Vrijdagavond zijn in een uitverkocht Big Snack Landsmeer de belangrijkste Tilburgse sportprijzen uitgereikt. De jaarlijks terugkerende Kruikenzeiker Awards waren er dit jaar weer voor verschillende spelers van Willem II. Het was weer een enorme happening in de Tilburgse eetgelegenheid. De meest prestigieuze prijzen kwamen toe aan de meest belabberde spelers. Het was weer genieten.

De eerste gasten stroomden binnen en bestelden meteen een friet oorlog en een frikandel speciaal. Een goede keuze. Terwijl mensen op hun bestelling zaten te wachten kwam schèèl Tôntje de eerste award uitreiken. Omdettie vort zo wèènig ziet flikkerde hij van het podium af. Brak meteen z’n onderarm op twee plaatsen en z’n brilleke was ook kapot. Wij laachen, Toen hebben we ‘m buiten geschupt omdat ie laastig werd. Kon ik verdomme nog zelf die boutprijzen uitdelen. Wekenlang heb ik contact gehad met Willem II en de spelers over deze awardshow, en wat blijkt nou? Zitten ze mee z’n allen op Mallorca. Dus nou heb ik m’n hele vliering volstaan met die dingen. Blèèfde d’r nog mee zitten. Zulde altijd zien.

De Anthony Lurling Award

De eerste award, voor de meest irrritante persoon van het seizoen, gaat dit jaar naar een speler die me nog vers in het geheugen ligt. Hij is een soort Neymar maar dan slecht. Hij is zo snel als een Fyra maar ligt ook net zo vaak op z’n gat als de trein van AnsaldoBreda (geen wonder dat dat kreng geen succes werd). Speelde bij Heerenveen, werd verhuurd aan Sparta en vertrok toen naar Hongarije om na een half jaar te tekenen bij FC Emmen. We hebben het natuurlijk over Quenten Martinus. De buitenspeler dook vaker naar beneden dan C-artiesten in een SBS-programma. Het was te genant. Kreeg hij geen vrije trap dan stond hij met zijn armen te zwaaien en te tieren. Een heel zielig jongetje.

De Danny-Dehwel Award

De award, voor de beste stadionsong van onze eigen supporters van het afgelopen seizoen, werd vorig jaar gewonnen door My Little Lady van Peter Smulders. Dit jaar werd het spannend. Uit bij Excelsior werd er namelijk buiten het minutenlang toezingen van Ali Messaoud nog iets anders goeds gezongen. In plaats van het: Wie komt er uit Tilburg-Noord? Henri van Amelsfort werd er toen o.a. Wie wordt er verdacht van moord? en nog vele andere flauwe variaties gezongen.

De winnaar is echter het We all live in a Jallo submarine. Zo flauw, zo kut, zo droog dat het mooi is.

jallosubmarine

De Maceo Rigters Award

Vorig jaar hadden we de broodjes beenham van FC Twente. Ondanks dat we nu tegen Jong FC Twente moesten heb ik dit seizoen niet de kans gekregen om deze goddelijke traktatie te nuttigen. Een goede vervanger van de Twentse beenham was echter ook gewoon in het verre oosten te verkrijgen. Het broodje bal bij De Graafschap was erg goed te nassen. Goeie bal met de sauzen uit huis, tuin en keuken-tubes. Zo pauper zien we het graag. Daarna moest je even kijken hoe de superboeren om je heen dat kreng in hun muil stouwden, want dat was nog een hele kunst. Respect voor de bal van De Graafschap! De Maceo Rigters Award komt jullie kant op!

De Raymond Victoria Award

De meest sympathieke speler van het jaar. Vorig jaar ging de award naar Joachim. Dit jaar gaat hij naar twee spelers. Ze kunnen ‘m gelukkig samen op de schoorsteenmantel zetten want ze zijn matties en wonen samen. Natuurlijk gaat het hierbij om Ali Messaoud en Ruud Boymans. Gasten die het tof vinden om zich onder de supporters te bevinden en gewoon een biertje meedrinken. Ruud en Ali gaan af en toe wel eens met wat supporters ouwe hoeren in D’n Beitel voordat ze de wagen in stappen. Hierdoor wordt de verbondenheid tussen spelers en supporters vele malen sterker. Hulde hulde hulde.

De Jose Mourinho Award

Het Park The Bus is inmiddels een bekend fenomeen in Engeland. Chelsea, toch één van de grote jongens daar houdt er nogal een defensieve tactiek op na. Willem II, ook dé favoriet in de Jupiler League dit seizoen, speelde onder Streppel een aantal wedstrijden erg voorzichtig. Ook waren de wissels van Streppel bij vlagen veel te defensief voor een topploeg. Dan stond ik me toch weer op hum te schèène. Ik hou niet van laffe wisseltjes, daarom toch maar deze bout-award naar Streppel.

De Masaï Award

Kent u ze? De springende nomaden uit Kenia? Schijnen ook in groepen rond te trekken door de Stokhasselt. Staan ook vaak qat te vreten op het Verdiplein. Anyway. Dat volk kan vanuit stilstand verrekkes hoog springen. Echt heel handig als je ontsnappen wilt van wilde dieren door een boom in te springen. Of via een openstaand slaapkamerraam de gehele inboedel weg wilt haolen. Deze award voor hoogste springbil gaat naar Terrell Ondaan. Ik heb nog nooit een buitenspeler zo hoog zien springen. Zijn timing is ontzettend beroerd, maar springen dettie kan!

