De uitwedstrijd met FC Utrecht werd uitgeroepen tot ‘Awayday’. Een Awayday. Een gehypet klote woord als je het mij vraagt. Een uitwedstrijd massaal bezoeken is echter wel gewoon heel mooi en dan springt deze jongen graag op de hypetrain. In dit gevaal was deze hypetrain overigens een aftandse bus.

En zoals het bij zo’n massaal bezochte uitwedstrijd hoort: we verloren. En hoe. Het was weer precies hetzelfde verhaal als alle andere wedstrijden na de winterstap. Er worden geen kansen gecreëerd. En de tegenstander weet ook maar halve kansen te creëren omdat ons centrale duo best goed staat. Helaas heeft Ruud Boymans aan halve kansen genoeg en die naait er zo 2 binnen. Onze sleutel naar succes Ogbeche brak z’n sleutelbeen en zien we vort ook niet meer. 4 ton in d’n blauwslôôt gegooid! Van der Velden, Van der Struijk, Ojo, Andersen, Ogbeche, Hupperts en vooral Brobert Raber waren dramatisch. Braber heeft 1 bal gehad, en die had ie niet eens. Wat een figuur. Dat is geen voetballer hoor. Ik heb in mijn leven heel wat voetballers gezien, maar hij is er geen.

20160221_162619

Gelukkig konden we vooral vooraf nog een bietje laachen deze trip. Na het nieuws van Ibrahim Kargbo wilden we graag even inhaken op de gebeurtenissen van jaren geleden.  Na wat overleg tussen Tilburg Tifosi en ondergetekende werd er voor wat maskers gezorgd, en die mannen deden dan weer weh zij goed kunnen… schilderen. Kargbo heeft niks fout gedaan, hij nam alleen wat meiers aan/hij kwam in een Ferrari aan hee hee, hoo hoo klonk door d’n bus. Buiten de bus wat fotokes getrokken en meteen kreeg iemand met masker gezeik van oom agent. Gelukkig deed verder niemand moeilijk en kwam de Willem II aanhang, in tegenstelling tot de club de afgelopen weken, erg positief in de media. Een aanhang die massaal afreist naar een uitwedstrijd en over de nodige zelfspot beschikt. Waor ziede deh nog?

En jeh we verloren. Maar ik ben trots op het mooie uitverkochte uitvak.

wijfixendeoverwinning

De Reis

Er waren een hoop mensen niet op komen dagen. Dat is een nadeel als je al voor 10 euro mee kunt. Niet erg, dat is extra ruimte voor bier, benen en box. Diejen box jeh. Omdat er alleen maar hardstyle gedraaid werd mocht ik toch even de bus verrijken met heerlijkheidjes zoals dees, dees en dees. De stewards moesten natuurlijk hullie beveigelingsinstructies heuren via de wollukie tollukie dus de huisvrouw in geel hesje gebaarde druk dat dees meer op standje bridgeclub moest. Wèènig kaans. Open dat volume! Het bier was koud en goed voorradig. Verder veel geouwehoer, geroddel en gekut. Op de terugweg was er één chagrijn bij, maar toen zijn verzoeknummertje gedraaid werd was het weer goed en kon ie wir een bietje laache. Helaas was op de terugweg al snel de box leeg waardoor Sky Radio op moest. Ik vermoed dat de kort-pittige Swiffer-steward tijdens de wedstrijd stiekem de box heeft gebruikt zodat zij op de terugweg gewoon d’r oogjes dicht kon doen. Zudde aaltij zien.

IMG-20160221-WA0040

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Het Fouilleren

Als een vervelende ouwe opa haalde ik voor de verandering weer eens een klassieker van de vergeetachtige zolderkamer. “Mag ik u even fouilleren?” – “Graag zelfs!” resulteerde in een lachsalvo van de Utrecht-steward. Waarna ik na 2 seconden alweer door mocht lopen. Deze tactiek is erg aan te raden voor de vuurwerksmokkelaars onder mijn lezers.

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Frèètwerk

Duur! Nondeju. Een grote beker cola voor €3,75 als ik me niet vergis en een broodje bal was al net zo duur. En witte weh nog het ergste was? Geen mayonaise! De bal was op zich nog best ok. Een 7 zou ik ‘m geven. Maar het was nogal aon d’n prèès.

kargbo375

20160221_141256

zijlertjeszijlertjeszijlertjes

Thuispubliek

Buiten ouwe worstverkoper in een witte laboratorium jas heb ik niets opmerkelijks gezien of gehoord. Het publiek in de Galgenwaard is echt waardeloos. Dat wisten we vorig jaar al toen zij 89 minuten lang floten en in de laatste minuut juichten alsof ze kampioen waren, maar dit keer hebben we ze gewoon echt helemaal niet gehoord.

zijlertjes

Eindoordeel

Leuk tripje als je voor de gezelligheid gaat. Wat dat betreft was het voor de 800 dagjesmensen die nooit een uitwedstrijd bezoeken goeie reclame om misschien vaker mee te gaan. Goeie kans echter dat het voetbal ze wegjaagt.

zijlertjeszijlertjeszijlertjes

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.