Waar ik bij Willem II er in goede en slechte tijden sta, in voor een tegenspoed, in de Champions League of in de Jupiler League. Daar ben ik bij de Tilburg Trappers vooral te vinden als er wat te vieren valt. Als het lekker makkelijk is om supporter te zijn. Ik ben een gloryhunter bij de Trappers. Ik zeg het jullie eerlijk.

Ik ben ook niet de enige, want tijdens de belangrijke play-off wedstrijden is het op Stappegoor ramvol. Dan is het haast onmogelijk om nog aan een kaartje te komen. Toch lukte het me nog net op tijd 2 kaartjes bemachtigen voor de 2e wedstrijd in de halve finale tegen Moskitos Essen. Voor de halve finale hadden de Trappers 4 keer eerder tegen de Esseners/Essenaren en daarvan won het slechtst 1 keer. Toch won het in de eerste wedstrijd in het Ruhrgebied met 1-4. Dat was veelbelovend.

We gingen rond 19.15 uur de hal binnen waar net een bus met Moskitos-supporters aankwam. Wat opviel was hun gruwelijk lelijke tenue. Iets waar je bij het ijshockey schijnbaar mee wegkomt. Mijn compagnon Kostas had expres niet gegeten om zich te goed te kunnen doen aan de grill(en) van de Trappers. Dit is iets wat we bij Willem II niet begrijpen. Bij Willem II willen we een biertje en vreten, maar we moeten vooral niet te lang wachten voor we dat vreten krijgen want dan gaan de hersenlozen onder de voetbalsupporters roepen en kutten. Bij de Trappers staat iedereen netjes in een rijtje en accepteert iedereen dat een goei stukske vlees tijd kost. Geen zooi uit het vet, maar gewoon goed gegrilde stukken vlees. Tis wel vet overigens. Zo vet dat het onder de kramen doorloopt. Stond ik daar met m’n Adidas Superstars (Als iemand hier iemand kent bij Adidas en voor sponsoring kan zorgen, heel graag), in het vet. En dat is glad. Kon zo moonwalkend langs die rij als ik wilde. Maar ik kan d’n moonwalk niet. D’r staan ook goed breje gasten achter met leren schorten met daarin het logo van de Trappers. Zoals ik de vorige keer al zei: die staan achter hun producten. EN TERECHT. Tis goddomme lekker. Een broodje speklap, met ui en satésaus: het klinkt als een gekke combinatie, maar dat zijn vaak de lekkerste. De speklap is lekker gekruid, mals en smaakt heerlijk. Nou vinden mensen een broodje speklap vaak gek klinken, maar dat vond men ook van een kapsalon. Die verkopen ze voortaan ook tot aan Polen toe. Een broodje speklap is fantastisch. Wacht, ik laat het jullie zien.

Ziet ‘ie er niet heerlijk uit? De combinatie van het ziltige malse vlees met de zoetige, kruidige satésaus is fantastisch. Een soort salted caramel smaaksensatie maar dan voor mannen.
Hemels.

We namen nog een halve liter mee voor onderweg en namen plaats achter de tribunes, zodat we een vrije doorloop naar de bar hadden. Strategisch gewoon erg sterk. De lichten gingen uit, een klein menneke met een vlag betrad het ijs gevolgd door mascotte Bucky en de spelers van de Trappers en de Moskitos. Het menneke kon beter schaatsen dan men, hullie en zullie bij elkaar. Maar hij liet z’n vlag vallen en moest geholpen worden door een speler van de Trappers. Aandoenlijk, en goed voor m’n zelfvertrouwen op de schaats. Ik laat namelijk geen vlag vallen als ik schaats. Nou hij wir!

De Muggen Eters (Moskitos Essen, snap je? haha! nee laat maar) begonnen meteen met doen waar ze de hele wedstrijd niet meer mee stopten: scoren. Ik heb de Trappers alleen maar zien winnen in de keren dat ik daar ging kijken en dit was even een valse start. De Trappers kwamen wel weer op 1-1. Toen kwam de 1-2. Toen de 2-2 en daarna weer de 2-3. In de rust hoorde ik mensen zeggen: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”. Nee ik ook niet verdomme. Ik kom hier voor de glorie. Voor de wekelijkse portie chagrèèn heb ik een seizoenskaart bij Willem II. We pakten van de schok nog maar een pilske in de buitenlucht.

