Wat een gekke wedstrijd was het gisteravond man. Ik kan wel zeggen ‘dit heb ik nog nooit meegemaakt’ maar ik weet 100% zeker dat dit voor jullie ook geldt. 3 penalties en 3 goals van Isak. Bijzonder.

Willem II speelde slordig, gezapig. Er lukte heeeeel weinig. Spelers zaten niet lekker in de wedstrijd. Keeper Wellenreuther was geblesseerd en dus mocht Woud keepen. En die was zenuwachtig en maakte dus een gigantische ketser na een vrije trap van Fortuna. Een speler van Fortuna stond dichtbij en kon de bal eenvoudig binnentikken. De VAR kon er niet naar kijken want die had geen beelden. “Dus gaan we af op de waarnemingen zoals we dat al 150 jaar doen in het voetbal” aldus beroepskwatsert Leo Driessen die ook vond dat er totaal geen reden tot twijfel was of dit een geldige goal was. Rechts staat de kleine Palacios nog achter die nummer 5. Maar dan is het nog erg moeilijk te zien. Alle reden tot twijfel dus.

Willem II bleef slordig spelen en dat had ook zijn invloed op de sfeer. Schijnbaar kunnen we alleen gas geven als we 20 punten hebben of een halve finale spelen. 34 punten zijn te veel voor ons. Dat is saai. Toen er wel vuur in kwam op de tribune sloeg dat over op het veld. Willem II had even een peper in de reet en viel weer aan. Uit een aanval kreeg Willem II de bal bij Tapia die wegdraaide bij zijn man maar een hand op zijn schouder voelde net Hugo van de Loonse Duinen. Hij viel en diejen scheids gaaf ons een pienantie en trakteerde Fortuna op een rooie kaart. Isak nam ‘m en de stand werd 1-1.

Na de rust was het nog steeds niet veel. Ondanks dat de Fortunezen met 10 man speelden kwam Willem II er niet lekker in. Willem II was slordig en kreeg een bal totaal niet van de eigen helft weggewerkt en dit resulteerde in een kans voor hullie en die maakte zullie af. Stade weer tegen een achterstand aan te koekeloeren. Godnakendeju tooooch.

Gelukkig hebben we Vrousai die, als ‘ie geen combinaties of acties maakt, zijn tegenstander opzoekt en wat terechte pingels regelt. Kunt er niks van zeggen. Willem II kreeg terecht 2 strafschoppen. Dat het bijzonder is is zeker, maar de scheidsrechter nam de juiste beslissingen. De keeper van Sittard maakte niet de juiste beslissingen. Hij werd tot Isak gedwongen te wachten en dan net zo lang tot ‘ie omviel en Isak op zijn gemakske een hoekje uit kon kiezen. Willem II won dus met 3-2. Mooi. Daarna nog bacobinge gedaan bij de VIP. Was goed.

En nu wil ik het even met jullie hebben over Alexander Isak. Isak wordt een hele grote speler. Dat zie je aan alles. Zijn snelheid, behendigheid en koelbloedigheid zijn van grote klasse. En grote spelers hebben een bijnaam nodig. Ik zie (soms zelfs racistische) dingen voorbij komen op social media over hoe mensen ‘m noemen. Ik hoor mensen wel eens wat roepen op de tribune en dat kan echt niet. We moeten een mooie, eervolle bijnaam voor hem hebben. Bijnamen zoals Pluisje, de Vlo, de Sfinx en de Lama. Ik heb wat research gedaan. Ik heb goed naar Isak gekeken en ben tot het volgende, bindende bijnaamadvies gekomen:
De Giraffe.
De gelijkenissen zijn eindeloos.

