Na de verloren bekerfinale heeft niemand het nog echt over die laatste 2 wedstrijden tegen FC Emmen en ADO Den Haag. De teleurstelling heeft bij veel supporters wel plaats gemaakt voor trots. Jammer dat men aan de Goirleseweg dan vooral bezig is met rollebollen en het uitwisselen van aanvoerdersbanden.

Maar goed, die laatste 2 wedstrijden kan je niet schriftelijk af doen en er zijn nog play-offs te spelen. Als je die haalt tenminste. Daar zou je vol voor moeten gaan. Maar de energie is er uit. Willem II heeft zo lang naar dat ene piekmoment toegeleefd dat het nu leeg is, klaar, schluss. En laten we eerlijk wezen, voor de finale was het ook al niet best meer. Ajax thuis was in de tweede helft kansloos. Van PEC wonnen we in een saaie wedstrijd omdat PEC zo ontzettend slecht was. Uit bij Excelsior leek het nergens op, PSV thuis was niks omdat ‘we’ al met ons hoofd bij de finale zaten en de finale zelf was helaas ook niet waar we op hoopten. Ik zeg niet dat we 11 randdebielen op het veld hebben staan. Maar ik denk dat doordat het een goeie periode heerlijk mee zat en Willem II in een flow zat, het allemaal nét iets beter leek dan dat het was. Dat team tijdelijk boven zichzelf uit steeg. En mensen wennen over het algemeen ook sneller aan succes dan een ontiegelijke kutzooi en dus komt de klap dat je toch niet zo goed bent als dat je denkt nét wat harder aan. We zijn Willem II. We zijn niet zo heel erg goed.

En het begon nog wel zo mooi zondag. Het weer was prima. Echt zo’n typische laatste thuiswedstrijd waarbij je nog lekker lang naborrelt. Maar goed, dan moet er eerst voorgeborrelt worden. Lekker wit Trappistje, Kwaremontje, Choufke, La Trappe Blondje. Gewoon prima. Daarna bij Willem II nog wat pils gevat. Tegen de tijd dat ik op de tribune stond had ik al genoeg op maar was ik effe vergeten dat het misschien slim is om niet alleen een tosti naar binnen te werken maar ook effe goed te ontbijten. Het viel ammel nie lekker zeg maar. Ik was gelukkig in goed gezelschap want er stonden er een paar neffe men die ook wel lekker wankel waren. Het beste wat je dan kunt doen is er nog effe wat in gieten want dan wankelt de wereld vanzelf met je mee. Pro-tip mensen.

Niet ontbijten en speciaalbier. Een goede combinatie.

Willem II speelde niet fantastisch maar kwam door een prima aanval via Isak en Pavlidis op 1-0. Even later werd het met veel geluk 2-0 toen een schot van Isak van richting veranderd werd. Kat in het bakkie zoude denken. Maar het probleem is dat Willem II dat ook dacht en FC Emmen helemaal terug liet komen in de wedstrijd. Meissner en Woud zagen er echt heeeeel slecht uit bij de 2-1. En het werd zelfs 2-2 nadat Woud een bal niet goed weg kon werken na een schot. En tjah, Emmen was gewoon echt beter, feller, scherper. Emmen wilde veel liever winnen dan Willem II. Niet gek dus dat zelfs de 2-3 nog viel. Wederom door, u raadt het al: Woud die bij een hard schot de bal niet vooruit kreeg, maar juist via zijn lichaam voor het doel werkte waar Michael de Leeuw eenvoudig binnen kon koppen.

Groningen moet nou nog verliezen en wij moeten morgen uit bij ADO winnen om nog kans te maken op de play-offs. Om eerlijk te zijn zie ik het niet gebeuren. En misschien is het ook wel beter als we die niet halen. In deze vorm kunnen we het maar weinig ploegen echt lastig maken. Dat is helaas de keerzijde dit seizoen. Laten we vooral de overwinningen bij Feyenoord, AZ (3x), thuis tegen NAC en de bekerfinale herinneren. We hebben een fantastisch seizoen gehad.

Voor nu gaat het seizoen een beetje als een nachtkaars uit. Net als mijn lichtje zondag. Poe. Nie best.

Advies aan het thuispubliek

FC Emmen verdient respect voor hun prestatie. Nou sta ik zelf ook niet te applaudisseren voor een tegenstander, maar bekogelen met bier of hun supportersbus met stenen, is het andere uiterste. Dat soort dingen zijn niet nodig, vrij link en best wel laf. Helemaal tegen een club als Emmen man. Is niet echt een club om te haten istwel. Verder mag vak B ook wel wat meer leven zeg. Nondeju. Als je dan beelden ziet vanaf de andere kant van het stadion is dat maar een mak zooitje.

Advies aan het uitpubliek

Heel netjes uitvak ‘voor een club als Emmen’ (al klinkt dat meteen kutter dan ik het bedoel). Qua aantal gewoon goed van die gasten en heb ze ook zeker wel een aantal keren gehoord. Dat kan ik niet van alle clubs die hier komen zeggen. Een aantal keren had ik dat niet gewild. Ik heb, zo is hier inmiddels wel bekend, een hekel aan dat Pipi Langkous-nummer (dat is echt voor kleine meisjes) maar je kunt als uitsupporters niet effe hét liedje van de thuisclub EXACT overnemen met dezelfde tekst. Verander iets, of doe iets anders. Maar dit kon niet man. Mensen begonnen te lachen. Verder wel respect voor hoe Emmen zich dit jaar heeft staande gehouden en hoe de support overal positief is uitgedragen. Mooi dat ze d’r in blijven want het is een sympathieke club maar vooral een verdomd mooie uitwedstrijd!

En sorry van jullie kutbus.

Advies aan de trainer

Al moet ‘ie op krukken, zet die Wellenreuther d’r maar weer in. Ik wilde Woud zeker een kans geven. Ik heb namelijk ooit Lamprou ook al zitten affakkelen na z’n eerste wedstrijd en daar zat ik flink mis. Ik heb ‘m nog behoorlijk lang verdedigd tegenover andere supporters maar hij is er duidelijk nog niet klaar voor. Misschien kan ‘ie verhuurd worden o.i.d. maar het komende jaar heeft het nog weinig zin.

En die Vrousai moet terug man. Met Heerkens op rechtsback is het aanvallend niet veel. Dus hopelijk is Lewis ook snel weer terug. Maar Heerkens naar het centrum ipv Meissner.

Irritantste man van de wedstrijd

Ik heb geen irritantste man van de wedstrijd in gedachten. En dus deel ik met jullie één van mijn favoriete youtube-filmpjes ooit. Het kan nu nog. Stukje dierenleed en dat keur ik niet goed, maar die kutvogel was ook niet tof he.

Slechtste man van het veld

Woud

3 gedachte over “Willem II – FC Emmen”
  1. 5 Jaar geleden:

    ‘Het is tekenend voor de club FC Emmen dat er bij een uitwedstrijd tegen Willem II geen enkele supporter meekomt. De mensen in Emmen zijn totaal niet bezig met FC Emmen. Dat is jammer, want een club met zo’n mooi logo en zo’n (in verhouding) groot stadion verdient beter. Er is totaal geen fanatisme in Emmen, totaal geen sfeer bij de thuiswedstrijden. Dat moet echt beter’

  2. Nog twee te gaan, wacht er met smart op, niet dat het eindigt, maar gewoon nog maar twee keer mijn werktijd verkorten met een stukje literatuur waar je van moet lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *