We weten allemaal dat Wout Weghorst een smerige voetballer is. We weten allemaal dat scheidsrechter Dennis Higler een waardeloze scheidsrechter is. We weten ook allemaal dat Bel Hassani een gefrustreerd naar mannetje is. Maar toch, als ik dan in het stadion ben verbaas ik me d”r weer over. Kotsmisselijk word ik van die gasten.

Dat je dan als Wout Weghorst zijnde al na 25 seconden Tshimanga uit de wedstrijd moet slaan is wel erg treurig. Dat dan vervolgens Weghorst even vriendelijk komt doen met een handje en een gebaartje ja leuk. Je bent gewoon een ontzettend smerige teringlul Wout. Gebeurde ook weer achter de rug van Dennis Higler. Want zo is Wout. Een smerige slang. Een serpent. Een huidziekte op voetbalschoenen. Dan hebben we nog Bel Hassani. Bel Hassani kon de stap naar de echte top niet maken en speelt nu op zijn niveau. AZ. Dat is natuurlijk prima voor een voetballer, maar Bel Hassani had bij Heracles wel verwacht dat hij zo even naar Ajax kon. Nou Illiass, dan moette eens niet zo’n bakkes hebben. En niet zo janken als ge een tikkie krijgt. En als je dan eens een goeie actie hebt en je teamgenoten missen een kans, moette ook niet zo’n enorme bakkes hebben. En als een speler (Sol) over je heenvalt bij een duel, moette niet zo’n bakkes hebben. En als de grensrechter eens een keer goed vlagt wat een keer in jouw nadeel is: GEEN BAKKES HEBBEN! En als de scheidsrechter dan komt zeggen dat je geen bakkes moet hebben, en ge blijft door bakkesen, dan moet de scheidsrechter je daar gewoon geel voor geven. Maar meneer liep vooral zelf te vragen om een gele kaart voor zijn tegenstander. Jammer dat Higler zo’n enorm slappe zak is dat hij dat niet deed.

Verder had ik niet zoveel frustratie in me tijdens de eerste helft. Viel wel mee joh.

In de tweede helft speelde Willem II beter dan in de eerste helft. Vooral Kali gaf in de eerste helft wat slechte ballen, maar in de tweede helft strooide hij met heerlijke steekballen. Willem II kreeg voor het eerst zelfs wat kansen. En dan is het wel echt jammer dat dan AZ scoort uit een corner. Ging dat dan zonder letterlijke slag of stoot? Nee natuurlijk niet! Op het moment dat Kostas Lamprou wil springen om de bal weg te boksen springt Wout Weghorst vol tegen Lamprou aan. De bal gaat tegen Joppen aan en valt de goal binnen. Een ouderwetse kutgoal als hij terecht zou zijn, maar hier is duidelijk sprake van een overtreding van de 2 meter lange zak ellende. Na afloop krijgt Wout Weghorst voor de camera van FOX, van een interviewer die Wout duidelijk te vriend wil houden, de vraag of het een overtreding is. Wout Weghorst lult er een eind omheen. Hij ging het duel aan. Maar Wout, was het een overtreding? Wout wilde er niks over zeggen want iedereen zat Wout Weghorst maar op de huid. Vooroordelen zijn het volgens Wout. Wout is helemaal niet gemeen, geniepig, smerig en laf. Aldus Wout Weghorst. Wout Weghorst doet gewoon alles om te winnen. Zo noem je dat dus, als je mensen opzettelijk verwond. Nou Wout. Ik hoop dat jij eens een voetballer tegenkomt die alles doet om een voetbalveld klootzak-vrij te maken en je nooit meer voetbalt. Het zijn allemaal maar vooroordelen. Die naam van teringlijer heeft hij niet zelf opgebouwd. Dat hebben de media en tegenstanders gedaan. Wout Weghorst is onschuldig. Ik ben blij dat Wout Weghorst nooit zijn debuut gemaakt heeft voor onze mooie club. Ik wil niet dat mijn club met dergelijke akelige voetballers geassocieerd wordt. Had ons geld op kunnen leveren, tuurlijk. Maar lekker belangrijk joh. Geld. Trots is veel meer waard. En ik ben niet de enige die een hekel heeft aan Wout Weghorst. Nee, zeker niet. Zelfs zijn collega’s gaven bij FC Afkicken aan dat het de meest irritante voetballer van Nederland is. En wat nog erger is: Zelfs de ouders van Weghorst hebben een gruwelijke hekel aan dat waarschijnlijk ongewenste jong. Anders vernoem je je kind niet naar een ander benaming voor een politieagent.

Goed 0-1 dus. Ten onrechte goedgekeurd maar had wel een nederlaag verwacht van te voren. Des te leuker natuurlijk dat Willem II wederom in de allerlaatste minuut tot scoren komt. Dankzij goed doorkoppen van Obbi Oulare kon Falkenburg met zijn hoofd tussen de bal en Tim Krul komen en zo sleepte Willem II een punt binnen. Prima resultaat tegen een team dat veel meer kwaliteit heeft. Willem II legde bij vlagen ook best prima aanvallen op de mat. Vooral door het centrum want van de buitenspelers moeten we het echt niet hebben. Zo’n Haye kan echt niks op de vleugel en Croux is te licht. De bal aan de rechtsback geven, wat Lamprou nog steeds doet, heeft dus ook echt geen zin want die kan de bal aan niemand kwijt op de vleugel. Wat ook verrekte irritant is dat Lamprou wanneer een willekeurige middenvelder de bal komt halen hij die speler de bal meteen geeft. Deze speler heeft dan 99 van de 100 keer een tegenstander in zijn rug lopen waardoor er maar 1 mogelijkheid is: terug naar achteren. De bal moet dus weer terug naar de keeper of naar de zijkanten, maar die staan al verder naar voren dus dat is lastig. Willem II kwam vandaag een aantal keer in een penibele situatie dankzij dit zogenaamd voetballend opbouwen van Lamprou. Opbouwen is goed, maar kijk eerst effe voordat je de bal passt, pik. Ondanks mijn kritiek op Obbi Oulare de vorige keer zowel op Twitter als hier (zij het cynisch) neem ik graag voor een deel terug. Ik vond Oulare veel gevaarlijker dan Sol, en ook in duelkracht is hij een verademing ten opzichte van onze Spaanse spits. Werd weer flink afgezeken om me heen op de tribune maar speelde prima.

Ok ok ok, nog één ergernisje dan. Het arbitrale trio. Want ik kan Higler niet noemen zonder de grensrechter ook meteen mee te pakken. Wat een dieptrieste vertoning. Een El-Hamdassani mag zeiken, zieken, mauwen en miepen wat hij wil, en Kostas Lamprou gaat even uit zijn plaat (en terecht) en krijgt geel. AZ mocht ook veel fysieker spelen dan Willem II. En de grensrechter was even slecht. Had ook z’n bril niet op. Maargoed, die gasten doen hun best en kunnen gewoon niet beter. Zijn gewoon hele slechte arbiters. Die doen dat het met opzet. Wout Weghorst is gewoon een slecht mens. Dat vind ik erger. Gauw een transfer naar Cyprus of China regelen voor die jongen. Zijn we daar vanaf.

Volgende week uit naar Excelsior. We zijn er weer bij. Tot dan he. Houdoe. Groetjes.

De wedstrijd in Tweets

Hagenees René van Groen Geel Hart zegt het je.

Ik mis ook wel eens iets, Jeff.

Wij hoeven niet iedere week onszelf te bevredigen terwijl we tegen onszelf zeggen dat we heel veel bier drinken en ALTIJD origineel zijn, dus we zouden dit gewoon kunnen jatten. Helaas is Thom Haye geen hele goede voetballer die een liedje verdient maar het idee kan ik waarderen.

Stop daar nou eens mee. Naai je je club en je medesupporters mee.

Advies aan het thuispubliek

Ik mag hier dit keer eigenlijk niks zeggen. Als ik nu praat klinkt het alsof Ron Brandsteder lacht nadat ie 5 flessen wodka opheeft. En als ik schreeuw klink ik als een roestig espresso-apparaat. Ik heb dus bijna de hele tijd m’n smoel gehouden. Maar toch he: publiek was niet heel erg wakker. Zat weinig leven en passie in. Jammer.

Advies aan het uitpubliek

Ik ken de excuusjes. Europese wedstrijden, bekerwedstrijden. Tuurlijk. Maar is dat echt een reden om met 50 man naar Tilburg te komen? Erg droevig. Het is ook echt een beetje het Heerenveen van Noord-Holland, dat AZ. In het uitvak zaten vooral babyboomers met sjaaltjes om. Mannen die met hun vrouw een dagje weg waren. Geen fanatieke jongeren of mensen die zich nog jong genoeg voelen om eens flink uit hun plaat te gaan. Het is echt een gezapig clubje mensen. En dan te bedenken dat ze een ‘Ben-side’ hebben. In Groningen heffen ze een groepje op omdat er een doekje gestolen wordt. AZ is niet tof genoeg om daar een doek te jatten maar toch lijken die fanatieke supporters zichzelf opgeheven te hebben. Is al jaren niks, gaat ook nooit wat worden daar. En dat terwijl er op het veld echt wel (helaas ook irritant) kwaliteit staat.

Advies aan de trainer

4-4-2 werkt prima tot nu toe. De resultaten spreken voor zich. Maar haal alsjeblieft Haye d’r uit man. Kan echt heel weinig. Op de flanken heb je nog enige vorm van snelheid nodig. Heeft Haye niet. En waarom Andrade laten gaan als je verder niks hebt? Calcan hoor ik u denken. Maar die schaar ik dus onder de categorie niks. Die jongen moest echt hier komen voetballen. Nou, dat hebben we geweten. Speelt hier nu ruim een half jaar en heeft nog helemaal niets goed gedaan. Calcanniks, zoude ‘m kunnen noemen.

Irritantste man van de wedstrijd

Normaal noem ik hier gewoon heel clichématig de meest irritante persoon uit het verleden. 9 van de 10 keer heb ik echt geen idee meer. Maar dit keer wel.
Illiass Bel Hassani was bloed irritant. De grensrechter en Higler waren bloed irritant, maar Wout Weghorst vind ik echt het allerergst. En dan met name om dit interview op FOX Sports.

Ik weet wel wat ze hebben gedaan na de wedstrijd. De grensrechter, Dennis Higler, Illiass Bel Hassani, Wout Weghorst hebben, met Mats Seuntjens, nog even flink staan ‘Kringwieksen’ in de kleedkamer. Duurde naar verluidt niet lang, die gasten vinden zichzelf echt veel te geil. Viespeuken.

Slechtste man van het veld

Higler. Van Willem II kant? Guus Joppen vond ik niet bijster sterk, evenals Fran Sol. Haye was ook slecht. Calcan viel ook superslecht in. moeilijk. Ik ga toch voor Fran Sol man. Echt m’n favoriete Willem II-er, maar jeh, dit was niet veel he.

Een gedachte over “Willem II – AZ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *