Och och och-toch. Carnaval. Dan kleden we ons weer allemaal aan als een stel halve zolen. Drinken te veel bier en doen goed vervelend tegen onze medemens. Is me op het lijf geschreven. Behalve dan dat ik met Carnaval gewoon een goeie Tilbörgse kiel draog he. Carnaval vind ik leuk ja. Mensen verbazen zich daar soms over omdat ik zo’n down-to-earth-kind-a-guy ben, zo nuchter als een dooie Fries, maar nee echt, carnaval is leuk. En daarom ging ik mee d’n KingZine carnavalsbus naar Excelsior uit.

11 bier voor 11 euro klinkt als een mooie aanbieding. Was het ook, behalve dan dat de Poolse oplichtersbende die de bus runde mij dwong om 12 bier voor 12 euro af te nemen. Prima. Verder was het meteen gezellig in de bus. Naast me ging het over wie Manon een beurt had gegeven en dat Manon zo schèèl ziet als iets. De dochter van Guido Weijers, is dus volgedouwd met carnaval. Weten jullie dat ook weer. Verder werd er nog gratis Schrobbelèr uitgedeeld in de bus. En daar ga ik altijd de mist in. Op Schrobbelèr ga ik slecht. Alsof je de verkeerde benzine tankt. Als ik Schrobbelèr drink dan ga ik sputteren, wankelen en vervelen. Gelukkig duurt zo’n ritje naar Rotterdam niet lang. In Rotterdam aangekomen stonden er dit jaar gelukkig plaskruizen. Die waren nodig ook nadat de afgelopen jaren menig supporter een bon kreeg.

De rij duurde veel te lang omdat er 1 klein poortje is voor weet ik voel hoe veel uitsupporters (geen zin om het op te zoeken man sorry) en daar dan 3 mensen staan. 1 om de kaartjes te scheuren en 2 om te fouilleren. Lekker geregeld daar. Ben ik maar mede-supporters lastig gaan vallen in de rij. Geef me dan ook goddomme geen Schrobbelèr. Supporters dolblij, er was bier. Ja waterig-kinderbier. Werd de tap dichtgegooid omdat iemand mayonaise had lopen spuiten op een steward. Alsof dat aan dat bier ligt! En ge moogt ook niks meer tegenwoordig. Sinds wanneer meude geen mayonaise meer spuiten op een frikandel?

Willem II speelde op het veld zoals de toegangscontrole bij Excelsior. Ongeorganiseerd, verrast en zonder enige levenslust. Excelsior was gewoon veel beter.

In de 2e helft had Willem II Haye d’r uitgehaald voor Croux. Het liep meteen stukken beter. niet zo verwonderlijk lijkt me. Hebben we het genoeg over gehad. Iets meer dan een kwartier na rust maakte Dico Koppers de 0-1. Het moest in 2 keer en het zag er wat knullig uit maar ook die zaadgoals tellen. Een minuutje later gaf Jordens Peters een fantastische bal op Croux die vervolgens zijn tegenstander een paar keer uitkapte en voor kon geven. Erik Falkenburg kwam met zijn waterhoofd knap voor zijn tegenstander en de 0-2 stond op het bord.

Rustig uit voetballen natuurlijk. Maar Ed Janssen stond op het veld en dan wil het nog wel eens uit de hand lopen. Ene Khalid Karami maakte een sliding waarbij hij in eerste instantie keurig de bal speelt. Maar Dico Koppers springt over Karami heen waarbij laatstgenoemde zijn been nog even vies optilt waardoor hij Koppers vervelend raakt. Koppers lag geblesseerd op de grond en het spel ging verder. Dico kwam weer het veld in en raakte klungelig de bal kwijt. Hierna houdt Koppers Karami vast en ze komen op de grond terecht. Vervolgens slaat Karami Dico even tegen z’n flaporen. Vasthouden van Koppers mag niet, maar hier had Karami zijn 2e rode kaart moeten hebben. (als dat een ding zou zijn natuurlijk). De Weghorst van de Week!

Ik heb de eerste rode kaart even in de Pierot gezet. Beelden: Fox Sports

Ed Janssen vind het allemaal niets. Even later krijgt Willem II een overtreding tegen en Excelsior een rode kaart. Kan allemaal bij Ed Janssen. Dit was ook gewoon een vieze overtreding. Frustratie alom bij de Rotterdamse spelers en supporters. Want na het laatste fluitsignaal ging het even los op de ‘fanatieke’ tribune. Op een goei Tilburgs fistje moet gevochten worden. Of we dat nou zelf doen of anderen vullen dat voor ons in, dat maakt niet uit.

Op de terugweg had Stichting KingZine nog een aangename verrassing: Gratis bier! Altijd goed. We lieten ‘m smaken. Carnavalskrakers, gezelligheid en bier zorgden er voor dat de reis zo voorbij was. De bus stopte nog even op de Heuvel waar menig supporter uitstapte om het feest verder te zetten.

Foto’s

Lange rijen voor de ingang.
In Rotterdam hadden ze niet genoeg geld voor een fatsoenlijke outfit.

 

 

Onze actie #WaarIsJatto hield ook het uitpubliek bezig.

 

Lachman verlaat horizontaal het veld na de rode kaart van Excelsior. Het valt gelukkig allemaal wel mee.

 

Winnaars!

 

Vechteng. Rwina. Fittie. Alles

 

Feestje op de Heuvel. Maar wat doet die heftruck daar?

 

De Reis

Gezellig groepke mensen, bier, Schrobbelèr, gezellige muziek. Prima verzorgd door KingZine. Ik mocht ook niks negatiefs schrijven over ze werd me op het hart gedrukt door een man in een sjeik-outfit. Dat durf ik dus ook niet.

Frèètwerk

Een bekertje cola en een mars op, want de broodjes Unox (waarbij duidelijk vermeld stond dat ze op een zacht broodje geserveerd werden) lieten ruim 10 minuten op zich wachten. Dat is matig. Ook het dichtgooien van de biertap omdat 1 iemand mayonaise over iemand anders heen spuit is best flauw. Alsof iemand dronken wordt van een biertje met 2% alcohol. Met carnaval halen we in eigen stad wel gekkere dingen uit toch? Lekker belangrijk. Wel gratis soep voor de mensen die dat lekker vinden. 1 ster. Voor de soep. Moest bij thuiskomst nog even langs de shoarmatent voor wat te vreten.

Thuispubliek

Niet gehoord maar zag wel 1 iemand heel spastisch met een vlag zwaaien alsof Max Verstappen als eerste over de finish kwam. Vocaal dus echt 0,0. Danny Dyer-technisch gezien was het wel leuk met die vechtpartij op het eind. Propah nawty.

Uitpubliek

Eerste helft was net zo slecht als het spel van Willem II in de eerste helft. In de tweede helft zat de stemming er best aardig in denk ik. Wel een beetje een gevalletje only sing when your winning.
    +     voor de Waar is Jatto.

Eindoordeel

Gezellig avondje Rotterdam met een typische Van der Looi overwinning: kut spelen, wel winnen. Kunnen wij wel aan wennen hoor. Gewoon zo deurdoen denk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *