dovo

Een week geleden kon u hier het verslag lezen over de trip naar Monaco. Deze trip werd mogelijk gemaakt doordat wij de finale van de Amstel Cup haalden. In deze finale verloren we dan wel, maar ons bekeravontuur was geslaagd. Sindsdien behaalde Willem II geen succes meer in de beker. Willem II en de beker zijn 10 jaar erg moeizaam gegaan. Een beetje zoals versierpogingen in Boer Zoekt Vrouw. Steeds proberen ze het weer, maar uiteindelijk is het vooral erg pijnlijk om naar te kijken. Dinsdag mocht Willem II weer eens af gaan in Veenendaal tegen V.V. DOVO, in de eerste ronde van de KNVB Beker.

De Joodse grensrechter kwam rechtstreeks van het Sjabbat en was zijn keppeltje vergeten af re zetten.
Deze Joodse grensrechter kwam rechtstreeks van een bar mitswa en was zijn keppeltje vergeten af te zetten.

Veenendaal, een uur en kwartiertje rijden, dat is goed te doen met de wagen. De Kruikenzeiker nam plaats achterin de wagen en kon meteen over de achterbank bij 2 koelboxen vol met koude flesjes Jupiler. Goed voor elkaar dacht ik zo. We haalden de laatste passagier op die ons helaas niet zo’n goede routebeschrijving gegeven had. We moesten zoeken naar het huis met de gouden leeuwen voor de ruit. Na een half uur rijden door Broekhoven bleken we toch in de Reeshof te moeten zijn. We konden eindelijk weg. Een aantal van die fleskes bier hadden zo goed koud gelegen dat de doppen een bietje roestig waren. Die gaf ik stiekem aon m’n buurman want menne tetanusprik is laatst verlopen.

Met gierende banden reed Kierowca richting Veenendaal. Helaas werd hij opgehouden door een file richting Vught. Hij werd bang dat ‘ie het niet op tijd zou redden en werd wat nerveus. Samen met zijn navigator zochten ze naar een alternatieve route. Ik graaide snel in de koelbox naar een colatje om ‘m te kalmeren. Helaas hielp dat niet. De wagen spoot weg van de file, over de middenberm Helvoirt in. Over onverharde wegen drifte hij langs de file. We waren net langs de file of we moesten alweer pissen. De vertraging liep op.

Driekwart krat verder kwamen we in Veenendaal aan. Snel zochten een leuk plekkie in de naastgelegen wijk, want de wedstrijd begon al bijna. We gingen een steegje in om de slakken van een muur te zeiken terwijl de opstelling voorgelezen werd. Adam Nemec in de spits! Heuj!

'Ik sla oe sebiet op oe muil', aldus de FOX-presentator.
‘Ik sla oe sebiet op oe muil’, aldus de FOX-presentator tegen Giel Beelen.

De wedstrijd was traditioneel. Willem II was slecht en liet zich totaal overrompelen door de amateurs van DOVO. Willem II creëerde helemaal niets, terwijl DOVO een aantal keer enorm gevaarlijk werd. Dan weet je dat het een ellendige avond wordt. Het is dan tijd om prematuur je emoties weg te eten. Eén van ons ging dus naar de mobiele cafetaria om een frikandel speciaal te halen. Toen ik hem kwijt was en omkeek waar hij was, schoot vriend van de show Robbie Haemhouts de 0-1 binnen.

Lach niet om de grappen aan de wand, Willem II speelt toch wel als een natte krant.
Lach niet om de grappen aan de wand, Willem II speelt toch wel als een natte krant.

 

Na de rust leek de pijp bij DOVO behoorlijk leeg en kon Willem II via Haemhouts en De Sa uitlopen naar 0-3. Willem II boekte een prima resultaat en eindelijk bekeren we verder! In de auto dronken we er meteen een pilske op. Er werd gedacht over de volgende ronde en een nieuw Europees avontuur. We gingen het toernooi meteen onderschatten, precies zoals Willem II dat 10 jaar gedaan heeft.

Zondag zijn we d’r bij in Doetinchem tegen De Graafschap, ook dan zal er uiteraard weer onzin verschijnen hier op de site.

Groetjes aan Bernadette!

De Reis

Veel beenruimte, 2 kratten koud bier voor 3 personen, gezelligheid en old skool Kings On Tour muziek. Was goeie jeh. Jammer van de hobbelige zandpaden in de bossen van Helvoirt. Asfalteer die natuur toch man!

Het Fouilleren

Van mensen die al aanwezig waren kregen we de tip om gewoon gefouilleerd te worden en meteen door te lopen zonder kaartje. Wij kwamen dus aan bij de lange vent en de kleine dame die de mensen moesten fouilleren. De eerste vraag die zij stelden was of wij een kaartje hadden. Kostte ons helaas toch €10 euro. Het fouilleren gebeurde niet erg fanatiek. Had die vent geluk dat ik dit keer niets kwaads in de zin had.

Frèètwerk

Cafetaria ’t Noorden was naar het midden van het land gekomen om ons te voorzien van friet, snacks en lauwe frisdrank. De frikandel speciaal was goed, de friet speciaal was helaas een stuk minder. Friet waarvan de saus er in een apart bakje naast zit is bij voorbaat al bout. We moesten d’r vanaf en boden de wisselspelers wat aan. Lesley de Sa en Erik Falkenburg wilden niet. Robert Braber twijfelde zichtbaar, maar wilde ook niet. Hebben we ’t maar weggeflikkerd, die kutfriet.

Thuispubliek

Ze hadden in Veenendaal duidelijk meer mensen verwacht dan er uiteindelijk op zijn komen dagen. De extra tribunes zaten niet erg vol en hadden makkelijk op de normale tribunes kunnen zitten of staan. Jeh ’t zijn amateurs, die ga ik niet beoordelen op hun vocale ondersteuning. Zonne lul ben ik niet.

"Ey gij, gij krèègt sebiet stompen".
“Ey gij, gij krèègt sebiet stompen”.

Eindoordeel

We zijn weer eens door. Het heeft even mogen duren he. We worden ook niet echt fanatiek van zulke potjes. Ze voelen gewoon als oefenwedstrijden maar het kan een mooie opmars zijn tot een goed bekerseizoen. Wie weet kunnen we over 10 jaar weer eens terugblikken op een heel mooi bekeravontuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *