AZ uit. Traditioneel gezien een uitwedstrijd waarbij de reis belangrijker is dan de wedstrijd. De wedstrijd is immers bijna altijd kansloos, de tribunes zijn ijs en ijskoud en de sfeer is helemaal ruk daar in het noorden. Toch stapten we maar weer eens de bus in om ons te laten vernederen.

We zochten een goei plekske in de bus en vieten weh kouw pilskes. Er was ruimte zat en deh was wel relaxt. Beetje chillen, slap ouwehoeren en wat hilarische jeugdzondes kwamen voorbij.
Zonder tussenstop werden we zo het grondgebied van mijn goede vriendin Fe/amke Halsema binnengereden. Want ergens bij Schiphol was een McDonald’s en daar moest iedereen eten. Nou moet ik zeggen dat ik daar altijd een gruwelijke hekel aan heb. Er staat dan 300 (voornamelijk volwassen) mannen voor zo’n balie te schreeuwen naar het personeel dat ze door moeten werken terwijl ze samen als mongolen gaan zingen en springen terwijl daar ook Jan en Melinda uit Purmerend met de kindjes een Happy Meal zitten te eten ter ere van de verjaardag van hun lelijke zoon. Ik word een ouwe mauwmeens, ik weet het, maar ik blijf daar altijd zoveel mogelijk van weg. Helemaal als er 0 kans is op het ooit krijgen van die smaakloze meuk vanwege deze drukte. Wij deden nog een ultieme poging door de McDrive door te lopen, maar de jongeman achter het hokje zat ook ondergedoken. Waarschijnlijk vanwege een noodverordening op basis van ‘signalen’.

(Tekst gaat verder onder dwingende advertentie)

Met een karig gevulde maag kletsten we er nog weh kouwe pils tegenaan en zagen we door de beslagen ruiten en de druppels die het beeld verder vertroebelden het AFAS Stadion verschijnen. Heel. Langzaam. Verschijnen. Want ondanks politiebegeleiding mochten we gewoon netjes achteraan in de file aansluiten. Het zorgde er voor dat we erg laat door de toegangspoorten waren. Effe pissen en een brooike worst met een pilske halen. Een pilske kregen we niet mee want dat werd even niet geschonken want ehhh ja waarom eigenlijk niet? Goed en wel op het vak gaf Crowley een bal voor en werkte Franneke Sol de bal knap binnen. Zelden maakte ik zo’n knallende entree.

Willem II ging de verdediging in en ineens kwamen ze op ons afrennen. Avdijaj kreeg de bal ineens mee en mocht met Sol alleen door op de keeper van AZ. Sol bleef achter de bal en Avdijaj maakte gelukkig gebruik van deze afspeelmogelijkheid. Een koud kunstje voor Franske. 0-2 voor staan bij AZ. Dat had ik nog nooit meegemaakt. En ik ga al naar AZ uit sinds de laatste 1 of 2 jaar in de Alkmaarderhout.

Willem II kreeg het wel wat drukker maar zowel de verdediging als de vandaag jarige keeper Wellenreuther hielden het doel mooi schoon. Ook in de tweede helft was die gast echt goed. Wellenreuther, Lewis, Palacios, Crowley en Llonch vond ik echt goed. Heerlijk gespeeld. Sol scoort uiteraard 2 keer als spits en dan heb je je werk ook supergoed gedaan natuurlijk.

Ook mooi om te zien dat ik vorige week Anita helemaal afschreef en over Avidijaj zei dat ‘ie 0 rendement had en beide heren even een beslissende pass en een assist geven.

Willem II nam 3 hele belangrijke en lekkere punten mee terug naar Tilburg. Super. En oh weh was ik blij dat ik eindelijk uit die zaadregen was. Wat een ontiegelijk klotestadion is dat. Wat een wind man. Als je daar als Tifosi Team een megadoek uitrolt waaide met z’n allen het stadion uit.

Op naar Heerenveen thuis. En opportunistisch als ik ben heb ik daar ineens vertrouwen in. Heel gek.

(Tekst gaat verder onder dwingende advertentie)

De Reis

Heel matig. Ja op de heenreis hebben we veul gelaache maar op de terugweg hadden we #Awaydaysleepers. Echt asociaal als mensen hun eigen vermoeidheid belangrijker vinden dan de gezelligheid. Verder was het bier in de bus op de heenreis op (op de terugweg gelukkig weer aangevuld) en de box leeg waardoor we echt ontiegelijke tyfusherrie te horen kregen. Nou had ik me wel ingesteld op ritmische bonkmuziek, maar zelfs de mensen die bij ons waren die wel wat gewend zijn qua computergestuurde herrie vonden dit tyfusherrie. Van die hardcore maar dan nog sneller en harder dan hardcore. Nogmaals, deze ouwe lul kent de ongetwijfeld stoere benaming van deze muziekstroming niet, maar het was echt doodziek. Ik had op de terugweg beter bij de partybus binnen kunnen stappen, want daar was het stukken beter vertoeven. Maar jeh,  ik wou m’n slapende maatjes niet in de steek laten.

Frèètwerk

Broodje worst op daar. Was prima.

Thuispubliek

Ongelofelijk man. Een tijdje geleden zei ik op Instagram in zo’n kansloze Q&A die ik daar wel eens doe (volg me zodat je me ook eens een kansloze vraag kunt stellen) dat ik AZ de slechtste sfeer vond hebben van Nederland. Ik kreeg meteen scheldkanonnades en boze berichten in m’n DM. Laat het dan maar horen zei ik. Nou, daar hebben ze geen gehoor aan gegeven. Ik heb in de 2e helft 1 keer een beetje geluid gehoord. Ik kon geen liedje onderscheiden of iets dergelijks. Gewoon muis en muisstil. Behalve dan toen de scheids floot voor het eindsignaal. Toen viel men hem massaal bij.

Geen Zijlertjes voor deze toeschouwers.

Uitpubliek

Was goed bezig geloof ik. Mooi om te zien dat mensen onderling ook zo relaxt zijn op het moment man. De fanatieke kern wordt groter, jonger en fanatieker en ik geloof dat de onderlinge lijntjes ook korter worden tussen alle groepjes. Top. Heb de wedstrijd zoals zo vaak bij thuiskomst nog deels teruggekeken en het uitvak was echt bijna 90 minuten lang te horen.

Maar ja, niet uitverkocht. Echt schandalig natuurlijk 😉

Eindoordeel

Goddomme. Dees had ik niet verwacht. Winst in Alkmaar. Eindelijk. Heeeele belangrijke punten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.