Beste Berry, beste Joris,

Ik ben het beu. Ik ben het zo ontzettend beu. Gisteren verloren we voor de zoveelste keer een wedstrijd zonder enige bezieling en zonder drive naar voren. Ik vind verliezen nooit leuk maar ik kan vrede hebben met verliezen als de hele club er alles aan gedaan heeft om te winnen.
Ons spelersmateriaal is niet zo goed als dat van PSV of Ajax  en dat we met dit zooitje ongeregeld ergens op de onderste helft van de ranglijst eindigen vind ik ook volkomen acceptabel. De indruk dat de hele club er alles aan doet om te winnen heb ik echter hele seizoen al niet. Onze trainer is stekeblind. Al weken creëren we haast geen kans meer. We tikken in de laatste 6 wedstrijden 16 schoten op doel aan. Dat is minder dan 3 kansen per wedstrijd! Als een trainer ziet dat zijn team wekelijks geen kansen creëert moet hij daar iets aan doen. Zijn tactiek en spelopvatting (zekerheid achterin!), waarvan nu wel duidelijk is dat deze niet werkt moet dan gewoon de prullenbak in en er moet iets nieuws neergezet worden. Erwin wil er echter niet aan. Het enige wat Erwin van de Looi doet is na iedere wedstrijd klagen dat bij zijn spelers het lef ontbrak om zijn plannen goed uit te voeren. Wellicht is je spelersmateriaal niet geschikt voor wat Erwin voor ogen heeft. Dan moet Erwin hier naar handelen en anders gaan spelen. Beste Berry en Joris, ik heb dus niet de indruk dat iedereen binnen de club er alles aan doet om dit nog goed te krijgen.

De gevolgen van deze trainer zijn ook groter dan jullie denken. Waar Willem II de afgelopen jaren bekend stond als de club die op 4 clubs na de meeste uitsupporters meenam, zal dit jaar op die ranglijst rond een 12/13e plek gaan eindigen. De laatste 3 uitwedstrijden in de Eredivisie namen we 3 keer minder dan 150 mensen mee. Ik merk het ook aan de mensen om me heen. Mensen zijn het kotsbeu en gaan liever niet meer vrijwillig naar dit verschrikkelijke voetbal kijken. De jaarlijkse ‘Awayday’, ieder jaar garant voor een Tilburgse volksverhuizing, loopt voor geen ene meter en het aantal sponsoren blijven ook ver achter. De supporters zijn er klaar mee en blijven massaal weg. En geef ze eens ongelijk.  Ook ik was gisteren weer in Heerenveen en heb me echt kapot geërgerd. Het spel was niet om aan te zien. Natuurlijk zou het leuk zijn als spelers de bal naar de juiste mannetjes zouden spelen, maar ze kunnen de bal in de basis ook niet goed kwijt omdat er door deze formatie gewoon nooit iemand voorin op de flanken staat. En dan moet je als trainer ingrijpen. En wat doet Erwin? Die wisstelt een buitenspeler voor een buitenspeler en een verdedigende middenvelder voor een verdedigende middenvelder. Op de terugweg besloot ik zeker niet naar FC Twente – Willem II te gaan en ook NAC – Willem II kijk ik zeer waarschijnlijk gewoon vanaf de bank. Ik ben overal in Nederland geweest om Willem II te zien spelen. Of we nou verloren bij Haarlem, AGOVV of MVV, ik stond achter mijn club en zolang iedereen binnen de club er alles aan gedaan heeft is dat prima. Erwin doet er echter duidelijk niet alles aan. Erwin ontneemt hiermee het plezier om nog een wedstrijd te bezoeken. Ze kunnen mijn reet likken, ik stap die bus naar Enschede niet in. Al kreeg ik er geld bij.

De laatste tijd heb ik o.a. vanwege die aanvoerdersbanden, waar ik zonder enig belang veel vrije tijd in heb gestoken, wel eens met mensen binnen de club om tafel gezeten. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat iedereen op kantoor bij Willem II naar eer en geweten doet wat zij denken dat goed is. We hoeven het er niet allemaal altijd mee eens te zijn en af en toe mogen we er om lachen of om huilen, maar die mensen zullen er ongetwijfeld hard voor werken. Die mensen kunnen zich een slag in de rondte werken en aan de voorkant 100 nieuwe seizoenkaarthouders binnentrekken, aan de achterkant vertrekken er 200 dankzij deze belabberde spelopvatting die totaal niet aansluit bij de clubcultuur van Willem II. Al hun dagelijkse werk is helemaal voor niets. Dankzij Erwin. Ook sponsoren vertrekken in grote getale en stappen over naar de ijshockeyende buren. Waar zoveel mensen jaren hard voor gewerkt hebben wordt nu afgebroken omdat er dingen op het veld gebeuren die totaal tegen de haren van de clubcultuur in strijken.

