Kijk oma, Andersen gaat weer 4 man voorbij!
Kijk oma, een livestream van Willem II!

‘Willem II heeft voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. Willem II heeft voor de derde keer op rij niet weten te scoren. De tegenstander scoorde in 4 wedstrijden tijd 1 keer. Hoe vaak scoorde Willem II in 4 wedstrijden?’ Het zou zomaar een sommetje kunnen zijn bij de Cito-toets. Het treurige antwoord is helaas dat Willem II al 3 wedstrijden niet heeft weten te scoren. De keer dat Willem II wist te scoren, thuis tegen FC Groningen, gebeurde dat via de kont van verdediger Dries Wuytens. Het is tekenend voor dit Willem II.

Ik ben het eigenlijk een beetje beu. Je gaat met goede moed naar het stadion. Drinkt van te voren een biertje en hebt goede hoop op een leuke wedstrijd, misschien zelfs wel een overwinning. En dan uiteindelijk zie je een totale klotewedstrijd met een kloterige uitslag en veel te weinig gecreëerde kansen. STEEDS.MAAR.WEER.
[youtube id=”s1thgjx7ZNY”]

Het zegt ook wel genoeg dat je na 2 minuten speeltijd al dichter bij een goal geweest bent dan bij Excelsior uit. Een kopbal van een De Graafschap-speler in de handen van zijn eigen keeper was al genoeg om deze mijlpaal de doorbreken. Willem II was echter ook in deze wedstrijd bijzonder slordig. Waardeloze passes werden opgevolgd door acties zonder enig idee. Het is echt los zand. Men heeft totaal geen idee hoe iedereen de bal wil hebben. Uit pure wanhoop gaan mensen als Andersen en Hupperts maar rennen met de bal tot iemand een voet tegen de bal zet. We hebben hier al meteen 2 spelers te pakken die echt uit vorm zijn. Andersen is fantastisch om naar te kijken maar loopt en loopt en loopt en raakt de bal kwijt. Hupperts loopt, loopt en schiet tegen een tegenstander op.

Het liep niet lekker onderling. Hupperts speelde een hele slechte bal terug op Van der Struijk. Deze kon net op tijd herstellen door de bal nog net voor de voeten van een Superboer terug te spelen naar Lamprou. Wat volgde was een klein gebaartje naar Hupperts. Even later speelde bij een aanval Frank een waardeloze pass op Hupperts. Lamprou ging helemaal los. Het loopt niet lekker. Zo waren er veel voorbeelden van slechte passes. Ik heb ze allemaal genoteerd, maar je gelooft het wel toch? Heeft toch allemaal geen zin man, over die onzin schrijven.

Het was weer kut. Steeds maar weer. 3 keer 0-0 spelen. Zelfs dit filmpje is interessanter dan het bekijken van een wedstrijd van ons Willem II.

De wedstrijd in Tweets

Echt treurig.

Waarschijnlijk het hoogtepunt van de wedstrijd.

Steeds maar weer!

Ah super jammer Willem II. Had graag na de sprankelende 0-0 nog even naar een slaapverwekkende persconferentie gekeken.

En oja, over triest gesproken. (lees meer bij Advies aan het uitpubliek)

Advies aan het thuispubliek

Zingen godverdomme. Wat een tamme bedoening. Was echt een publiek dat voor een gelijkspelletje gaat.

Advies aan het uitpubliek

Een uitwedstrijdje bezoeken. Wij doen het ook heel graag. Met een auto vol vrienden, bier en goeie muziek naar een ander stadion rijden om daar een mooie uitwedstrijd mee te pakken. Op de terugweg nog even langs de shoarmaboer in een willekeurige plaats en je mooie dag is compleet. Dat dachten ook 8 mensen uit Didam, vlakbij Doetinchem. 8 mannen zoals jij en ik die een leuk uitwedstrijdje wilden zien. Zij huurden een busje en gooiden, zo kan ik mij voorstellen, de achterbak vol met bier en reden met veel gezelligheid naar Tilburg. Onderweg nog even stoppen, ergens pissen, een broodje frikandel eten en met weemoed terugdenken aan spelers als Purrel Fränkel en Ali Ibrahim.

Niks aan het handje, gezellig en mooi. Zo doen wij het ook als Tilburgers. Je komt aan bij een wisselpunt en wisselt je kaartje om dat je voor €17,50 per persoon gekocht hebt. De mensen daar nemen de 8 kaarten aan en overhandigen de 8 wedstrijdkaarten. Ze komen in de buurt van Tilburg en de muziek gaat nog wat harder, iemand trekt nog een pilsje open. En dan komen ze bij ons stadion aan. Tilburg, gastvrij, gezellig zou je denken.

Niet dus. Het busje met de 8 personen wordt eruit geplukt en er wordt gemeld dat ze terug moeten omdat ze in een busje zitten. Als ze in 2 auto’s gekomen waren was er niks aan de hand volgens de stewards. Maar met 8 mensen in 1 busje, dat is gevaarlijk ofzo. De 8 De Graafschap-supporters proberen nog mee te denken aan een oplossing maar er is geen discussie mogelijk. Het busje met deze 8 supporters moet terug naar Didam. Om het geheel nog wat triester te maken krijgen zij tot Den Bosch begeleiding van 2 motormuizen van het dienstdoende politiekorps. Deze gasten hebben dus 17,50 pp betaald voor een kaartje en hebben zelfs een busje gehuurd. Al deze euro’s zijn normaal gesproken een prima investering in een mooi dagje uit. Deze is echter verpest door Willem II, de gemeente Tilburg en de politie. Het is te treurig voor woorden.

Waarom staat dit verhaal op een Willem II-fan/zeik-site? Omdat wij ook wel eens met een auto naar een uitwedstrijd reizen en dit ons ook kan overkomen uit bij Heracles, AZ of Heerenveen. Dit treft alle supporters. Dit is wat er mis is met het supportersbeleid in Nederland. En dat heeft niets met opblaaspoppen of bedreigingen te maken. Dit is de puurste vorm van supportertje pesten. Normalisatie? Niet in Tilburg.

Foto vanuit het busje in kwestie. De supporters waren net op tijd thuis om de laatste 10 minuten op tv te zien.
Foto vanuit het busje in kwestie. De supporters waren net op tijd thuis om de laatste 10 minuten op tv te kunnen zien.

 

Over de mensen die wel het uitvak in mochten: Ze zijn er niet, je hoort ze wel.
220 man (-8) is niet veel. Maar heb ze meer gehoord dan veel clubs die met meer man komen.

Advies aan de trainer

Opstappen. Als je het niet meer weet, niet meer aan het voetballen krijgt moet je je conclusies trekken. Wie een goede vervanger zou zijn weet ik echt niet. Maar ik zeg bij deze mijn vertrouwen in Streppel op. Dan witte deh.

Irritantste man van de wedstrijd

Andersen. Dollen en draaien is leuk, maar het rendement was echt 0 vanavond. Hek me aon geërgerd volgens men.

Slechtste man van het veld

Er waren er heel veel slecht. Falkenburg ben ik wel een beetje beu met z’n gemiste kaansen. Hopeloos uit vorm. Net as z’n knoest.

Een gedachte over “Willem II – De Graafschap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *