Jeh meense. PSV thuis. Een wedstrijd met veel oorlogstaal op internet. Willem II-ers die niets liever wilden dan PSV van de titel houden, PSV-ers die daar dan weer wat van vonden en ten slotte Ajacieden die ook graag een Tilburgse overwinning zouden zien want dan zouden zij een nog grotere kans hebben op het kampioenschap. Best wat druk op een club die uit bij Excelsior totaal geen potten kon breken.

De wedstrijd was eigenlijk vooral buiten de wedstrijd bijzonder. Jordens Peters mocht zich opmaken voor zijn 200e wedstrijd in het shirt van Willem II en de club maakte in samenwerking met de vrouw van de aanvoerder een filmpje dat zo mooi was door haar eenvoud. Een perfecte match met de aanvoerder. Jordens is niet een speler die tot 7.00 uur in de ochtend in sjieke nachtclubs flink wat flessen champagne besteld met een harem waar die van Dan Bilzerian bij verbleekt. Nee Jordens Peters is van de degelijkheid. Geen ingeschoren streepjes in zijn haar en geen peperdure sieraden. Jordens is niet van het uiterlijk vertoon. Doe maar gewoon. En dat past wel bij een aanvoerder van Willem II. Hij is er ook niet de voetballer naar. Geen akka 3000 of iedere wedstrijd een omhaal zoals Kargbo met zijn zelfvergaarde dubbele salaris, neu. Jordens draait gewoon een keer om zijn as als dat nodig is. Simpel en doeltreffend. In de 7 jaren dat hij bij Willem II speelde heeft een basisplaats voor hem nooit ter discussie gestaan. Wie de speler naast hem ook was, Peters speelde gewoon zijn wedstrijden. Voor de media wellicht een saai figuur, maar als boegbeeld voor Willem II super. Dat hij nog maar heel lang op het veld mag staan. En wanneer dat écht niet meer gaat, laat hem dan alsjeblieft verbonden blijven bij de club.

Mooi dat deze avond ook in het teken stond van het afscheid van Fran Sol. Nou is onze Spaanse held ook niet het type dat tot laat in de nacht flessen besteld omdat het vuurwerk het zo leuk doet in je instastory, maar verder staan Sol en Peters toch wel wat van elkaar vandaan. 2 Totaal verschillende types maar ook Fran Sol zullen we ons nog lang herinneren. Een groot Willem II-er. En hij was speciaal voor deze wedstrijd overgekomen vanuit Kiev om nog één keer een ereronde te lopen voor het publiek dat zoveel van hem houdt. Het 6 minuten durende filmpje dat Willem II plaatste liet zien dat het publiek Fran Sol nog niet vergeten is, en dat de Spanjaard nog steeds oprechte gevoelens heeft bij onze club. Ik gun hem vele doelpunten in Oekraïne en hoop dat hij zich daar net zo’n goede naam kan opbouwen als hier in Tilburg. We zullen ‘m nooit vergeten.

“En er werd ook nog gevoetbald”. Jeh. Willem II probeerde het aardig de eerste 20 minuten. Daarbij kregen we de hulp van de grensrechter die volgens mij een blessure had aan z’n rechterhand want iedere bal kregen wij, onterecht, mee. Die mag vaker komen vlaggen. Maar zelfs met behulp van de grensrechter konden we geen potten breken. Isak kon geen fatsoenlijke kans creeëren voor zichzelf (ook niet heel gek) en Vrousai is volgens mij in wat mindere vorm. Dan stond verdedigende middenvelder als rechtsbuiten opgesteld en tjeh, daar hadde net zo goed niemand neer kunnen zetten. Leuk om Kristinsson naar het tweede te sturen, maar als je speler te kort komt in het eerste is het misschien verstandig daar iets selectiever in te zijn.

PSV was gewoon beter en Willem II kon absoluut geen potten breken. En dus verloor Willem II met 0-3. Het is tegen een kampioenskandidaat en dus geen schande voor een club als Willem II. En toen barstte het gejank op social media los. Ajacieden vonden dat Willem II (en ook wij als supporters) ons kapot moesten schamen dat Willem II niet alles gaf voor deze wedstrijd. Alsof wij willen verliezen van PSV. Rot op. Die gasten dachten dus echt dat wij effe zouden winnen van PSV. Dan ben je echt alle realiteit onderweg verloren. We zijn Willem II, we zijn gewoon niet zo heel goed.

En aan de andere kant hadden we de PSV-ers. De PSV-ers vonden de Willem II-supporters maar triest en vonden dat we ons kapot moesten schamen. Er werd ‘Helemaal niets in Eindhoven’ gezongen. Vonden ze schijnbaar erg. Nou is dat ook niet mijn favoriete liedje om over welke club dan ook te zingen, maar ok. ‘Lozano hoerenjong’ werd ook gezongen. Nee, niet netjes. Ook niet als hij geblesseerd op de grond ligt. Maar ik denk niet dat Lozano enig idee heeft wat ‘hoerenjong’ betekent. Maar leuk dat ze daar zo boos om worden daar in Eindhoven. Respectloos! Schandalig! Het zijn woorden die je, als je goed luistert, nog net kunt horen boven het gerinkel van muntgeld dat naar bedelaars gegooid wordt.