Beste Berry en Joris, ik ben niet tevreden over de selectie die er staat. Eyong Enoh stond gisteren te schutteren. De gehuurde El Hankouri loopt zich wekelijks vast op 5 tegenstanders. Wellenreuther, gehaald als eerste keeper zakte begin dit seizoen volledig door het ijs. Dankerlui is nog lang niet goed genoeg. Wijnaldum is nooit goed genoeg geweest voor profvoetbal. Van der Linden wordt aan alle kanten voorbij gelopen. Coulibaly heeft 3 balcontacten gehad, wat overeenkomt met het aantal Engelse woorden die hij spreekt. En Velikonja, weliswaar zwaar geblesseerd is gehaald omdat de keeperstrainer ‘nog wel iemand kende’.

Nee, het ligt niet alleen aan Erwin en zijn belachelijk slechte trainerskwaliteiten. Zeker niet. Berry en Joris zijn ook verantwoordelijk. Maar beste Berry en Joris, grijp daarom nu in. Roep Erwin maandag even op je kantoor en vertel hem dat de wegen per direct scheiden. Doe je dat niet en komt Willem II nog in de problemen, dan zijn jullie ook schuldig. Nu heb je nog de gelegenheid om gezichtsverlies te voorkomen.

Ik zal altijd bij Willem II blijven komen, al is het op dit moment met heel veel tegenzin.
Ik ben er echt helemaal klaar mee.

 

De Reis

Een uurke hadden we muziek in de categorie ‘voor ieder wat wils’ maar daarna was de box leeg en waren we overgeleverd aan de welbekende klopgeestenmuziek. Tot overmaat van ramp hadden we lauw bier. Ik weet weer waarom ik die reizen met de bus zo ontiegelijk kut vind. Echt een verschrikking. Eigen vervoer of een autocombi gaat voortaan wel een must zijn voor mij. Dit onderga ik niet gauw nog eens. Half Zijlertje voor het groepke waar we mee waren.

Frèètwerk

Brooike bal was korrelig, tikje droog maar goed gekruid. Catering was prima verder. Mooie koffiekan ook. Respect voor de plakker. Blijven plakken.

Thuispubliek

Vorig jaar was het bijna helemaal uitverkocht in het Abe Lenstra Stadion, gisteren leek het een soort Friese kopie van het Euroborg. Half leeg. De supporters lijken ook daar hard weg te lopen. Dat gaat hier ook gebeuren. Bizar vond ik dat er bij Heerenveen gescoord werd en de thuissupporters niet eens echt gingen juichen. Met ging gewoon staan zonder geluid.

Uitpubliek

125 mensen. Ik kan me niet snel een wedstrijd voor de geest halen dat ik met zo weinig mensen in het uitvak stond. Iedereen blijft weg en ik kan ze geen ongelijk geven. Ik ken zelfs mensen die ooit fanatiek waren en nu gewoon andere dingen gaan doen. Men breekt alles af waar we zo hard voor gewerkt hebben.

Eindoordeel

Het was kut. Echt een wedstrijd en reis om snel te vergeten. Pas als Erwin weg is krijg ik weer wat nieuwe moed.

 

4 gedachte over “SC Heerenveen – Willem II”
  1. Het lijkt mij zinvol dat de directie naar buiten treedt en verantwoording aflegt. Achterover leunen en niet
    reageren naar de supporters/leden past niet in de huidige toestand. M.i. het minste wat je kunt doen als
    Leiding. Directie en Technische Leiding reageer zo spoedig mogelijk – in het belang van ONZE CLUB.

  2. Ja, ik snap de frustratie, en dan alleen op basis van de beelden die ik voorbij zag komen bij studio sport. Tis nie best nie. Maar klagen over het vertrek van sponsors naar de ijshockeyende buren zou ik niet doen. Dat is gewoon terecht. Daar moet je immers zijn als je warm wordt van passie, inzet, teamspirit, winnersmentaliteit enzokaniknogweleffendoorgaan. Daar wordt echte topsport bedreven, naast banen en school. Niet zeuren over 2 of 3 wedstrijden per week en busreizen die niet te vergelijken zijn met de tripjes van de verwende voetballende “top”sporters. Let’s go Trappers, trots van Kruikenstad!!!

    1. Ik klaag er ook niet over, ik constateer het alleen maar. Heb meerde malen mogen ervaren hoe gastvrij men bij de Trappers is tov supporters, sponsoren en dagjesmensen zoals ik. Niets dan lof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *