Zo meense. De spauwlucht, Schrobbelèr-dampen en de kruikenmunten zijn weer als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat betekent dat we na een aardige 2e helft in Heerenveen gewoon weer thuis aan de bak mogen tegen de nummer 17 van de Eredivisie: De Graafschap.

Vooraf lekker wat speciaalbiertjes op en toen op het fietske tussen de gevallen boomtakken door naar het stadion gemanoeuvreerd. Nog effe wat pilskes in de mik gegooid en ja, van al dat bier moet je zeiken. En ik heb er lang over gedacht of ik dit wel wilde schrijven enzo. Ik ben ook niet over 1 nacht ijs gegaan want ik wilde zeker weten dat het geen incident is en ik wil zeker niemand onheus bejegenen e.d. maar er moet me iets van het hart.

Laat ik beginnen door te zeggen dat ik het belachelijk vind dat je moet betalen voor de wc in D’n Beitel. Als ik in een kroeg ben en ik sta daar voor 40 euro omzet te zorgen, dan zou het zeiken toch wel gratis mogen zijn. Stukje service aan je klant. Het vreemde is daarbij dat er buiten plaskruizen staan en die er dus staan voor klanten van D’n Beitel. Dus waarom kan je buiten gratis plassen en moet je binnen betalen? Vreemd. Maar ok. “Waarom gade dan niet buiten zeiken?” hoor ik je denken. Nou, ik sta binnen aan de bar. Dan heb ik geen zin om 100 meter te lopen als je ook 10 meter kan lopen. Nou heeft Stichting KingZine dit zeikpuntje al eerder aangekaart bij Bonheur. Toen werd er gezegd: betalen is niet verplicht. Nou raad ik ze aan om eens undercover daar te gaan pissen. Kijken of ze er zonder betalen vanaf komen. En als het ze dan lukt zonder te betalen, hoe ze dan toegesproken worden. Een klant daar gaf heel netjes aan dan maar met tegenzin te betalen. “Weh bende gij een trieste vent zeg!”. Gastvrijheid ten top natuurlijk. Ge brengt daar voor 400 euro per jaar naartoe, dat is inderdaad best triest.

Maar ok, je legt daar 50 cent neer (of je legt stiekem 10 cent neer zodat ze maar wat gerinkel horen) en dan ga je daar staan zeiken. Dan staat er dus één van de toiletjuffrouwen daar in de deuropening urenlang naar plassende mannen te kijken. Dat vind ik vreemd. Tis niet dat het me dan niet meer lukt (ben ooit bij een Jupiler League-club bijna gechoked omdat er 2 wc’s waren en er 300 man in de rij achter me stonden te kwèèken dat ik op moest schieten. Daardoor moesten ze alleen nog maar langer wachten). Tis ook niet dat ik niet wil voorzien in bepaalde fetisjes. Maar hoe fucking vreemd is het dat je daar dan gewoon ongegeneerd gaat staan kijken naar hoe daar mannen staan te pissen? En waarom? Bang dat we die pisbakken van de muur trekken ofzo? Of is het voor het geval er iemand zo zat is dat ‘ie z’n broekpólling niet meer zelf vast kan houden? En daar betalen wij dan geld voor. De volgende keer ga ik daar denk ik geld voor vragen. Ik kan er niks aan doen, ik ben een hoer. Nogmaals, dit is geen incident maar gewoon wekelijkse kost. Heel vreemd. Bonheur, kap met die onzin. Haal dat tafeltje en dat zielige mandje weg. Die 100 euro die je daar mee ophaalt kunde wel missen. Geef die dames daar een bloemetje en een seizoenskaart voor de rest van het seizoen. Dan zijn we van het gezeik af. Dit is een inbreuk op de service én de privacy.

Viel er tijdens de wedstrijd nog wat te zeiken? Nou aanvankelijk niet. want Willem II speelde echt goed. Vrousai is een goeie pingelaar. We hebben hem voor anderhalf seizoen gehuurd met optie tot koop. Nou, ik heb genoeg gezien. Aftikken. Hop. Meej vastleggen voor 5 jaar. Die gast gaat echt geld opleveren. Is verdomme pas 20 jaar. Hoop dat er in dat huurcontract staat dat geen club hem in de tussentijd kan wegkapen bij Olympiakos. Isak nog zo’n verhaal. Die gast heeft acties en passeerbewegingen die wij en zijn tegenstanders niet kennen. Hij voetbalt alleen wel een beetje zoals ik FIFA speel. Pingelen, pingelen, nog een mannetje voorbij en nog 1 en dan net voor de goal je vastlopen. En dat maakt niet uit, er komt nog wel een kans en die maakte dan gewoon. 2 keer zelfs, in het geval van Isak. Pavlidis schoot een beetje lomp richting goal (bal was duidelijk naast gegaan) maar het onderbuikgevoel van Isak stuurde hem in de baan van het schot en de bal ging zo de goal in. Een gelukske, meude ook af en toe hebben.

Daarna was er een verre uittrap van Wellenreuther die daarmee Isak lanceerde. Een halve haan van De Graafschap leek het een goed idee om, in plaats van de bal het stadion uit te jagen, met een hele lage snoekduik de bal terug te koppen op keeper Bertrams. Echt heel slim bedacht. En jeh, Isak zat er tussen en tikte ‘m langs diejen keeper. 2-0.

Willem II was heer en meester maar vergeet het gewoon al voor rust af te maken. Isak met een mega kans, Crowley met een mega kans. Het had 4/5-0 moeten staan. Helaas stond het 2-1.

De avond werd helemaal fantastisch voor 1 supporter die 100 kilo diepvriesfriet won. Daar zal ‘ie echt blij mee zijn. De MediaMarkt ook. Die mogen morgen 25 vrieskisten leveren bij 1 gelukkige winnaar.

De tweede helft was minder dan de eerste helft maar toch waren er bij vlagen lekkere combinaties te zien. Prachtig ook dat Lewis terug was in de basis en vooraf een interview met het BD had en daarin aangaf als centrale verdediger niet echt z’n energie kwijt te kunnen. Heel goed dus dat die maf als een gek dat veld over rent en die bal effe in de verre hoek schiet. Wat een baas. Lewis moeten we ook effe vastleggen voor 5 jaar. Prachtige vent.

Uiteindelijk maake Palacios nog even een fucking domme sliding in de 16 en Willem II kreeg dus een terechte penalty tegen. Zelfs als Vincent Bijlo de VAR was geweest dan was die bal op de stip beland. 3-2. Het werd nog even spannend in de slotfase maar de stand bleef gelukkig zoals ‘ie was. 3 hele belangrijke punten in de pocket.

En weh doede dan? D’n Beitel mee afsluiten natuurlijk. We pakken het aloude gezegde ‘Op een Tilburgs fistje moet gevochten worden’ er weer bij. Want het was feest. Mensen worden dronken en gaan dan op de vuist. Prachtig om te zien. Maar het was leuk geweest als het bij 1 opstootje was gebleven i.p.v. 2/3. Samen met een maat hebben we tot 2 keer toe mensen uit elkaar gehaald als ware uitsmijters. Ene werd buitengemopt door de beveiliging en ging buiten nog effe vrij worstelen met die meens. Mooi om te zien. Prachtige avond. Volgende keer minder vèèèèchten stelleke ruziemaokers.

Advies aan het thuispubliek

Op zich was de sfeer bij vlagen prima. In de tweede helft kakte het in en was er weinig fanatisme. Jammer. Dat moet echt beter. Maar echt mensen…we hebben een prachtig clublied. Laten we dat dan gewoon zingen zoals het hoort en niet op 300 beats per minute. Dat slaat echt nergens op.

Advies aan het uitpubliek

Prima uitvak. Goed gevuld. Goed qua zang. Kon ze niet vaak horen omdat we zelf aan het zingen waren maar zag ze bijna voortdurend bezig. Een uitvak zoals het hoort. Alleen zongen ze schijnbaar op het eind ‘huilend in de Kuip’ ofzoiets. Ehh. Niemand die dat begreep. Er gaat niemand vanuit Tilburg naar De Kuip met de gedachte dat wij die beker sowieso binnenhalen. De wedstrijd van vorige week donderdag was de grootste prijs. Wij gaan gewoon genieten van het feit dat we in de finale staan. Maar misschien dat je ooit nog zo’n wedstrijd mag spelen, dan zal je dat beter begrijpen.

Maar die megafoon? Niet doen man. Dan lijk je op die Amerikaanse kneus. Al is dat een microfoon maar je snapt me.

Advies aan de trainer

Ik was eigenlijk wel tevreden. Alleen Palacios effe een schup onder z’n reet geven dat ‘ie wat scherper is. Verder vond ik Lewis, Dankerlui, Vrousai en Isak heerlijk spelen.

Irritantste man van de wedstrijd

Gullie allemaol.

Slechtste man van het veld

Palacios.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.