 1. Hij is verrekkes lang, en dat zijn giraffen ook.
 2. Hij heej een nek als een frikandel XXL.
 3. Hij staat gigantisch hoog op z’n poten.
 4. Isak heeft de Eritrese nationaliteit maar is er niet geboren. Hij is daar weg. Giraffen zijn helaas ook weg uit Eritrea. Wellicht is deze bijnaam goed voor een stukje awareness onder giraffen dat ze terug moeten trekken naar Eritrea want nu hebben ze totaal geen lengte in dat land.
 5. Niemand heej een hekel aan giraffen en aan Isak kunde ook geen hekel hebben.
 6. Hij is superkoelbloedig en ik heb ook nog nooit een overspannen giraf gezien. Vergelijk dat eens met honden of katten. Giraffen zijn chill. Isak ook. Nooit onder de indruk.
 7. Kijk dat mondje.
Alexander Isak, de Giraffe

En nu mee naar Heracles dinsdag. Ga eerder weg van je werk, meld je ziek of neem ontslag. Maar er zijn nog minder dan 100 kaarten te koop en het is dinsdag al. We kunnen ook dat vakje uitverkopen. Ga mee!

Advies aan het thuispubliek

Ik miste vooral in de eerste helft een stukje passie. Dat vond ik ergerlijk. Maar wat nog veel erger is:

 1. Marios Vrousai jalalala op de tune van dat rooie snolletje uit Zweden. Het is godverdomme net of ik bij RKC op de tribune stond. Kap daar eens mee man. Het is echt belachelijk. Toen ik het vanochtend terughoorde op tv leek het echt effe alsof ik niet naar Willem II aan het kijken was. Ik stel voor om het liedje van Avidjaj maar weer van stal te halen. Die heetie toch niet meer nodig. Jutu-tudududu, Marios Vrousai! Jutu-tudududu Marios Vrousai!
 2. Die lampjes. Rot op naar Eindhoven. Groots met een Zachte G of gewoon PSV. Misschien een concert van die josti van de Snollebollekes. Maar niet hier in Tilburg. Het voegt niks toe, het zegt niks, het doet niks. Het is AZ, het is PSV, het is RKC. Dat is niet de ambiance (of het gebrek daar aan) die we hier moeten willen. Spreek mensen in je omgeving hier alsjeblieft op aan. Het liefst op een vriendelijke manier. Doen ze het de week d’r op weer mogen ze hun telefoon uit de modder in de gracht plukken.

Pipi Langkous en kutlampjes. Is dat echt wat we willen als publiek?

Advies aan het uitpubliek

Goed uitvak hoor. Niks mis mee. Met het team op het veld ook niet overigens. Vochten voor iedere meter. Niets dan respect. Na de 3-2 viel het wel wat stil in het uitvak maar verder na De Graafschap het beste uitvak van dit seizoen. FC Groningen komt tot nu toe op 3 voor mij.

Advies aan de trainer

Hopen dat een aantal spelers snel weer uit de ziekenboeg zijn. En oew bitterbal vasthouden. Had oe wel gezien. Tis maar goed dat er gestofzuigd wordt bij Willem II.

Irritantste man van de wedstrijd

Ik hoorde dat die Pinto zat te mauwen. Hij dus. Geen idee wie dat is. Maar ik ga puur af op wat mensen op Twitter zeggen.

Slechtste man van het veld

Moeilijk. Maar Dankerlui werd terecht gewisseld. Hij dus maar.

5 gedachte over “Willem II – Fortuna Sittard”
 1. Dat Pipi Langkous nummer werd al ingezet tegen De Graafschap thuis, toen al aan geërgerd. Maargoed, het boerenniveau van veel van onze songs zijn ook ontzettend hoog.

 2. Bij Geoffrey Prommayon vond ik het Pipi-deuntje vroeger uitstekend passen. Die was ook zo’n klein grappig huppelding, maar ondertussen stiekem ook oersterk. Bij Marois past het deuntje niet. Dan past het Avdijai-liedje inderdaad beter. Behalve als Vrousai zich dan ook zo gaat gedragen. Maar dat verwacht ik niet.

 3. Waarom vond je dit uitvak minder dan die van de Graafschap? Ik vond hier juist meer geluid vandaan komen. En geen megafoon wat voor mij ook al pluspunten betekent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.