Normaal gesproken ga ik niet naar Feyenoord uit. Ik ben er een paar keer geweest en we verliezen eigenlijk altijd en de reis er naartoe is kort en niet echt vrij. Ik heb er eigenlijk nooit naar m’n zin. Toch vond ik, dat ik na het skippen van Heerenveen uit, ondanks mijn tegenzin gewoon naar De Kuip moest afreizen.

Toch had ik er zaterdag in de ochtend al vertrouwen in. Ik heb hiermee meteen afgerekend met het ‘Och, de Kruikenzeiker heeft er weer vertrouwen in-syndroom’. Als ik normaal gesproken vertrouwen had in een overwinning dan konde meej 3 rooie op Unibet inzetten op de tegenstander. Gratis geld oprapen. Kassa! Na de halve finale en deze wedstrijd kunnen we dat dus definitief achter ons laten. Mooi!

Het vertrouwen werd niet minder en menne dorst had er ôk nie onder geleeje. De reis naar Rotterdam is altijd snel en saai. Geen tussenstops, nergens lekker knauwen, niks. Al snel parkeerde bus bij het uitvak. We hadden nog wat bier en met bijna een uur te gaan voor de wedstrijd zagen we het nut er nog niet van om op een stoeltje in het stadion te gaan zitten. Na een tijdje werden we de bus uitgenaaid en moesten we toch naar binnen. Meteen effe een grote beker limonade met alcohol gehaald (Heineken Light is echt minder goed te zuipen dan Heineken 0,0) en een plekske gezocht. We gingen winnen. Ik wist het.

Echter als dan zo’n wedstrijdje begint en Feyenoord dringt zich meteen aan en creëert wat kansen, dan krab ik toch ekkes achter m’n oren. Helemaal als Berghuis een prachtige goal maakt door de bal over Wellenreuther heen te wippen. TJeh. Gelukkig hebben we alleskunner Freek Heerkens a.k.a. Barbapapa die je overal kunt neerzetten. Dus ook in het strafschopgebied van de tegenstander bij een corner. Staat ‘ie gewoon op de goeie plek en reageert ‘ie godverdomme snel. Daarna veranderd ‘ie gewoon weer in een verdediger. Hele zieke gast. We gingen met 1-1 de rust in en Willem II deed het gewoon goed. Isak had nog een enorme kans gemist omdat hij de bal eenvoudig van Jan-Arie vd Heijden afpakte en hij kon alleen door richting Vermeer. Hij had de tijd, ruimte en snelheid om hem te omspelen maar hij koos er voor om te schieten. Hij schoot recht op de keeper. Rust dus, mmm, nog lekker een beker Heineken Light.

Na de rust kwam Feyenoord wederom op voorsprong doordat Botteghin een corner hard binnen kopte. De Tricolores lieten het er niet bij zitten en eindbaas Fernando Lewis stormde maar weer eens naar voren. Geheel onverwachts schoot hij de bal in de verre hoek. Vermeer stond totaal verkeerd opgesteld en kon de bal alleen maar nakijken.

Op dat moment was ik met een puntje al tevreden geweest maar Isak was dat nog niet. Hij kreeg de bal op de flank en hij dribbelde effe langs een aantal spelers van Feyenoord en schoot de bal zo over Vermeer heen. In een interview met Fox Sports vertelde hij:
” Er was niemand om de bal aan af te geven, dus moest ik het zelf doen en dat is geen probleem.” Mooie vent. Je zou het een Zlataneske uitspraak van ‘De Nieuwe Zlatan’ kunnen noemen. Geen probleem als ‘ie het zelf moet doen. Dan doet ‘ie het toch gewoon zelf? Isak doet het gewoon zelf als het moet. Heeft ‘ie ook geen last van medespelers die een bal net verkeerd aangeven. Hij loopt nog net niet met een ‘grote koptelefoon met harde hip-hopmuziek op zijn hoofd’. Alexander Isak is echt een baas. Een ontiegelijke open deur, maar dat gaat echt nog een grote worden. Een postbode heeft ook niemand die de brieven aangeeft voor hij ze de brievenbus in gooit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Moppentappen met Joost

Een bericht gedeeld door KONING TOTO MARADONNIE ?? (@maradonnie) op

De spanning in het uitvak was weer om te snijden. Willem II maakte de 2-4 en de ontlading was groot. Ik zag tussen de juichende supporters door echter de grensrechter met zijn vlag in de lucht staan. Die had het goed gezien. De goal werd terecht afgekeurd. Daar was geen VAR voor nodig.

