De afgelopen thuiswedstrijden zijn we niet bepaald verwend als Willem II-supporters. Natuurlijk kan je van Vitesse verliezen, en van Heerenveen en ja ook van ADO kan je verliezen. Maar de manier waarop man. Echt heel jammer.

En om eerlijk te zijn had ik er best wel weer zin in. We gingen dus ook prima op tijd richting de kroeg voor een koud pilske om alvast wèrm te draaien. Maar om effe een goede bodem te leggen voor al het alcoholistisch geweld wat nog zou komen. Een goede bodem leggen in Tilburg. Dan heb je eigenlijk 2 opties; sushi (volgens het Centraal Bureau van de Statistiek heeft Tilburg 2,87 sushi-restaurants per hoofd van de bevolking) of hamburgers. In Tilburg is er namelijk een heuse hamburger oorlog aan de gang. De Heuvel staat inmiddels bekend als Hamburger Hill. Want op loop afstand zitten al 6 of 7 zaken die zich gespecialiseerd hebben in de burger. En dan hebben we nog alle bezorgtenten.
De nieuwste deelnemer aan deze hamburgeroorlog is Five Guys. We namen een kijkje.
Jeh. Een praatzieke Amerikaan helpt oe goed en netjes en tegelijkertijd klopt ‘ie een hoop geld uit oew zak. Five Guys werkt eigenlijk als een soort babbeltruc. Je praat wat en ineens ben je €17,50 kwijt voor een burgertje, frietje en een bekertje drinken.
‘Des godsakkerju bekant 40 gulden’ hoor ik Mieke van d’n Haaikaant zeggen op de Facebookpagina van IndeBuurt Tilburg en in ‘Heel Tilburg in een groep’. Dat klopt Mieke. Het is een schandaal. Maar als het smaakt heurde men nie, ik betaal heel graag voor kwaliteit. Maar jeh, eigenlijk viel deh ook al tegen. Vlees zo droog degge ‘m ook als schuurspons kon gebruiken en verder is het gewoon een fastfoodburgertje. Niets bijzonders. De friet met cajunkruiden was zo zout degge d’r een sixpack Spa-blauw gratis bij had moeten krijgen. En alle muren zijn bezaait met eigenpijperij waar ze in Breda spontaan krampen van krijgen. Oh kijk ons toch eens geweldig zijn. Flikker op. €17,50. Op woensdag kunde bij de Stadsbrouwerij voor maar €14,50 heel lekker eten. En zal ik oe weh zeggen? Dat is een fucking driegangenmenu inclusief biertje! Die Amerikanen zijn niet barkie ah neef.

In de kroeg stond een lekker muziekske op en de flessen bier waren zo koud degge oew eigen naom d’r op kont schrèèven. Na een DJ-wissel werd er het betere snoei en zaogwerk gedraaid en daar hadden we weinig trek in en dus gingen we lekker richting het stadion in de stervende vrieskou. 

Willem II maakte de opstelling bekend en ik was er eigenlijk wel tevreden over. Ik zie Akkaynak liever dan Anita maar ok, ik kon er prima mee leven. Maar in de praktijk bleek dat Adrie Koster zichzelf en zijn spelers had wijs gemaakt dat het goed zou zijn als Crowley op de flank zou spelen en Özbiliz in het midden. Dat pakte echt niet goed uit. Pas na een tijdje kreeg Willem II meer grip op de tegenstander maar toen had Falkenburg al een tijdje geleden de 0-1 gemaakt. 

Het lukte gewoon niet bij Willem II en je gaat je dan afvragen wat een trainer gaat doen om de boel om te draaien. Het antwoord is: niets. Pas later in de 2e helft mocht Crowley van de flank af en zijn eerste wissel gebruikte Koster pas in de 77e minuut. Een aanvaller voor een aanvaller en later een middenvelder voor een middenvelder. Het frisse, aanvallende spel van het begin van het seizoen is er helemaal uit. Heel jammer want Willem II speelde hoe het publiek het graag ziet en er kwam een bijzonder positieve vibe rond de club. Alle uitvakken ramvol en de onderlinge sfeer was fantastisch. Gisteren was dat allemaal anders. De sfeer was grimmig. Mensen stonden met vlaggen te zwaaien en dat irriteerde weer anderen. Daarna gooiden mensen met bier op elkaar en was er over en weer geschreeuw, geduw en getrek. Op een goei Tilburgs fistje moet gevochten worden, maar daarbij is dus wel de voorwaarde dat er feest is. Feest zou bij een 0-3 voor ADO wat ongepast zijn dus drink vooral je bier op ipv het richting medesupporters te gooien en doe een beetje relaxt tegen elkaar. 

Na de wedstrijd het verdriet maar verdronken in de VIP waar bet bij vlagen ook ongezellig was. Had geen idee meer hoe laat dat het was, maar voelde me nog best fris. Het zullen de 24 baco zijn geweest denk ik. Naderhand nog beland op een spontaan huis/keukenfistje met wat kweeën, kwiepen en dôskes. Voelde me daar een ouwe lul, maar vanochtend toen ik uit bed stapte weer. Dinsdag doe ik het een keer rustig aan. Hopelijk de spelers en vooral de vrolijke Koster niet.

Advies aan het thuispubliek

Prima, tijdens de wedstrijd steunen en na de wedstrijd je onvrede laten blijken. Sfeer was wel ok volgens mij. Niet bijzonder, niet heel slecht.

Advies aan het uitpubliek

Net als Feyenoord heeft ADO echt reactiepubliek. Als de tegenstander een liedje zingt meteen ‘jostiband’ terugzingen, dat werk. Voor hun eigen club heb ik ze maar af en toe horen zingen. Geen indrukwekkend aantal, maar vocaal best ok geloof ik.

Advies aan de trainer

Gewoon simpel voetballen. Geen gekke capriolen van een aanvallende middenvelder op de flanken en een buitenspeler als middenvelder. Het slaat nergens op. Als Crowley het fysiek aflegt tegen Immers dan doet Özbiliz dat ook. De enige die het qua lengte aan kan is Lieftink en die is geblesseerd. En al jaren spelen we tegen ADO met hoge ballen op de spits en al jaren spelen we helemaal ruk tegen de Hagenezen. Willem II weet schijnbaar geen oplossing te vinden voor de 2 bonkige sterke verdedigers die daar al jaren de dienst uit maken als wij tegen ze spelen.

Irritantste man van de wedstrijd

Adrie Koster

Slechtste man van het veld

Adrie Koster heeft vandaag het meest gefaald in mijn ogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.