Bij de Hagenezen, niet die van HYS Den Haag maar die van voetbalclub ADO, hebben ze ook een website: GroenGeelHart.nl. Een fansite zoals ze ooit waren, met old skool fotoalbums met foto’s die heel ver terug gaan, nieuws, columns maar ook nieuwe shit zoals interviews via GroenGeelHart TV. Nou vind ik voetbalsupporters  van de tegenstanders in het stadion maar sukkeltjes maar op Twitter heb ik vaak, ondanks deze site, prima contacten met supporters van andere clubs. Zo ook met ReneGGH, de man achter de site. Rene gaat regelmatig, helemaal vanuit Den Haag, kijken naar de Trappers. We ouwehoerden wat over ijshockey, ADO, uiteraard Willem II, Tilburg en wisselden ruige verhalen uit. Mooi om diejen meens eens te spreken. Toen de wedstrijd alweer bijna begon werd onze conversatie ineens onderbroken door een kleine Duitse dame in een wit met paars en groen (heel lelijk inderdaad) ijshockeyshirt. Nou vind ik vrouwen in een ijshockeyshirt over het algemeen al niet aantrekkelijk, maar helemaal niet als ze kneiterbezopen zijn en moeite hebben hun sigaret te ondersteunen met hun dikke onderlip.
“Ein Flüchtling hat mir bwbebebwe, eine bwehwbehebarachbwhebaauebu rauchen. Ist das normal?” Vroeg ze.
Was sagst du?
“Ein Flüchtling hat mich bwhaabehba, eine joint mit ihm zu rauchen. Ist das normal?”
Was?
“Ein Flüchtling fragte mich ein Joint mit ihm zu rauchen. Ist das normal?”
Vragend keken we elkaar aan. Ehh. Ja das ist normal?
Ze bleef maar hangen en leek verlegen om een praatje met Nederlanders. Snap ik, maar ga jullie moeder lastig vallen man, tante Sedonia. Toen ze weer wilde gaan praten zijn wij ‘m gauw gesplit. Pilske gehaald en weer terug op onze plek gaan staan. Nu waren de Tilburg Trappers aan de beurt denk!

Deh denk! De Moskitos maakten meteen de 2-4. De keeper van de Trappers raakte meteen geblesseerd bij dit doelpunt en moest het ijs verlaten. Zijn vervanger: Martijn Oosterwijk. Die sprak ik de vorige keer nog toen ik bij de Trappers was. Sympathieke gast die ik z’n speelminuten wel gun. Hij kon echter niet voorkomen dat de Trappers weer een doelpunt om de oren kregen. De Tilburgers kwamen er gewoon echt niet aan toe. Tijdens de powerplays waren ze niet overtuigend, kregen soms de puck niet mee op hele knullige manieren en misten echt totale scherpte. Als hele team. Een collectieve offday heet dat in cliché Jan Joost van Gangelen-taal. Het was echt niks. Heel jammer. Uiteindelijk gingen de Trappers de rust in met een 2-6 achterstand. De 3e periode was 2 minuten onderweg toen de 3-6 viel. Het kan nog. Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd. Maar het mocht niet zo zijn, de 3-7 viel, en later nog de 4-7, maar de 1-1 in stand in de play-offs was een feit. Zonde hoe de Trappers hun ‘break’ (misschien is dit gewoon dart-taal en geen ijshockeyterm maar je snapt me) uit de eerste wedstrijd zo weggaven.

