Joh, je wint eens leuk in Alkmaar waar het normaal helemaal ruk is, je krijgt weer wat vertrouwen en bam…tis weer weg. Welkom in de wereld van een Willem II-er.

Bij de Friezen ontbraken wat belangrijke spelers. Zo waren Thorsby, Zenelli (niet te verwarren met Zanelli) en ballenfrutter Sam Lammers geblesseerd. Daar lagen toch wat mogelijkheden. En aan het begin van de wedstrijd merkte je echt wel dat Heerenveen kon voetballen, maar ook dat er wat mogelijk was. Willem II kreeg best wat kansjes.

Toch was het Heerenveen dat via de vervanger van Zenelli op 0-1 kwam. Niet lang daarna zette Özbiliz een aanval op en hij gaf de bal perfect mee op Akkaynak die weer eens mocht spelen omdat Llonch geschorst was. Akkaynak maakte het heer-lijk af. En dan staat het weer 1-1.

Ik had ooit een collega die iedere dag ‘het gaat allemaal kapot!!!!’ zei als er een keer iets mis ging. Toen hij de baan vaarwel moest zeggen en daarmee zijn afdeling flink kapot ging stuurde hij naar zijn oude werk af en toe een taart met de tekst ‘het gaat allemaal kapot!!!’ om zijn voormalige collega’s te kutten. Ik moest even aan die oud collega denken toen Heerkens zijn collega’s op het veld achterliet om te gaan douchen. De aanvoerder maakte een domme overtreding en maakte daarmee het team en de wedstrijd kapot. We kunnen het allemaal superzuur vinden dat voor zoiets simpels Freek Heerkens een rode kaart krijgt en ze bij VVV de Japanner Doan nog effe een flinke opfriscursus karate mogen geven in ruil voor een gele kaart. Feit blijft dat Heerkens de scheidsrechter een reden heeft gegeven om te fluiten en een kaart te geven. En ik heb de spelregels er even op nageslagen: triple punishment is nog steeds van toepassing bij vasthouden. Je kunt beter iemand finaal missen met een lompe tackle want dan krijg je geel. Een scheve regel, maar het is een regel. Die misselijke vleespet met de fluit had hier dus helaas gewoon gelijk. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat één van onze centrale verdedigers de hele wedstrijd kapot laat klappen door bijv. aan een shirt of arm van de tegenstander te gaan hangen. Ook dit keer hadden ze er beter voor kunnen kiezen die Fries maar gewoon te laten gaan. Eventueel te laten scoren. Laat het maar gebeuren. Maar nu ging het allemaal kapot omdat men weer aan de noodrem trok. 

De ballen vlogen je links en rechts om de oren. De verdediging werd volledig dolgedraaid man. Echt ellende. 1-5. Is ook niet een beetje verliezen he?

Het was ook nog eens ontiegelijk kloteweer. Dus weh doede? Pilske vatten in D’n Beitel. Weh denkte? De 1-5 moet gevierd worden! Holladijee!
Maar midden in een gezellige smartlap klonk ineens het brandalarm. Iemand had duidelijk ingegrepen. Een hele tijd lang was de sfeer top in D’n Beitel. Er klonken supportersliedjes afgewisseld met gejoel van het alarm. Niemand maakte zich druk maar er was gewoon een gezamenlijke trots op Willem II. Al is het tegen de regels, soms pakt het prima uit als er aan de noodrem getrokken wordt.

Advies aan het thuispubliek

Tjeh, mensen hadden er in de tweede helft weinig zin meer in maar er kon toch nog een slotoffensiefje uitgeperst worden. Het mooiste moment na de wedstrijd. De spelers die tijdens de ereronde langs de tribune liepen kregen nog even het clublied te horen. Prachtig.

Maar het had deze wedstrijd iets fanatieker gemogen. Aanstaande vrijdag is een mooie gelegenheid om met je maten naar de wedstrijd toe te leven. Ga naar de stad of vroeg naar het stadion. Er zijn genoeg dingen te doen. Sluit je aan!

Advies aan het uitpubliek

90 man op een zaterdag, terwijl het sportief gezien nou ook weer niet heel dramatisch gaat, is echt verschrikkelijk weinig. Op ons absolute dieptepunt namen wij vorig jaar onder Vd Looi zelfs nog meer man mee en toen zaten we op de heenreis al chagrijnig in die bus. 

Overigens alle respect en lof voor de mensen die er wèl waren want ondanks het magere aantal heb ik ze wel een aantal keer gehoord. Dat is niet altijd van alle (betere gevulde) uitvakken te zeggen.

Maar steek alle koppen bij elkaar, naai elkaar op, ga naar uitwedstrijden toe man. Het zijn de mooiste!

Advies aan de trainer

De beslissing om Akkaynak er uit te halen was echt heel dom. Het middenveld was weg en Willem II werd compleet overlopen. Het was beter geweest Özbiliz of Avdijaj er uit te halen. 

Irritantste man van de wedstrijd

De kale scheids. Niet om die penalty en die rode kaart hoor. Maar hij was gewoon verschillende keren zijn assistent aan het negeren die het soms wèl goed zag. En als de grensrechter A zegt en jij denkt B, ga dan effe naar de beelden kijken ipv hem direct te overrulen. Wat een lul.

Slechtste man van het veld

Ondanks mijn sympathie voor de mens en speler Freek Heerkens was hij, zoals hij zelf al zei, de schlemiel van de avond. Geen woord aan gelogen. De zelfkennis siert hem dan weer wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.