dit keer dus wel. Gele kaart en een penalty. Koud kunstje voor Sol. 1-3. Helaas werd het geen 6-3 meer. Het was ellendig, koud en verschrikkelijk saai. Vitesse kon rustig achterover leunen en wachten op balverlies van Willem II om dit vervolgens hard af te straffen. Er was geen enkele speler goed. Men stapelde fout op fout.

Één speler wil ik even uitlichten. Het was mij persoonlijk niet opgevallen tijdens de wedstrijd maar ik kreeg het doorgestuurd van een medewerker van Fox Sports. Ik weet niet of hij het tof vindt om hier vermeld te worden dus ik hou het maar effe vaag. Hij had goed op Anita zitten letten en stuurde me een fragment door waaruit een tegendoelpunt valt. Sol verliest de bal knullig door te passen naar iemand die er niet is en het hele team hoort dan om te schakelen. Ook Vurnon Anita. Maar Anita wordt er gewoon uit gelopen door de fucking scheidsrechter. Hij hobbelt over het veld als een dressuurpaard waarvan de onderbenen in grote blokken beton zijn gegoten. Een speler met zijn ervaring, die in zo’n grote competitie gespeeld heeft zou tijdens zo’n wedstrijd op moeten staan en de kar moeten trekken, het niveau omhoog brengen met zijn klasse. Maar helaas. Je kunt je afvragen waarom hij als huurspeler speelt terwijl we ook Akkaynak en Lieftink hebben. Kwalitatief zijn die zeker niet minder op dit moment.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Walking football met Vurnon Anita. ?

Een bericht gedeeld door DeKruikenzeiker (@dekruikenzeiker) op

Advies aan het thuispubliek

Zingen misschien? Ik snap het idee van alle fanatiekelingen beneden en geconcentreerd staan, maar als er bovenin geen groepje aanjagers staan blijkt wel dat men dan gewoon rustig de werkweek of het stappen van de avond er voor bespreekt. Als we met een paar man daar mee zongen had je echt het gevoel alsof je de enige was. Het was echt verschrikkelijk.
Volgende keer weer verspreid en gas d’r op. Willem II had ons goed kunnen gebruiken zondag maar we lieten het massaal afweten. De gemiddelde koffietafel is gezelliger.

Advies aan het uitpubliek

Tjeh, prima fanatiek uitvakje. Zij maakten wél continue geluid. Niks op aan te merken. Prima aantal ook geloof ik.

Advies aan de trainer

Dankerlui als rechtsbuiten hebben we nu wel voldoende getest toch? Anita d’r uit voor Akkaynak voor het voetbal of Lieftink voor een combinatie van voetbal en strijd.

Irritantste man van de wedstrijd

Iedereen die stil was.

Slechtste man van het veld

Donis Avdijaj is op dit moment echt het World Online-aandeel onder de vleugelaanvallers; veel bombarie, 0 rendement. Die gast loopt zich zeker 3 of 4 keer per wedstrijd vast omdat hij zichzelf gigantisch overschat en denkt tussen 2 man heen te kunnen lopen. Werkt niet Donis.

Een gedachte over “Willem II – Vitesse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.