We hebben dit weekend geen voetbal op het programma staan. Alles is verzet en dus kunnen we extra lang naar de bekerfinale toeleven. Een wedstrijdje tussendoor (ADO uit) zou prima zijn natuurlijk, maar het is besloten en dat is het dan. Dat kan je accepteren en gewoon doorgaan met je werk, of je kunt er om de 5 minuten over beginnen zoals Mark van Bommel. Wat een gejank. Die interviews met die man zijn echt niet te doen. Wil zich wel erg graag manifesteren als een mix tussen Cruijff en Van Gaal. De filosofische praat van Cruijff en het continue bekritiseren van de vraagstelling van Van Gaal. Misschien moet ‘ie gewoon een Twitter-accountje aanmaken. Dat is echt dé plek voor hem.

Advies aan het thuispubliek

Ik had gehoopt dat de hekel die er heerst tegen PSV EIndhovuhhh zich zou omzetten in een goede sfeer (zoals dat voorgaande jaren wel was). Maar de gebrekkige wedstrijdvoorbereiding op de donderdagavond was niet optimaal en daardoor was de sfeer ook echt heel matig. Misschien wel één van de slechtste van dit seizoen. Is prima, want we hebben dit jaar qua sfeer over het algemeen een goed jaar. Misschien zit het publiek, net als de selectie, met het hoofd al in De Kuip.

Advies aan het uitpubliek

Waar Willem II geen Stillem II meer is moeten we ook eerlijk zijn als andere clubs een ontwikkeling doormaken. Nou is mijn beeld van PSV de afgelopen jaren allesbehalve gewijzigd, maar de term ‘famous for not travelling’ is dit jaar niet meer van toepassing. Ze zorgen bijna overal voor volle uitvakken en dat is wel eens anders geweest. Sfeer was qua geluid ook prima de eerste helft, de tweede helft iets minder. Maar goed, ze hadden ook maar weinig concurrentie van de KingSide. Verder lees je vooral op internet verbolgenheid over het ‘Helemaal niets in Eindhoven’. Snap ik niet zo goed. Als je laatste staat zingt heel Nederland ‘zij gaan degraderen’ en als je geen kampioen wordt en geen beker wint zingt heel Nederland ‘helemaal niets in…’. Lekker belangrijk. Vooral Brabantse Joden blijven zingen dan. Vinden wij niet zo beledigend, we weten wie het zingt. Huilbaby’s.

Advies aan de trainer

Saddiki rechtsbuiten mag je echt niet meer doen. Kan je hem ook gewoon niet aandoen. Wordt ‘ie meteen aangewezen als slechtste man van de wedstrijd terwijl hij er eigenlijk niets aan kan doen. Verder vreemd om Tapia op de bank te zetten. Als hij echt niet fit is kan je geen risico nemen met hem tot de bekerfinale. Dan kan daar ook gewoon een Elmo Lieftink op de bank zitten. Zijn contract mag dan niet verlengd worden, Elmo heeft zich altijd netjes opgesteld t.o.v. de club en heeft nooit lopen muiten. Hij heeft zelfs aangegeven het jammer te vinden dat hij er niet meer bij zit omdat hij graag met de hele selectie naar de bekerfinale toe zou willen werken. Laat zo’n jongen dat dan ook gewoon meemaken. Is misschien de enige kans op zo’n wedstrijd in zijn carrière. Het is flauw en een beetje naar om zo’n jongen die kans af te nemen. Het minste wat je kan doen voor een werknemer die zich altijd heeft ingezet voor de club is hem gewoon op de bank houden. Als er spelers van Willem II ontbreken tijdens de finale die normaal in de basis horen (Wellenreuther, Tapia, Llonch, Isak, Vrousai, Pavlidis) dan zijn we er gewoon mee genaaid. Dus neem gewoon zoveel mogelijk man mee.

Irritantste man van de wedstrijd

Hier hadden Lozano of Luuk de Jong kunnen staan. Maar Mark van Bommel is nog een tandje erger.

Slechtste man van het veld

Helaas. Saddiki. Sorry pik.

4 gedachte over “Willem II – PSV”
  1. Haha, de mening van Ajax en PSV supporters op social media.. Lekker belangrijk. Dat krijg je dus van dat getwitter, ongefundeerde meningen van jan en alleman uit alle uithoeken lezen die er totaal niet toe doen. Liever jij dan ik, ouwe social media defender.

  2. Je moet Van Bommel toch wel nageven dat hij het kan. Nog irritanter zijn dan crybaby ‘de schwalbe-koning’ Lozano. Ik geef het je te doen hoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.