Trots zijn is niet de trein naar Amsterdam nemen om daar een kampioenschap te vieren. Trots is niet de zoveelste smerige actie van Lurling goedpraten. Trots is ongeacht de prestaties met je hoofd omhoog lopen. En dat is exact wat Willem II deed tegen AZ. Zowel de spelers als de supporters lieten zien er vol voor te gaan. Dit resulteerde in een 2-0 overwinning. Maar dat was nog het minst spectaculaire. 

Een wedstrijd die nergens meer om gaat. Je gaat naar de kroeg en drinkt een biertje met je vrienden. Kan jou het schelen, nog één rondje als seizoensafsluiting. Waar je normaal jezelf druk staat te maken om de zoveelste gemiste kans of foute beslissing van de scheids, kijk je de wedstrijd rustig zittend op je stoel. Willem II is toch al gedegradeerd. De eerste helft was dan ook niet veel aan. Denken we tenminste, terwijl we druk aan het ouwehoeren is er gevoetbald, maar echt interesseren deed het ons niet meer.

Toch konden we nog eens blij doen, toen Misidjan aan het begin van de tweede helft de bal kinderlijk eenvoudig afpakte van een AZ-speler en de bal #kalm langs Esteban werkte. Prima goal. Even later ging Nicky Hofs een luchtduel aan en hij wilde al schreeuwen om een penalty toen Wijnaldum de bal knap achter Esteban kopte. Bedankt jongen.

Wat daarna gebeurde in Tilburg was uniek voor de voetbalwereld. Het complete stadion liet zien als één blok achter de club te staan. Allemaal rood-wit-blauw. Het stadion stond voor Willem II en zelfs de wave ging voor het eerst sinds jaren het stadion weer rond. Nu is de wave een ontzettend treurig fenomeen, maar als je degradeert en de wave inzet bende gaaf. De mensen in het uitvak dropen massaal af en waren stil. Die moeten zich verbaast hebben over de uitgelaten stemming bij de slechtste ploeg van de Eredivisie.
De supporters hebben wederom laten zien waar die trots uit ons clublied vandaan komt. Trots van het voetballand.

 

Advies aan het thuispubliek

Volgend jaar weer komen en weer laten zien dat wat wij doen gewoon gaaf is. Cynische liedjes zingen over de Jupiler League, met het hele stadion de wave inzetten en het clublied uit volle borst zingen. We hebben genoten. Ook de klappers van Vak E zorgden voor een goede lach op de zondagmiddag. En die lach is de komende tijd niet weg te krijgen. Wij gaan volgend jaar naar Emmen en Oss, maar we lachen al die nepfiguren van Vitesse, PSV en AZ uit.

Advies aan het uitpubliek

Watch and learn!

Advies aan de trainer

Volgend jaar meer lijn in het spel aanbrengen. Dat mankeert er al 2 jaar aan.

Irritantste man van de wedstrijd

De man die scheetjes liet in D’n Beitel. *naam is bekend bij de redactie*

Advies aan de irritantste man van de wedstrijd

Even een bezoekje brengen aan de huisarts.

Slechtste man van het veld

Gaan we natuurlijk niet bekend maken nu. Dan zoude meteen weten wie de Leonardo Veloso Award in de wacht sleept. Nee, de Slechtste man van het veld van Willem II – AZ zal in de loop van deze week bekend worden gemaakt. Hou de site in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.