Ik ben echt een avonturier, een levensgenieter en een grensverlegger. Altijd maar bezig met ontdekken. Daarom vond ik het een goed idee om eens geen pils te drinken (of naja, een beetje) maar om de awayday eens stevig kracht bij te zetten door een sixpackje Duvel mee te nemen. Als ik een hippe Youtube was geweest had ik het de #DuvelChallenge genoemd. Glaasje d’r bij alles.

Mijn wedstrijdvoorbereiding was niet optimaal. Ik had die nacht tot 02.30 uur FC Den Bosch naar het kampioenschap in de Eredivisie geloodst (Willem II had men buitengemopt vanwege tegenvallende resultaten) op Football Manager. De volgende dag ging de wekker echter alweer om 6.30 en dat merkte ik. Na 1 Duveltje merkte ik al dat het Duveltje me een oplawaai ging geven. Na 2 Duveltjes dacht ik dat ik na de volgende Duvel wel eens een spauwmuurke kon gaan zetten. Maar dan komt het. Na de derde Duvel tik je een lekker roesje aan. Na de 4e bende gewoon himmel lekker en heb je het gevoel alsof je er nog zo 10 weg kan werken. Ze zijn ook zo verdomde lekker.

Zo ver mocht het niet komen. We waren op tijd bij het uitvak en ik had niet genoeg tijd om op mijn gemakje een Duveltje in te schenken. Een beugeltje Grolsch bood uitkomst. En dan ziede andere supporters aan komen he. Stappen ze uit met een blikske Bavaria in hun klauwen. Daar walg ik dan van. Dan bende dus feitelijk gewoon Schultenbräu aan het drinken. Aan dat blikje Bavaria herken je precies de mensen aan die niet van zichzelf houden. Mensen die niet genieten van het leven. Ik drink geen Bavaria. Ik weiger mee te betalen aan het salaris van Björn van der Doelen. Bavaria-drinkers zijn van die mensen die niet van een restaurant houden met gerechten waar een chefkok over nagedacht heeft. Mensen met een blikje Bavaria in hun klouwen zijn de mensen die bij een all you can eat restaurant met één bord vol lauwe bami, kreukelfriet met mayonaise en warme kersen terug naar hun tafel vol onderontwikkelde familie lopen. Maar goed, misschien waren ze op familiebezoek want we waren immers in Venlo.

Schrobbelèr krijgt ook voet aan de grond in het Venlose.

Over de wedstrijd weet ik niet zo gek veel meer. En dat ligt zeker niet aan de Duvel maar aan dat het alweer een goeie 4 dagen geleden is. Een wedstrijdverslag schrijven doede toch het beste enigszins kort na de wedstrijd. Vandaar ook dat je in de krant haast nooit meer iets leest over Willem II – Roda JC in 2003 snapte. Maar we verloren dus onterecht.
Juist! Dit is weer mijn Willem II!

Goed zicht weer bij FC Heras

Uiteindelijk smaakten de Duvels op de terugweg weer prima al had ik nog slechts 2 over. Onderzoeksresultaat: Duvel naar een uitwedstrijd is top. Je drinkt er aanzienlijk minder van dan pils en wordt dus niet compleet bezopen (bij een korte uitwedstrijd) en je hebt de volgende dag bij zulke kleine aantallen ook praktisch geen kater. Normaal gesproken ben ik de dag na Willem II met geen hooivork vooruit te prikken dus wat dat betreft 100% positief. Goed, dit was me weer een kutverhaal. Houdoe.

(ja ik ben laat maar ik was geveld door een zieke manflu van heb ik jou daar)

De Reis

Nou, als ge het over reisjes hebt. Dit was er wel 1 hoor. Ik zat me toch een partij lekker. Ruim zitten, zelfs achterin kilometers beenruimte. Koeltasje mee voor het bier. Fantastische duetten gezongen op de achterbank. Heel relaxt gezelschap. Niks meer aan doen.

Frèètwerk

Nu ik aan mijn afscheidsrondje bezig ben weiger ik een vuile lauwe worst naar binnen te werken uit een warmhoudbakje verkocht vanuit een tuinhuisje met meer prikkeldraad en hekwerk dan de PI in Vught. We hebben dus lekker gegeten bij Kareltje Kebap. Kareltje Kebap ja. De naam is fantastisch. Heel erg racisten proof. Als je je kebaptent Mohammed Kebap had genoemd is dat uiteraard super authentiek, maar hou je toch een bepaald slag volk buiten de deur. Bij Kareltje Kebap is echter iedereen welkom. Mooi. Mooi vloerkleed ook. En lekker eten. Prima en snel verzocht. Chapeau, 5 fictieve Zijlertjes (externe eettentjes krijgen nooit Zijlers he) en een ferme handdruk voor Kareltje Kebap in Someren.

Thuispubliek

Die heb ik echt alleen even na de 2-1 zien bewegen en horen zingen. Verder vind ik Venlo echt helemaal geen reet aan.

Uitpubliek

Vol uitvakkie, prima bij vlagen. Maar met een aantal partybussen merk je wel dat sommige mensen half verdoofd daar voor zich uit staan te staren. Snap ik, maar draagt niet bij aan een topsfeer.

Classic VVV uit.

Eindoordeel

Als één wedstrijd dit jaar bewijst dat je niet per se hoeft te winnen voor een prima uitwedstrijd dan is het deze wel. Ik heb genoten van VVV uit. Was echt een leuk tripje. Op naar Vitesse. Groetjes aan Maasbert Schouten.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.