De bekerfinale is over iets minder dan een maand maar zaterdagavond moesten we al aantreden tegen Ajax. Net als bij onze wedstrijden tegen AZ werden er flink wat theorieën bedacht. Moesten we nu verliezen en dan de finale pakken? Of zou er een dealtje mogelijk zijn? Ajax het kampioenschap waar ze naar verlangen, wij de beker waar we de afgelopen 56 jaar alleen maar van hebben mogen dromen.

De wedstrijd werd flink voorbesproken in de stad tijdens de Bierstrasse. Was prima georganiseerd maar na het horen van de prijs voor een Hertog-Jan Weizener gingen we gauw over op normaal pils. €6,50 gek, doe normaal. Het weertje was lekker, het sfeertje prima en de straat werd steeds voller. We gingen effe binnen hangen en de meest zenuwachtige van ons gezelschap wilde wel radje draaien maar durfde niet zo goed. Door het toepassen van de nodige groepsdruk ging hij overstag en gaf het bekende radje van de Boekanier voor €2,50 een zwiep. riktiktiktiktiktik zeetie. En hij stopte op het cijfer dat correspondeerde met 15 bier! Deh was nog eens een goeie investering nondeju. 15 bier, €2,50. Deh was nog goeienkoper dan tijdens onze vakanties in Bulgarije 10 jaar geleden. Maar goed, daar kreeg je dan weer randvermaak als Zweden die met een ploertendoder achterna worden gezeten door de beveiliger van een buurtsuper. Of Zweden die half dood op de grond in hun kots liggen. Of een Willem II-er die een pistool op z’n kop kreeg omdat ‘ie in de bosjes van een hotel stond te zeiken. Mooi land. Maar dus duurder dan de Bierstrasse. Kunde in principe beter in de Bierstrasse zijn. In Tilburg hebben we ook een Zweed. En die is een stuk minder vervelend dan die figuren daar.

En jeh. Willem II moest dus voetballen. Er stonden behoorlijk wat mensen lekker wankel op de tribune zag ik wel. De wedstrijd. Ja. Ehh. Ajax scoorde 0-1. Willem II kreeg een terechte penalty omdat Blind een overtreding maakte op Vrousai. En een penalty is een zekerheidje als je Ijskoude Isak op het veld hebt staan. 1-1. Helaas stond het net voor de rust toch 1-2 door een hele lullige eigen goal van Heerkens.

Na de rust werd het nog 1-4. Verder kèèkte de samenvatting maar. Ik wilde netjes naar huis gaan maar ben toch blijven plakken. Ge kent het wel. Werd ik op de bank wakker, voor pampus als een Zweed in Bulgarije.

Wat nog wel is blijven hangen is de wissel van Frenkie de Jong. Zingen voor een speler van een andere club doe ik uiteraard niet, maar voor Frenkie de Jong maak ik graag een uitzondering. Frenkie de Jong gaf bij zijn debuut een pass die ik geroutineerde spelers nooit heb zien maken. Als ik op een zondag horizontaal op de bank doorbreng ben ik in ultieme staat van rust. Frenkie de Jong is dat wanneer hij met de bal aan de voet over het veld loopt terwijl er om de 3 meter een speler is die hem die bal wil ontnemen. Hij is klein van stuk maar hij ziet het spel alsof hij op een uitkijktoren staat. Een seksuele climax op voetbalschoenen. Deze zomer gaat hij naar Barcelona en daarmee brengt hij Willem II een hele hoop geld en vooral trots. De 3 duurste spelers in de Nederlandse geschiedenis hebben een verleden bij Willem II en dat is iets waar we trots op mogen zijn. De pijn dat we hem niet langer in ons shirt hebben kunnen zien schitteren zal eeuwig zijn. Een gapende wond waar elke keer als we hem zien spelen een korreltje zout in gestrooid wordt. Maar deze toekomstig wereldster is voor altijd verbonden aan onze club en dat maakt me trots. En zo’n speler, die ooit het rood-wit-blauw droeg, zing ik graag toe. Maak ze gek daar in Spanje!

De eerste slag is gewonnen door Ajax. De veelgehoorde theorie, Ajax kampioen en wij de beker zou dan dus wel een mooie zijn. Laat die alsjeblieft uit komen. En ik hoop dat ze Juventus ook weten te verslaan. Dan is het des te waarschijnlijker dat de beker minder belangrijk is voor hen. Hup Willem II!

Advies aan het thuispubliek

Ik vond de sfeer prima. Ondanks dat de achterstand groter werd was de sfeer tot het einde van de wedstrijd goed. Werd goed meegedaan en men liet zich niet uit het veld slaan door tegendoelpunten. Zoals het hoort.

Advies aan het uitpubliek

Minder vechten. Vrede op aard. Maar tis altijd vol als Ajax komt. Vocaal gezien ook altijd één van de betere. Al hebben ze dit jaar op dat gebied wel 2 clubs (Fortuna en De Graafschap) voor zich. Kan qua sfeer een hele mooie bekerfinale worden.

Advies aan de trainer

Ge bent goed bezig maotje.

Irritantste man van de wedstrijd

Luuk de Jong.

Slechtste man van het veld

Echt geen idee meer sorry. Ik denk Ard van Peppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.