Bekervoetbal. Altijd mooi als een grote club tegen een ‘kleintje’ speelt en dat kleintje dan wint. We zagen het bij PSV – RKC waar RKC de arrogantie van de Eindhovenaren genadeloos afstrafte. Maar woensdag was Willem II de ‘grote’ club tegen het kleintje. En dat kleintje was SV Spakenburg.

Bij Spakenburg spelen een aantal gasten met best wat ervaring in het betaald voetbal. Bijvoorbeeld Giovanni Gravenbeek, die bij Willem II nog behoorlijk wat wedstrijden heeft gespeeld, en Jasper Waalkens, die bij Willem II klaar was na het ‘schoen-strik-incident’ verschillende clubs in de Jupiler League goed mee kon, begonnen op de bank. Echt geen halve tammen dus, die meense uit Spakenburg.

Waar PSV met een bijzonder arrogante houding alleen maar reserve-spelers inzette tegen RKC koos Koster er voor het elftal maar op 2 plekken te wijzigen. Branderhorst mocht het weer eens proberen ipv Wellenreuther en Meissner mocht vanaf de bank toekijken hoe Jordens Peters zijn rentree maakte. Jordens Peters, over wie geruchten gingen dat hij nooit meer in ons rood-wit-blauw shirt op het veld zou staan, was er weer. Hij heeft een jaar lang gerevalideerd en geknokt om hier te komen. En ondanks dat Jordens Peters niet de band om zijn arm had, merk je aan alles dat hij de natuurlijke leider van Willem II is. En dat zit ‘m in kleine dingen. In zijn coaching in het veld, in de manier waarop medespelers naar hem kijken en de manier waarop hij (samen met Freek Heerkens) de rest van de spelers richting de supporters leidde bij vak C. Prachtig om te zien. De captain is terug. Jordens Peters is op en top Willem II-er en ik ben ontzettend blij dat ik hem woensdag weer zag voetballen. Ik heb hier vaker de loftrompet geblazen over hoe Jordens destijds omging met het mislopen van een transfer naar Heerenveen en ook deze comeback past geheel bij de speler en persoon Jordens Peters. Correct, eerlijk, een vechter en iemand die zich nooit gewonnen geeft.

De veren zijn weer geplant. Tijd om kritisch te zijn.
Nondeju, die linksback van Spakenburg, Cendrino Misidjan was slecht he. Tis duidelijk wie daar in de familie het meeste voetbaltalent heeft. De enige die zijn belabberde niveau benaderde was Dankerlui. Hij had niet eens tegenstanders nodig om bijvoorbeeld de bal te verliezen en over de zijlijn te tikken. Of gewoon hele simpele passes zo verkeerd inschatten dat ondanks dat hij in de baan van de bal stond, de bal toch niet kon aannemen. Het was echt om te janken. Na bijna een uur spelen kwam Jordy Croux voor hem in de plaats.

Willem II begon verder gewoon prima. Sol scoorde al snel en toen was, mocht er al geweest zijn, alle spanning helemaal weg. Spakenburg kreeg er niks tussen en Willem II bleef gewoon lekker aanvallen. Mooi ook om te zien dat, ondanks het risico op blessures onze Pol Llonch gewoon door bleef rammen. Ook al stonden er 3 of 4 tegenstanders voor zijn neus. Hij trekt niet terug, houdt niet in. Gewoon rammen met dat been. Verdadero guerrero ah primo.

Ook Daniel Crowley bleef lekker doorgaan. Ook al probeerde de gehele wedstrijdselectie van Spakenburg hem van de bal te zetten, onze eigen proper nawty top lad uit Coventry bleef de bal maar gewoon doorschuppen en doorschuppen tot ‘ie niet verder kon en het een doelpunt was. Echt een prachtige kutgoal in haar puurste vorm.

Verder jeh. Paar goals nog gezien. Paar pilskes gevat. Verder stelt het allemaal weinig voor zo’n wedstrijdje natuurlijk. Op naar zaterdag. Ajax – Willem II waar wij dus weer het kleine clubje zijn.

Advies aan het thuispubliek

Nou, ik had er echt niks van verwacht maar de KingSide en de lange zijde hebben het niet af laten weten qua opkomst. Heel netjes. Ook qua sfeer was het heel erg goed voor een wedstrijdje die al na 5 minuten nergens meer over gaat.

Advies aan het uitpubliek

Tjah, Willem II wilde graag meewerken aan een leuke volksverhuizing. Men kreeg de gehele korte zijde toegekend. Burgemeester Weterings (zo heet ‘ie toch?) stak daar een stokje voor en besloot dat de gevaarlijke supporters van Spakenburg met een verplichte combi af moesten reizen naar Tilburg. Supernuttig natuurlijk. Uiteindelijk kwamen ze met zo’n klein aantal dat ze makkelijk in het uitvak plaats hadden kunnen nemen. Maar ach. Burgemeesters en voetbal…

Bijzonder was wel het grote verschil in het aantal supporters voor en na de rust.

Voor de rust
Na de rust

Advies aan de trainer

Poppetjes op de juiste plek zetten. Ge kunt wel een visboer achter de bar zetten en een barman haring laten schoonmaken en dat zullen ze allemaal best wel in kunnen vullen maar uiteindelijk kom je er gewoon achter dat het efficiënter is om iedereens sterke punten te benutten. De vraag is alleen hoe lang dat ‘uiteindelijk’ is bij Adrie Koster. Er hebben al een rechtsback en een verdedigende middenvelder op rechtsbuiten gestaan… Die verdedigende middenvelder, Saddiki dus al 2 wedstrijden op rij. Prima jongen, maar geen rechtsbuiten.

Irritantste man van de wedstrijd

Iedereen liev

Slechtste man van het veld

Damil Dankerlui was echt ruk gisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.