Och och och toch. Weh un braoiers. Ik had het al wel gedacht. “Deh wordt niks”. Hoogstens een gelijkspelletje. Ik was te pessimistisch zeej onze snipperopa.

In de eerste helft leek hij gelijk te krijgen. Hij kon geregeld een haffel snippers pakken want Willem II kreeg wel een paar kansen.
De grootste was toch wel voor Dankerlui. Nou ben ik zelf op FIFA 19 een zeer productieve spits en dus ik denk dat het goed is even met wat tips uiteen te zetten voor als Damil nog een keer in exact dezelfde situatie terechtkomt.

1. Rustig blijven. Je hebt echt alle tijd. In een omtrek van 8-10 meter staat geen tegenstander.
2. Een plek uitzoeken waar je wilt schieten. Bij voorkeur ergens waar de keeper moeilijk kan komen. Dat vergroot namelijk de kans op een doelpunt.
3. Haal nog een keer adem. Effe rustig aan doen. Kijk nog een keer naar de keeper en de hoek die je uitgezocht hebt.
4. Bid tot John Troost dat het schot wat je gaat nemen er in gaat.
5. Schieten. En niet zo lomp. Gewoon plaatsen. Waar jij de bal wil hebben. Niet met je ogen dicht rammen. Dan gaat ‘ie namelijk naast.
6. Je meisje appen dat je gescoord hebt en dat ze je om 05.00 uur op kan halen bij de shoarmatent langs de Heuvelring.

Er was weinig te genieten. Het enige waar ik echt van genoten heb was wederom het over en weer zingen tussen de lange zijde en de KingSide.

Nou ok, nog iets. Van Daniel Crowley. Hij heeft al een ongekende balbehandeling. Niet alleen voor iemand van Willem II maar gewoon voor iemand in de Eredivisie. Hij kan nog 100 keer om zijn as draaien, die bal blijft aan zijn voet geplakt. Alsof ‘ie er stiekem klittenband omheen gedaan heeft en alleen zijn schoenen de stukjes met de miniscule haakjes er op hebben. Waar anderen een draaicirkel hebben heeft onze favoriete Engelsman een draaipunt. Fantastisch. Ja er gaat wel eens iets mis bij een jonge voetballer. Maar zolang hij rondjes kan draaien rond tegenstanders zal ik daar van genieten.

In de tweede helft was het kut. Willem II zakte in elkaar en Utrecht werd beter en beter. Utrecht kreeg een aantal grote kansen maar kopten een aantal keer recht op Wellenreuther af die goed keepte. Uiteindelijk ging het in de 87e minuut toch mis toen Willem Janssen de bal uit een corner binnenkopte. Wellicht had Crowley de bal nog kunnen hebben maar ik neem het Meissner vooral kwalijk dat hij zijn man zo liet lopen. Mag niet gebeuren en al helemaal niet in zo’n slotfase. Helemaal klote.

Advies aan het thuispubliek

Ik vond het wel mooi, dat over en weer zingen. En toen de lange zijde inzette begon het uitvak met het altijd originele ‘jostiband’. Toen de KingSide er daarna weer overheen ging probeerden ze het nog één keer maar daarna hielden ze maar gewoon effe stil. Heerlijk. Verder was het bij vlagen wat gezapig.
Kritische noot: Na het tegendoelpunt werd er geen echte poging meer ondernomen het elftal alsnog naar voren te schreeuwen. Er was al geaccepteerd dat we verloren hadden.

Advies aan het uitpubliek

Prima groepje fanatiekelingen dat ondanks een minder fanatiek bovenste gedeelte van het vak best een aantal keer hoorbaar was. Pas na de 0-1 deed het hele vak mee. Prima aantal, prima uitvak. Wat ook mooi is: waar ze overal in Nederland stoer ‘wank’-gebaartjes maken, steken ze in Utrecht nog ouderwets 2 middelvingers op. Dat mag ik graag zien. Maar kom op. ‘Jingle bells etc. Iedereen kan voetballen behalve Willem II’. En dat zing je dan tegen een club die op dat moment 2 punten onder je stond. En laten we het dan maar niet over niveau en originaliteit hebben.
Toch moeten we het nog even over 1 ding hebben. Een vlag.
We hebben er even over vergaderd en we denken dat we nog nooit zo’n gigantisch lelijke en kansloze vlag hebben gezien. Gefeliciteerd!

Advies aan de trainer

Als bij het eerder genoemde FIFA 19 een speler geblesseerd of geschorst is kan je er voor kiezen om die plek door je ‘assistent’ te laten invullen door een andere speler. Na jarenlang onderzoek weet ik nu eindelijk wie die assistent is die bij een absentie een random speler op een willekeurige positie neerzet. Het is Adrie Koster. Na rechtsback Damil Dankerlui bij NAC uit al op rechtsbuiten te hebben geposteerd was het deze week de beurt aan verdedigende middenvelder Saddiki die spelers mocht gaan passeren en voorzetten op Fran Sol mocht gaan proberen te geven. Wellicht kunnen ze bij game-ontwikkelaar EA Sports volgend jaar even in zijn hoofd programmeren dat het handiger is om een rechtsbuiten, of in ieder geval een aanvaller, op die positie neer te zetten als je eerste keus geblesseerd is.

Het is ook zo kut voor Croux he. Hij viel helemaal ruk in bij NAC uit en dat neem ik hem zeer kwalijk. Wat ik hem echter niet kwalijk neem is zijn totale gebrek aan vertrouwen. Je zag het vorige week heel goed. In plaats van een actie en een voorzet koos hij voor een laf balletje terug. Stuitend.
En neem het hem eens kwalijk. Zondag mochten Kristofer Kristinsson en James McGarry invallen. Das mooi kut. Worden er eerst al de rechtsback van Ajax 2 en een verdedigende middenvelder van Fortuna op je plek gezet, leg je de concurrentiestrijd ook nog eens af tegen een figuurtje uit een sprookje van Hans Christian Andersen en een Hobbit. Dan kan je gewoon je koffer pakken en in de winter naar een KeukenKampioen Divisie-club. Want dit komt niet meer goed.

Irritantste man van de wedstrijd

Die grensrechter irriteerde men. Mee zunne vlag.

Slechtste man van het veld

Ik moest het bijna gaan doen. Er kwamen zoveel vragen bij me op. Kon ik nog wel met mezelf leven? Had het leven nog wel zin? Alles waar ik voor stond leek op zijn kop te staan. Was de wereld nog wel de wereld zoals we die kenden? Wat was nog zeker in het leven? 87 minuten lang heb ik er over nagedacht hoe ik het moest gaan brengen aan jullie. Hoe zouden jullie het opnemen? Zou bij thuiskomst mijn auto al op zijn kop en in de fik staan? Zouden ze mijn huis deze week bekladden?  Thomas Meissner schoot me in de 87e minuut te hulp. Bedankt man.

3 gedachte over “Willem II – FC Utrecht”
  1. Het vlegske van denne Wesley was echter ook legendarisch eh… apart. Hup stoere jongens of zoiets. Maar dan in formaat 12×3 meter. Het ventje weende hard toen het doekske in vlammen opging. Als wraak zadelde hij ons jaren later op met een ‘reallife’ soap en dito ‘zang’ carriere. Beati pauperes spiritu..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.