TILBURG – Dinsdagavond zijn op een geheime locatie in Tilburg-Noord de prestigieuze ‘Kruikenzeiker Awards’ uitgereikt. Onder de genodigden bevonden zich de voltallige technische staf en spelergroep en een aantal prominenten uit de Nederlandse voetbalwereld. Geen van allen kwam echter opdagen bij dit feestelijke evenement. Tijdens de show werden onder meer de irritantste man van het seizoen en het meest waardeloze uitvak van de competitie in het zonnetje gezet. De avond werd nog even spannend op het moment dat de befaamde Leo Veloso Award uitgereikt werd. Hieronder een overzicht van de 11 awards zoals deze uitgedeeld zijn.

De Anthony Lurling Award

De eerste award is voor de persoon die het meest irritant was. Zeiken tegen de scheids, duiken, zuigen, mauwen. De Anthony Lurling award is uiteraard vernoemd naar de wandelende naaimachine van onze rivaal uit Breda. De winnaar dit jaar is…Piet Velthuizen! Een club als Vitesse, op zich al walgelijk, dat in de 60e minuut al tijd gaat rekken onder leiding van Pietje Velthuizen moet zich kapot schamen. Piet Velthuizen is een misselijkert. Simpel. Je hebt hem verdient Piet.

De Gouden Klapper Award

Spanning alom in deze categorie. Er waren namelijk twee gegadigden. Eén daarvan was het publiek van Ajax. Zij lieten zien waar de term ‘Ajax-publiek’ vandaan komt. De award voor meest trieste uitpubliek gaat dit jaar echter naar… Vitesse. Zij kwamen met weinig man voor een club die nog lang meedeed in de top van de competitie en zij lieten zich ook nog eens van hun slechtste kant zien. Zij zongen vol trots “Alles is te koop olé ol锑. Dat was zo treurig, daar kregen wij tranen van in onze ogen…van het lachen.

De Danny-Dehwel Award

De award, voor de beste stadionsong van onze eigen supporters van het afgelopen seizoen, gaat naar My Little Lady van wijlen Peter Smulders. Hij is overleden, maar My Little Lady en Peter Smulders moeten altijd blijven. Laat die alsjeblieft nog lang klinken.

De Yassine Abdellaoui Award

De Yassine Abdellaoui Award. U raadt het al, deze award is voor het uitvak die ons het meest aan een gevangenis deed denken. Alle gedetineerden die die dag aanwezig waren zullen het er over eens zijn dat het uitvak bij NAC het minst fijne is van Nederland. Als je tussen de zeecontainers door op een luchtplaats terechtkomt, omringd door beton en hekwerk weet je dat je echt 90 minuten lang moet brommen. Daarbij ontnemen de grote ijzeren balken je het zicht en is er welgeteld 1 uitgang met een doorsnee van 1 meter waardoor het absoluut onveilig is. Gewoon een kutuitvak.

De Maceo Rigters Award

De volgende award is voor de beste catering van het jaar tijdens een uitwedstrijd. Deze prijs is uiteraard vernoemd naar oud-speler Maceo Rigters, ook wel de ‘Veelvraat van de Laarstraat’ voor intimi, gaat niet geheel verrassend naar FC Twente. Na een mailwisseling van uw Kruikenzeiker en de Enschedese club gingen zij over tot het éénmalig bakken en braoien van de bekende broodjes beenham. Enorm gastvrij en een teken dat je niet bij iedere club meteen als een terrorist gezien wordt. Een enorm compliment aan FC Twente. Bedankt.

De Gulden Tap Award

De omaatjes in D’n Beitel tappen al tijden de beste pilskes van het stadion. Daarbij zijn ze vriendelijk en sprinten ze harder van kassa naar bar dan alle andere jongere Bonheur-figuren. Hulde.

De Vieze Lies Award

De titel van deze categorie behoeft waarschijnlijk wat meer uitleg dan de anderen. In het altijd gezellige Hilvarenbeek zit een friettent waarvan het vreten zo smerig is, dat de eigenaresse van deze cafetaria lokaal bekend staat als Vieze Lies. Deze prijs gaat dus naar het verkooppunt in ons eigen stadion met de ranzigste gehaktstaven, het doodste bier en de meest ongeïnteresseerde bediening. De winnaar is natuurlijk het verkooppunt onder Vak C. Daar staan altijd een stel figuren die ontzettend hun best doen, afgewisseld met een stel bakvissen die uit hun ogen kijken alsof ze net lijm hebben zitten snuiven. Maar het ergste is het dode bier. Als je daar een pilske haalt is het na 5 seconden dood. Hier moet Bonheur echt iets aan doen, €2,50 is al veul geld voor een pilske in een pisbekertje, maar het is schandalig veul geld voor pis in een pilsbekertje.

De Raymond Victoria Award

De meest sympathieke speler van het jaar. Een speler die altijd positief is over de supporters en ze zelfs best leuk vindt. Die gaat sowieso naar Aurelien Joachim. Altijd veel inzet en hij genoot zichtbaar van de support die van de tribunes kwam. Mooi was het liken op Facebook van de foto’s van het Tifosi Team en het op nonachalante wijze weggeven van een wedstrijdkaartje op zijn Facebook. Geen geloot, geen prijsvraag, maar gewoon “Als ge zin het om naar die wedstrijd te gaan, komt dan om 13.15 uur efkes langs”. Houden wij van. Gewoon normaal doen denk.

De Tricodorus Award

Wie? Ja, Tricodorus. De voorganger van Kingo met de lange pet en de waardeloze trommel. Een misbaksel eerste klas. Het zou ons niets verbazen als die ooit verzonnen is door onze persvoorlichter. Deze award gaat dus naar de meest trieste actie in het stadion van dit jaar. De award gaat dit jaar naar onze eigen supporters en dan met name die van de KingSide. Wij spelen (in de Eredivisie) namelijk 17 thuiswedstrijden. 1 Daarvan is tegen NAC. De overige 16 wedstrijden zijn tegen andere clubs. De anti-NAC-liedjes werden dit jaar zoveel ingezet dat het gewoon kansloos werd. Die 16 wedstrijden draaien om het Rood-Wit-Blauw, niet om geel-zwart. Dapen.

De Mompel Award

Als er bij Willem II een wissel plaatsvindt en de trainer beslist dat het tijd is voor het debuut van een jonkie is dat een speciaal moment voor zo’n jongen. De stadionomroeper roept de speler uit het veld en de jeugdspeler komt erin. De stadionspeaker noemt zijn naam. Wat dan ontstaat op de tribunes is totale paniek onder de mensen op de lange zijde. Deze mensen beginnen om zich heen te vragen wie nou die ene speuler is. Dit brengt een luid mompelend geluid met zich mee. Deze award gaat dan ook naar de meest onbekende speler in het Rood-Wit-Blauw. Dit jaar is dat Simon van Zeelst. Hij begon danwel in de basis, maar menigeen vroeg zich af wie nou die jongen met dat lange haar was die Toivonen compleet uit de wedstrijd speelde. Hij had dus uit het niets een prima debuut voor een totaal onbekende.

De Leo Veloso Award

En dan is het moment aangebroken waarop de belangrijkste prijs van het jaar uitgedeeld wordt. De prijs vernoemd naar onze superlinksback die ooit voor veel te veel geld aangetrokken werd en veel te veel wedstrijden speelde. Een prijs die je niet wilt hebben, die meteen op zolder of bij het oud ijzer terechtkomt. De slechtste speler van het seizoen. Wie was dat nou? David Meul leek in het begin een gedoodverfde winnaar met 3 punten, maar gaandeweg het seizoen zorgden de prestaties van Marc Höcher voor zoveel irritaties dat zij met nog één wedstrijd te gaan op gelijke hoogte stonden. Genaro Snijders was met nog 1 wedstrijd te gaan een gevaarlijke outsider met 1 slechte wedstrijd minder dan Meul en Höcher. Hij kon met AZ thuis voor de boeg hoogstens de stand gelijk trekken. David Meul was als de dood voor deze award. Sinds hij bovenaan stond is hij beter gaan keepen en heeft zelfs Jurgen Streppel gesmeekt dat hij niet hoefde te spelen tegen AZ. Streppel gaf hier gehoor aan. Knap stukje competitievervalsing.

De slechtste man van de wedstrijd tegen AZ was Genaro Snijders, die de ene kans na de andere verprutste. Hiermee trekt hij de stand gelijk. David Meul, Marc Höcher en Genaro Snijders eindigen dus in het klassement allemaal op 3 punten. Maar wie was nou het allerslechtst?

And the winner is…(tromgeroffel)….Genaro Snijders!

Genaro stond bekend als een groot talent uit de Vitesse-jeugd en werd na een blessure verhuurd aan Willem II. Nadat hij een heel seizoen lang geblesseerd was tekende hij toch een contract bij onze club. Hij bleek echter een heel jaar lang geen zak waard te zijn. Kansen missen, aanvallen verprutsen en rondsjokken waren aan de orde van de dag. De snelheid die hij voorheen had is nooit teruggekomen. Het was helemaal niks. Gefeliciteerd knul!

Hiermee eindigt voor ons het voetbalseizoen. Het was ondanks de degradatie weer een prima jaar. Wij waren dit jaar voor het eerst online en komen volgend jaar absoluut terug. Bedankt voor alle reacties op Twitter, Facebook, onze website en in de kroeg. Op de site zal het waarschijnlijk een stukje stiller worden, maar op Twitter en Facebook zullen we deze zomer zeker af en toe een teken van leven geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *