De kwartfinale van de beker leidde ons langs De Grolsch Veste. 900 Willem II-supporters baanden zich woensdag een weg door de drukke spits om in Enschede Willem II te zien winnen.

Je weet gewoon dat als je tegen een club uit de top van de KKD moet en je zelf een beetje heen en weer jojot in de Eredivisie dat je zeker geen makkelijke avond krijgt. Dat was dus ook niet zo.

Maar om dat te kunnen zien moesten we eerst nog naar binnen. En dat was helemaal klote geregeld in Enschede. Er waren voor 900 mensen 2 draaipoortjes open terwijl er 4 waren. Waarom ze niet open mochten? TJah, daar konden de stewards echt geen antwoord op geven maar het was nou eenmaal zo. Was zo beslist. Ondertussen begon de wedstrijd al en wij stonden nog met een paar honderd man buiten. Ineens werkten de linkerpoortjes toch en ineens ging het 2 keer zo snel (echt een wonder). We probeerden een plekje te zoeken in het overvolle onderste gedeelte van het uitvak maar dat werkte niet echt.

We stonden effe op de trap en zagen de sterretjesactie. Ik had er over gehoord en wist dat het zou plaatsvinden. Het was jammer dat niet het hele uitvak hier aan mee kon doen omdat er nog een groot gedeelte buiten stond. Maar sterretjes ja. Klinkt echt heel kinderachtig natuurlijk maar het was een prima statement richting het uiterst overdreven vuurwerkbeleid dat de KNVB recentelijk ingevoerd heeft. Maar als je een statement maakt is het niet handig als je dan juist de KNVB in de hand gaat werken. Er waren dus ontzettend domme gasten die de sterretjes naar beneden gooiden op een lager liggend vak. De KNVB zal superblij met jullie zijn jongens, want dit is precies waarom ze zeggen dat vuurwerk in stadions gevaarlijk is. Al zijn het maar sterretjes, dat interesseert ze niet Een ander bijkomend nadeel is dat nu niemand het heeft over het goede statement van de initiatiefnemers maar enkel over de domme actie van de gooiers. Zonde. Willem II weer in een kwaad daglicht etc. Onnodig en fucking dom.

Het uitvak is ontzettend onhandig ingericht en je kan niet echt makkelijk doorlopen naar boven. Zo eindigden we ergens in een verdomhoekje waar de hele tijd mensen langs moesten. We zagen geen kut en stonden op elkaar gepropt. Gelukkig hadden we weinig gemist in de eerste helft.

Na de rust gingen we gauw bij wat bekenden staan. Daar zagen we hoe Aitor een vrije trap er in één keer in draaide nadat Dankerlui een overtreding had gemaakt. 1-0.

Willem II begon wat meer aan te vallen en Lewis gaf een bal hard voor. Een speler van Twente tikte ‘m prima in z’n eigen goal. Bij het juichen sloeg ik een vrouwke per ongeluk met de vlakke hand in haar gezicht. Excuseert u mij. Ik heb nogal eens spasmes als Willem II scoort. Ze zag het aan me, ze nam het men verder nie kwalijk. Een minuut later ging Dankerlui opnieuw in de fout en Aitor kon makkelijk doorlopen. Hij ronde het knap af en het stond ineens weer 2-1.

Koster wisselde Kristinsson voor Meissner en een minuut later Anita voor Özbiliz. Willem II ging duidelijk aanvallen en al snel kon Pavlidis de 2-2 binnen tikken. Uiteindelijk scoorde Kristinsson de 2-3 door na een Solliaanse loopactie de 2-3 binnen te knikken. Willem II hield in de slotminuten ternauwernood stand. Voor het tweede jaar op rij hebben we de Halve Finale van de KNVB Beker gehaald. Cupfighters godverju. Hoe anders was dat een paar jaar geleden?

De Reis

Prima. Wat krap in de waoge maar ik had m’n kouwe beugels Grolsch bij en dan ben ik al snel tevreden. Jammer dat we mede door file, een treuzelende politiewagen, verkeerd rijden en de toegangspoortjes te laat aan kwamen. Maar altijd auto boven bus hoor. Zoveel fijner.

Frèètwerk

Onderweg stopten we in het damende, stampende Zutphen om effe weh te spoaien. Eetwinkel Supersnack. Mooie zaak. De friet was van die fluoriserend gele diepvriesfriet en deh vèèn ik niks, maar alles weh deh ze d’r opgenaaid hadden was echt heel goed. Prima tent. Snelle service.

Konde van FC Twente zelf niet zeggen. Maar dan, uiteindelijk heb je een broodje beenham in een bakske, mee weh groen voeier en saus. En jeh, deh is lekker he. Al viel ‘ie deze keer wat tegen (dus geen 10 Zijlers) omdat er koudere stukjes tussen zaten. Niet zo verwonderlijk. Er gingen zo’n 30 broodjes per minuut over de toonbank en dat vlees kwam in grote zakken uit de koeling. Het was echt niet normaal. Al die brooikes à 5 euro per stuk… Twente kan volgend jaar gewoon weer dure Munsterman-salarissen betalen.

Thuispubliek

Na de 1-0 was het thuispubliek heel goed te horen. Als men op Vak P effe aanzet kunnen ze in principe iedereen overstemmen. Prachtige akoestiek in het stadion. Voor de 1-0 was het matig. Daarna heel goed.

Uitpubliek

Met veel man zegt niet altijd iets. Soms heb je met 300 man een topsfeer en soms met 900 man een zaadsfeer. Dat laatste was nu. Veel dagjesmensen en niet alle fanatiekelingen konden bij elkaar staan. Het resulteerde in een uitermate makke sfeer. Het ergste was toen de 2-3 viel en Willem II dus doorging naar de halve finale. 2 vrouwkes bij ons in de buurt juichten niet ééns. Het enige was 1 van hen kon opbrengen was totaal ongeïnspireerd klappen alsof ze net in Turkije geland was met Corendon. 2 Zijlers voor de opkomst.

Eindoordeel

Een halve finale plek is voor Willem II natuurlijk klasse. En dat 2 jaar op rij. Echt een prestatie om trots op te zijn. Op naar zondag. Autokaarten (nog geen tientje per stuk!) kan je nog tot vrijdagochtend 09.00 uur kopen. Ben er snel bij. Ook Stichting Kingzine heeft nog kaarten. Als je op een woensdagmiddag door de spits naar Enschede kunt, kunde ook op een zondagmiddag naar Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.