We hadden nog een pilske en wat muntjes en bewogen ons weer richting de bar. De sfeer was daar gewoon nog steeds prima. Geen uitbundig feest zoals ze soms bij Willem II neer willen zetten na een nederlaag, maar gewoon rustig, biertje, muziekje. Meer moet dat ook niet zijn joh. We raakten nog even aan de praat met iemand van de Trappers en kregen een voorproefje over wat ze allemaal van plan zijn met het stadion en de hele beleving van de supporters. Ze houden het daar gewoon lekker eenvoudig, maar heel goed voor een hele mooie prijs. We namen nog even een kijkje bij de business lounge. Mooi om als buitenstaander te praten met mensen die zich dagelijks als vrijwilliger inzetten om het iedere wedstrijd iedereen weer naar de zin te maken. Dat was bij ons ook zeker het geval. Keeper Martijn Oosterwijk kwam nog even langs, gaf wat goeie quotes weg die ik me nu niet meer precies kan herinneren maar hij was strijdbaar. “Het is pas 1-1, het is 6 tegen 6 en de puck is rond, er het is nog niet gespeeld”. Zoiets. Nee echt, de Trappers zijn vol overtuiging en ik hoop heel erg dat ze het halen. Voor de supporters, de spelers, de hardwerkende vrijwilligers (of ze nou 25 of 70 zijn, je ziet er van alles werken) maar vooral voor mezelf als gloryhunter. Want als ze straks de finale halen dan sta ik daar weer, met een halve liter bier en een broodje speklap met ui en satésaus te gloryhunten. Nu nog hopen dat de gemeente daar eens wat geld in die tribunes steekt want het is echt veel te snel uitverkocht. Iedereen wil er bij zijn.

Als de Trappers vanavond om 20:00 uur van de muggenzifters uit Essen weet te winnen is maandag een mogelijk beslissende wedstrijd in Tilburg. Winnen de Duitsers de wedstrijd vanavond, dan kunnen zij het maandag afmaken. Laten we hopen op een overwinning vanavond. De laatste kaarten zijn nog te verkrijgen via www.tilburgtrappers.nl. Weh doede anders? Bietje mee oe vrouw naar de IKEA een bouwpakket halen waar het schroefke van mist waarna ge weer terug naar Eindhoven of Breda (sowieso kiezen tussen twee kwaden). Kunde beter bier drinken, vreten en juichen bij de Trappers, nie dan? Dus hup Tilburg, achter die mannen, want die zetten daar iets verrekte moois neer waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Advies aan het thuispubliek

Ze kunnen een voorbeeld nemen aan het uitpubliek van Willem II uit bij PSV. 5-0 achter en een sfeer neerzetten van trots en gekte. Hier was het bij een 2-4 stand toch echt behoorlijk stil. De trots trek ik niet in twijfel, maar ik vind het allemaal iets te braaf en binnen de lijntjes. Scheelt misschien ook dat er bij het fanatieke gedeelte Willem II-supporters veel jongeren zijn, en bij de Trappers de gemiddelde leeftijd onder de fanatiekelingen wat hoger ligt.

Advies aan het uitpubliek

Maar je in het voetbal al een stadionverbod krijgt als je naar het uitvak kijkt staan hier de hekken gewoon open en loop je zo het uitvak binnen. Het voelde alsof ik iets deed wat niet mocht, maar bij het ijshockey kan dat doorgaans prima. De Duitsers stonken niet en groeven geen kuilen. Voor Duitsers gedroegen ze zich heel behoorlijk. Mooi was dat ze massaal op onze broodjes speklappen afkwamen met de vraag wat het was. Als je nu een grote businessjongen bent ga je nu speklappen introduceren in Duitsland. Ik geef je maar even een tip. De sfeer zat er lekker in bij die gasten. Hadden zelfs een soort capo bij. Moet niet gekker worden.

Advies aan de trainer

Bij het voetbal heb ik vaak de indruk, al dan niet terecht, dat ik meer verstand van voetbal heb dan menig trainer. Bij het ijshockey zal ik dat nooit beweren. Ik ken de regels niet. Denk dat Bo Subr (ofzoiets) het wel kan. Is al eerder kampioen geworden met die mannen. Gao ik m’n eigen niet tegenaon bemoeien.

Irritantste man van de wedstrijd

Dat dronken Duitse meisje met de vluchteling. Ben heel benieuwd hoe het met de vluchteling is. Of die haar wel begreep.

Slechtste man van het veld

Geen idee joh, gaat zo snel. Ziet een leek als ik echt niet.

4 gedachte over “Tilburg Trappers – Moskitos Essen”
  1. http://www.willem-ii.nl/~/media/Images/Club-en-stadion/Historischoverzicht/CL_SpartaPraag_Shoukov.ashx schreef:

    Ik vind paars met groen (en een beetje wit) anders soms best mooi hoor …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.