Als je voor staat bij een topclub dan weet je dat een voorsprong binnen no-time weg kan zijn. We herinneren ons allemaal die Zeefuik nog bij PSV. We zijn getekend voor het leven. Ook dit keer ging het weer mis. Jorgensson kopte de 3-3 binnen. Er leek op het eerste gezicht niks aan het handje maar de VAR had iets gezien. Het duurde erg lang en Willem II stond alweer klaar om de aftrap te nemen. De bal mocht echter terug naar Wellenreuther want de VAR had gezien dat een speler van Willem II vastgehouden werd. Achteraf gezien helemaal terecht. Het bleef 2-3. Een prachtige prestatie. Voor mij de eerste winst in De Kuip. Hopelijk volgt er in mei een tweede.

Het gaat goed met de club. Iets meer dan een jaar geleden hebben we met z’n allen de trainer buitengewerkt en wonnen we met 5-0 van PSV. Een jaar later hebben we een jonge, talentvolle groep spelers met doorverkoopwaarde en toekomst. Er komt een bak geld aan en we hebben Vrousai nog een jaar op huurbasis met optie tot koop die we zeker moeten lichten. We draaien een goed seizoen en staan nu 8e. We zien weer aanvallend voetbal, bij vlagen leuke combinaties en af en toe trekt een Vrousai of Isak even de trukendoos open. Of we die dennenappel op 5 mei nou wel of niet meenemen naar Tilburg, we draaien een prachtig seizoen. We kunnen met recht weer trots zijn op Willem II. Heerlijk.

De volgende keer dat we in De Kuip staan is het dus vanwege de bekerfinale. Die dag vergt veel tijd en inzet van vrijwilligers die dit allemaal uit clubliefde doen. Zij doen er alles aan om op de tribune en daar buiten alle supporters optimaal naar dé wedstrijd toe te laten leven en een mooie sfeer neer te zetten waar we de komende jaren waarschijnlijk op moeten teren. Daar is geld voor nodig. Doneer via de vrinden van Tilbo.com. Dan heb je er zelf in mei ook profijt van!

De Reis

Prima. Koud biertje. Muziek niet té hard. Prima.

Frèètwerk

Is echt altijd drama in De Kuip. Een half lauwe kroket of een koude frikandel. Krijde dan een beker Heineken Light bij wat eigenlijk niet te zuipen is. Positief puntje: je wordt steeds snel geholpen. Is bij sommige stadions wel anders.

Thuispubliek

Sjonge jonge. Dat het kut is om na een kampioenschap weer vrij kansloos te zijn in de strijd om de prijzen snap ik. Maar dit is echt doods. Feyenoord is echt niet meer het Feyenoord van vroeger. De sfeer is echt zo verschrikkelijk slecht tegenwoordig, om te janken. Op tv hoor je alleen maar geroezemoes van 50.000 man met af en toe wat gefluit. Maar goed, als ze scoren is het wel altijd effe hard. De Kuip is een fantastisch mooi stadion, maar verdient op dit moment echt een beter publiek.

Uitpubliek

Ik vond het een mooi aantal voor Feyenoord uit waar we normaal vrij kansloos zijn. Sfeer was bij vlagen wel goed. Soms even minder maar prima. Geen gekkigheid of hele kansloze liedjes gehoord. Willem II Clublied speedversie was wel weer goed. Klasse. Binnenkort komt ‘ie onder de 15 seconden rond. Ik voel het.

Eindoordeel

Prachtige overwinning. Echt heerlijk. Ik heb genoten. Het is jammer dat Rotterdam niet verder weg ligt om er een echte mooie awayday van te maken.

2 gedachte over “Feyenoord – Willem II”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.