Op 2e Paasdag staan er duizenden ruziënde gezinnen in de file voor de woonboulevards. Op 1 oktober klagen mensen dat ze het toch echt veel te vroeg vinden voor pepernoten in de supermarkt en zo rond 1 december zetten een hoop aanstellerige huismoeders hun kerstboom op Instagram (alsof iemand dat überhaupt iets kan schelen) met de begeleidende tekst: “mag misschien nog niet maar ik heb ‘m alvast gezet hoor hihi”. Allemaal tradities. Een andere traditie is dat ik de week voor carnaval ziek thuis zit.

Ik kon niet werken en moest een mooi fistje laten schieten. Wel mooie beelden van gezien overigens. Maar anyway. Ziek. Alweer. Dus geen verslag van Vitesse uit, geen pre-match drinks in het zonnetje deze zondag. Maar gewoon braaf met de wagen van huis naar het stadion. 2 uurkes voetbal kijken en weer terug. Ik vond het niet eens erg. Ik zag weinig heil in deze wedstrijd. AZ had nog geen doelpunt tegen gehad dit kalenderjaar en Willem II had 3 nederlagen op rij geleden. Dus jeh. Op zich vond ik het wel gescheten. En ik dacht de spelers ook. Alles op donderdag. Dan moette er staan. Donderdag winnen, en dan 4 dagen lang de bekerfinale vieren. Ik had het al geregeld. Weekje miepen en aanstellen. M’n vriendin sapkes laten halen en dan vanaf donderdag een paar dagen lang gas geven. Je moet weten wanneer je moet pieken.

Willem II wilde hier echter niet in mee. Willem II zat niet te miepen over koorts, misselijkheid of een kuchje hier of daor. Willem II klapte er godverdomme mee op. Willem II ging als een tornado over dat veld richting het AZ-doel. Wervelende aanvallen en snelle combinaties voorin en oplettendheid, felle duels en uitstekend gaten dichtlopen achterin. Ik heb genoten van dit Willem II vandaag.

Er werd kei en kei hard gestreden voor iedere meter. Willem II wilde gewoon echt heel graag winnen. Dat straalden ze echt uit. En waar bij veel clubs alleen strijd geëist wordt ter compensatie van de 11 mentaal en fysiek beperkten op het veld combineerden deze 11 gasten de strijd met goed voetbal. Willem II ging vol op de aanval en scoorde via Vrousai (rare vrije trap van Heerkens viel perfect tussen wat AZ-ers in en Vrousai kopte binnen) en Crowley (Tapia legde af op Dankerlui die 3 man uit kon zoeken en Crowley uitzocht). 2-0 met rust. Ergens nog gewoon een beetje vervelend dat het geen 4-/5-0 was met rust. Heel verwend, ik weet het.

In de rust eens meegedaan met dat Fan of the Match ipv een tussenstop in Den Beitel. Weh een makkelijke vragen zeg. Alles goed. Maar geen gesigneerd uitshirt gewonnen godverredomme. Was best leuk eigenlijk.

In de tweede helft speelde Willem II nog steeds met het mes tussen de tanden en bij vlagen goed voetbal. We kregen wel kansen op 3-0 maar die viel helaas niet. Aan de andere kant viel de 2-1 wel. Isak was een ware plaag voor de logge Ron Vlaar maar had meer moeten doen met de kansen die hij kreeg.

Willem II speelde als een team en ondanks een spannende slotfase maakte AZ echt geen moment aanspraak op een punt. Een heerlijke overwinning.
De sfeer was goed, het team nog beter. Het optimisme voor donderdag is hiermee ook meteen gegroeid, net als de zin in donderdag. We maken er godverdomme een gekkenhuis van donderdag. Vanaf minuut 1 moet iedereen op de tribune de winnaarsmentaliteit hebben zoals die vandaag op het veld te zien was. Sluit op tijd aan in de stad. Samen veurgloeien. Samen naar deze wedstrijd toeleven en samen overwinnen. Daar gaat het donderdag om.

Nogmaals, deze 3 punten zijn enorm belangrijk, maar donderdag moeten we er allemaal staan. Ik snapte deh. Nou maar hopen dat dit team niet te vroeg gepiekt heej. Of het zen gewoon nie zulke mietjes als men en knallen ze gewoon volle sjas deur naar donderdag. Aon men zal het donderdag niet liggen. We klappen er godverdomme op! We zijn voor niemand bang!

Mededeling voor alleen Tilburgse strijders:
Na donderdag barst in Tilly carnaval los natuurlijk en ik heb nog steeds emblemen liggen van de Tilburgse vlag. En nou heb ik geheurd gehad dat jij die nog steeds niet besteld hebt. Ik zou het vervelend voor je vinden dat je in iedere willekeurige kroeg omver geduwd wordt, bij ieder eettentje uitgelachen wordt en op straat bespuugd wordt omdat je de Tilburgse vlag niet op je kiel hebt zitten. Als je nu nog besteld (regio Tilburg) zorg ik dat je die deze week gewoon binnen hebt. Regio Tilburg kan tot donderdagavond bestellen dan hedde ze gewoon vrijdag binnen. Bestellen dan schèèl dientje degge daor zit!

Ok lees nu maar weer verder

Advies aan het thuispubliek

Ik vond de sfeer bij vlagen echt prima. Het was gewoon oprecht lastig om zelf m’n smoel dicht te houden terwijl de rest van het publiek lekker los ging. Echt top. Zelfs de lange zijde deed leuk mee. Genoten van jullie allemaal. Nou donderdag dit, maar dan 90 minuten lang en met meer vuur. Alles geven.

Oja, ik weet niet welke pepneus het clublied inzette op het einde van de wedstrijd maar ik denk dat dit een Russian Hardbass remix was ofzo. Was echt te snel man. Wajoo. Voelde me gewoon Busta Rhymes ofzo toen ik meezong. Zo fucking snel. Doe rustig neef.

Advies aan het uitpubliek

90 minuten lang hun smoel gehouden en dan na de wedstrijd wegwerpgebaartjes maken naar je spelers. Dan bende geen supporter maar gewoon een hele kritische toeschouwer. Dat is wel een beetje hoe we AZ kennen. Dus geen advies verder. Ze blijven heel dicht bij zichzelf.

Advies aan de trainer

Ik heb veel commentaar gehad op je opstellingen ouwe pikkepijp. En ook vandaag had ik het graag anders gezien. Ik wil die Isak wel eens op rechts zien. Hij is godverdomme net zo snel als Usain Bolt en is vaak zo ongrijpbaar als een verse paoling maar laat me nog niet echt zien waarom hij een echte spits is. Daarnaast is Pavlidis vaak, als hij speelt, bij doelpunten betrokken. Echter, Dankerlui heeft al best wat assistjes op zijn naam staan maar zijn spel tegen Vitesse was weer om te janken. Maar ja, deze wedstrijd was top. Ik kan verder niks zeggen denk. Het was gewoon goed. De spelers zetten goed druk op de bal en de backs komen goed mee op en hun dwongen zo hun buitenspelers ook mee te verdedigen. Aah echt tactische diepgang dees wedstrijdverslag. Binnenkort ziede men bij VI Pro ofzo ik zweet het jullie. Mag ik de hele zienswijze van Pèèp Guardiola ontrafelen snapte.

Irritantste man van de wedstrijd

Ikzelf. Ik wilde dat er in de tweede helft een nieuw liedje gezongen werd maar niemand ging hierin mee. Aan de tekst zal het niet liggen. ‘Guus Til aan de overkant!’. Sorry.

Slechtste man van het veld

In ieder geval niemand met een rood-wit-blauw shirt aan. En ook Wellenreuther niet (zeker niet!). Ik denk Ron Vlaar ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *