utrechtthuis

Zaterdag mocht Willem II tegen FC Utrecht proberen de eerste overwinning van het seizoen binnen te trekken. Ik had er maar een hard hoofd in. Gelukkig speelde Willem II fel en direct. Mede dankzij een rode kaart van de altijd gevaarlijke Haller won Willem II met 3-1.

Van de wedstrijd weet ik niet heel veel meer moet ik eerlijk bekennen. Van te voren zat ik namelijk heerlijk op een terras met een speciaalbiertje voor mijn neus. Op dat moment dacht ik even dat de Raging Bitch Belgian IPA hèt hoogtepunt ging worden, wat een heerlijk biertje. Ik moet zeggen, ik had dorst gisteren.

Heel vervelend als je tijdens de wedstrijd dorst krijgt. Want op het moment van de 1-0, liep ik met 2 dode biertjes (het verkooppunt op C is nog steeds zwaar onder de maat) het vak weer op. De samenvatting leerde mij dat Andersen niet de achterlijn hoeft te halen om een goeie voorzet te geven. De bal viel op de schouder van Falkenburg en de bal verdween in de goal. Lang leve Fox.

De linkerflank speelde erg goed. Andersen is een verademing. Een fantastische techniek en een erg goed inzicht. Aan de andere kant stonden Frank van der Struijk en Nick van der Velden. Die combinatie is waardeloos. Nick van der Velden is geen rechtsbuiten. Hij is te langzaam en heeft geen passeerbeweging. Dan De Sa d’r maar weer in.

Op een gegeven ogenblik schupte Haller onze Van der Struijk onder z’n flikker. Kreeg ‘ie rood voor. Met 10 man en een 1-0 voorsprong voetbal je vaak toch makkelijker dus dees kwam goed uit. Na de rust scoorde meteen diejen Nacer Baardazit. 1-1. Stade dan meej oe goei gedrag. Gelukkig herpakte Willem II zich erg goed.

Op sommige vragen in het leven zal je nooit antwoord krijgen. Waarom is gras groen? Waarom is de lucht blauw? en waarom ruikt het achter je oor alsof je oma net voor je naar de wc geweest is? Een nog groter vraagstuk is: hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Frank van der Struijk een doelpunt maakt? Frank van der Struijk ging helemaal los. De rechtsback gooide in zijn ontlading even alle frustratie over een jarenlang gebrek aan talent en kwaliteit d’r uit. Wij konden het ook niet geloven. Teletekst bood uitkomst: het was een eigen doelpunt. Maar toch mooi voor die jongen. Vanaf dat moment ging het allemaal een stuk beter. Ik vind Frank van der Struijk ook erg sympathiek als hij juicht, hij juicht goed. Good on you Frank!

Onder begeleiding van het “Alle ballen op Frankie” en het mooie “Frankie, Frankie, Ojo, Ojo” speelde Willem II goed door. Na een zeer bescheiden schaar (are you watching Tarik?) tikte Andersen met buitenkant voet de bal perfect voor het doel. Vriend van de show Robbie Haemhouts hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten en het was 3-1. Naar deze overwinning snakten we echt.

Toen kwam Adam Nemec nog binnen de ploeg. Het was maar even dus daar kan je echt geen oordeel over vellen. Wat wel opviel was dat ie net zo breed was als David Meul mèt een dikke winterjas aan, wat een beer! Verder ging De Sa in de 65e minuut zijn vermoeide tegenstander voorbij. Hij werd dan wel neergehaald, maar hij was er in principe voorbij. Weer een euro voor Pater Poels!

Naderhand werd het feest doorgezet in D’n Beitel waar het gezellig was en het wederom naar pis stonk. En jullie kennen het, op ’n goei Tilburgs fistje moet gevochten worden. Dus ook dat gebeurde. De avond was compleet. Heb ik nog een durum gehaald bij d’n Tour de Kebab, ben ik gauw in bed gaon liggen.

Dinsdag zijn we d’r bij in Veenendaal voor de bekerwedstrijd tegen DOVO. Uiteraard zal hier dan een verslag van verschijnen.

Hallee!

De wedstrijd in Tweets

Heel cool.

Ey, volg Abdullahi man

Iemand van Tifosi wilde een 8 voor originaliteit. Bij deze!

Fijn dat jullie het me helpen herinneren

Jeh, deed ie heel goed.

Darter Benito van de Pas is ook een Willem II-er.

Staot ie, als een lul mee 7 honden!

Advies aan het thuispubliek

Het was heeeeel erg tam. Vooral in de eerste helft bij 0-0 was het treurig. Vanuit vak C zijn de aanjagers van Blok B echt totaal niet te horen. De oude situatie was mijns inziens vele malen beter. Toen deze mensen onderin stonden kon Vak C namelijk wèl volgen. Verder is het toch best jammer dat als we dan eindelijk eens een keer winnen meteen moeten gaan springen omdat je anders voor nac bent. Naait ‘m toch man. Verder riepen we in het vorige verslag op om Frank van der Struijk niet cult te maken. Weh doede gullie? Gullie maakt ‘m cult. Waardeloos publiek heb ik toch ook.

Advies aan het uitpubliek

Het was heel leuk in de uitvak. We ware bij Stillem 2 liedjes aan t zinge van Jingle Bells Jingle Bells iedereen kan voeballe behalfe Willem II. Was kei leuk. De kingside is een kinderdisco. Bij ons in de Galgenwaard is het altijd wel goed kwa sfeer. Altijd zinge enzo. Das bij Stillem 2 ech nie. Die zijn echt stil. Toen hadde we Let’s Go Fucking Mental gezonge, net als in die film, Green Street Hooligans. Was echt vet. Toen scoorde Barazite. We ginge tegen de ruit slaan. Uiteindelik verlore we tog, maar Utrecht is zeker wel beter kwa supporters howr. D’r had ook iemand een Rangers FC vlag meegenome, die zijn daar laatst wezen kijke. Ze hadde daar gepraat met een supporter. Utrecht en Rangers zijn nu vet goeie vrienden.

utrechtthuisuitvak

Advies aan de trainer

De hele rechterflank vervangen. Ik ben er heilig van overtuigd dat een vleugel met Ligeon en De Sa gevaarlijker is dan dit. Verder goeie zet dat Andersen linksbuiten stond…en laten staan! Iemand met 2 assists laat je gewoon staan.

Irritantste man van de wedstrijd

Nick van der Velden. Nick nam een enorm risico door zijn tegenstander van achteren te schoppen. Heb je de verkeerde scheids dan staat Willem II ineens met 10 man te ballen en dan ziet de wedstrijd er heel anders uit. Om dan vervolgens voor de camera van Fox met enige arrogantie te zeggen dat je precies weet hoever je kan gaan, is gewoon dom. Als dan je prestatie op het veld ook niet super is dan moet je gewoon even minderen.

Slechtste man van het veld

Nick van der Velden.

Een gedachte over “Willem II – FC Utrecht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *