Jeh, bekerwedstrijdje op de dinsdagavond om 18.30 uur. Verschrikkelijk tijdstip natuurlijk. Ik had er ook weinig zin in. Ik viet de waoge. Ze kunne ammel de moord stikke.

Deh dachten ook alle mensen die normaal de tribune schoonmaken. De tering wat een bende. Kende die beelden van mensen in India die tussen grote hopen afval aan het zoeken zijn naar iets eet/bruikbaars? Nou dat waren vandaag dus de Willem II-supporters op de KingSide op zoek naar een stoeltje. Ok, iets overdreven, maar het was echt vuil. Het stonk ook gewoon. Had Willem II gewoon echt niet voor elkaar. Je kunt mensen niet laten betalen voor een voetbalwedstrijd en ze vervolgens tussen grote hopen stinkend afval laten staan. 

Terwijl de Amsterdammers in het uitvak nog langzaam binnendruppelden stonden de 22 spelers op het veld al klaar. Dooie boel. Kansjes over en weer waarbij Willem II na een minuut of 5 duidelijk een penalty had moeten hebben van de Brabantse scheidsrechter. Brabantse ja. Het was nogal een punt voor de bekendste AFC-supporter op Twitter: Jack van Gelder. Om hem extra te kutten veranderde een zeker iemand de Wikipediapagina van scheidsrechter Stan Teuben. Hij zou wekelijks op de tribune staan van Willem II. Het werd opgepikt door het Brabants Dagblad en Fox Sports waar ze toch effe navraag gingen doen bij de KNVB. Mooi stukske voetbalhumor. Deden we ook standaard toen NAC nog in de Juup speelde en ze vaak zaten te mauwen dat ze de scheidsrechters tegen zich hadden. Keken ze aan het begin van de week welke scheidsrechter ze hadden, effe Googlen… ja hoor, kwam ‘ie godverdomme weer uit Tilburg!

Scheidrechter Teuben deed alles om maar niet de schijn tegen te hebben. Zulde altijd zien. Haalt iemand een kutgeintje uit, backfired dat gewoon meteen. 

Willem II kwam op 1-0 door een doelpunt van Avidjaj die na een leep balletje prima af kon ronden. Daarna kreeg Willem II toch een penalty na een behoorlijk opzichtige overtreding van AFC. Fran Sol legde de bal neer, komt er effe een Kwee met de naam Grootfaam de bal wegtikken. 1 penalty, 2 gele kaarten. Echt de domste actie die ik in tijden heb gezien. Sol liet zich niet van de wijs brengen: 2-0.

Niet lang daarna mocht Özbiliz aanleggen en hij schoot de bal mooi binnen. Sol zocht hierbij effe zijn tegenstander op voor een klein corrigerend beukje. Mooi man.

In de tweede helft hadden we zin om alle aanvallen van Willem II van dichtbij te bekijken en we gingen naar de andere kant met een groepje aanjagers van de KingSide en E. Helaas bracht Willem II echt himmel niks om ons daar te vermaken.

Zondag mogen we naar Emmen. Hopelijk dan wel met Crowley op 10 en Özbiliz op de flanken want dat is echt een kutexperiment natuurlijk. 

Advies aan het thuispubliek

Jeh. Had ook naar M moeten komen. Was gezellig. Verder kan ik er echt niks zinnigs over zeggen. Prima opkomst voor een dinsdag om 18.30 uur tegen een amateurclub.

Advies aan het uitpubliek

Leuk dat er veel jeugd was, maar om nou een klein menneke een hernia in te jagen door ‘m een trommel om z’n nek te hangen die 2 keer zo groot is als hij zelf, gaat wat ver. En laat dat ‘Het is stil aan de overkant’ even bij de scouting en dat ‘alle boeren zijn homo’ gewoon achterwege joh. Wij hebben in Tilburg net zo weinig weilanden en koeien als jullie straten zonder toeristen op bierfietsen.

En Jack van Gelder: Brabant is, in tegenstelling tot wat jij in Amsterdam denkt, groot. We kennen elkaar niet allemaal, gaan niet allemaal bij elkaar op die koffie, lenen onze tractoren niet aan elkaar uit, bakken niet iedere zaterdag samen worstenbroodjes en zijn zeker niet allemaal voor dezelfde voetbalclub. Een Brabantse scheidsrechter die Willem II fluit is dus niet zo heel gek. Niet zo mauwen dus.

Advies aan de trainer

Özbiliz op 7, Crowley op 10. Akkaynak ipv Anita. Kappertje pakken. 

Irritantste man van de wedstrijd

Schoonmaker van de KingSide.

Slechtste man van het veld

Schoonmaker van de KingSide.

Een gedachte over “Willem II – AFC”
  1. Weer een knap stukske. Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar. Hopelijk volgend jaar ook weer genieten van die geweldige verhalen. KLASSE!! Mijn stem heb je in ieder geval gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.