De Evert en Youri Award

Kende ze? De twee irritante figuren die nog nooit samen een wedstrijd verslagen hebben, maar wel al jaren menig gamer informeert over van alles en nog wat in de gamereeks Fifa. Het is tenenkrommend. Je krijgt lulverhalen over de zaalvoetbalperiode van Youri Mulder en gezeik over het oude stadion van Chelsea. Het is zo kut dat het cult wordt. En deze award is dan ook voor ‘El’ Sierd de Vos. Ratatata Ruud en Bruno de Souza El Campos Dorindo de Fafi Santos Andradzjie waren twee uitspraken die we niet snel zullen vergeten. Sierd is een held. Maar dat ziet hij zelf niet zo. “Bescheidenheid Sierd de Vos”, zo liet hij in een reactie weten.

De Tarik Sektioui Award

Een signature move. De flip-flap van Ronaldinho, of de schaar van Sektioui. Moves die je meteen linkt aan een bepaalde speler. Terrell Ondaan loopt dan wel niet met een bril op z’n kop en praat niet over salarisj, maar hij heeft wel een move in huis. Het is misschien niet echt een move, maar Terrell deelt graag panna’s uit. Beentjes open en whoop, balletje d’r doorheen. In één van de laatste wedstrijden van het seizoen telde ik er een stuk of 7. Dat slaat helemaal nergens op natuurlijk, maar tof is het wel. Klasse Ondaan.

De Dennis Bergkamp Award

Een lange bal van achteruit naar de vleugels. De bal komt heel hoog in de lucht en daalt als de meeuw van Eddy Trejitel neer richting het gras. Net voordat de bal het gras aanraakt staat daar de voet van Bruno Andrade. De bal valt doodstil neer op de voet van deze samba-voetballer. De aanraking met de bal is geniaal. Zoiets hebben we in jaren niet meer gezien in ons mooie stadion. Een welkome afwisseling tussen het hotseknotsebegonia-voetbal in de Jupiler League. Hij is als André Rieu tussen de jostiband. Een pure voetballer tussen een bende losgeslagen houthakkers. Maak een dvd met de aannames van Bruno en ik kijk ‘m met de gordijnen dicht en m’n broek op de enkels. Het is pure porno voor iedere voetballiefhebber.

De Anti Combi Award

Met je maten een tas bier halen bij de Albert Heijn en in de trein flink ouwe hoeren. Dan overstappen in Zwolle. Daar moet je nodig pissen van die sixpacks. De trein missen naar Emmen maar dan uiteindelijk in de kroeg aankomen waar je begroet wordt door andere supporters. Een hele kroeg vol Willem II-ers. Veel nieuwe gezichten, maar een prima sfeer. Ontzettend gezellig. Even een vette hap naar binnen werken en vervolgens in de door een supporter geregelde huifkar stappen. Een huifkar naar het stadion. Klinkt kut, maar het was rete gezellig. Dit was afgezien van de wedstrijd echt een perfecte uitwedstrijd. Zo heb je ze helaas niet in de Eredivisie.

Ook de wedstrijd in Doetinchem was fantastisch. Met een heel tof gezelschap in de wagen lauw bier drinken, sterke verhalen uitwisselen en slap ouwe hoeren. Plaats nemen op de thuistribune en in de allerlaatste seconde de overwinning stelen. Erg tof.

De award gaat dus naar de uitwedstrijd naar Emmen, want die was net een stukje gekker. Daar zal ‘ie blij mee zijn.

De Jack van Gelder Award

Ik ben niet zo van het luisteren naar de radio. DJ’s die zichzelf liever horen dan de muziek, en die vervallen in het eindeloos herhalen van hun eigen typetjes en zogenaamde grapjes. Toch heb ik dit jaar één keer ontzettend genoten van de radio. Op 7-3-2014 veroverde Willem II  de koppositie in de Jupiler League na een overwinning op FC Oss. De dag erop mocht FC Dordrecht zijn best doen Willem II weer in te halen. Ik zat te luisteren naar Radio Rijnmond dat live verslag deed van deze wedstrijd. De Schapenkoppen stonden 3-0 voor tegen FC Volendam. Toen gebeurde het: FC Dordrecht zakte volledig door zijn hoeven. Het werd 3-3.

De laatste paar minuten waren vol spanning. Volendam kreeg enorme kansen maar kon de 3-4 niet maken. Aan het einde van de wedstrijd kreeg FC Dordrecht een penalty. Paul Gladon liep aan. De commentatoren hielden hun adem in. Paul Gladon miste de strafschop en de scheids floot voor het einde van de wedstrijd. Een luid gejuich klonk door de kiet. Willem II mocht zich officieel koploper van de Jupiler League noemen. De commentatoren van Radio Rijnmond leken niet bepaald op de hand van de Dordtenaren en draaiden meteen een heerlijke plaat in. Het was hier even feest.

[youtube id=”XcWPYiyFD8M”]

De Leo Veloso Award

Mei-Ling vat nu net twee viandellen en begint hard op een emmer met satésaus te slaan. Het moet voor tromgeroffel doorgaan. Mei-Ling weet dat nu namelijk de allerbelangrijkste award van het jaar uitgereikt wordt. De Leo Veloso Award. De prijs voor de allerslechtste speler van het seizoen. Kei hard en meedogenloos. Vorig jaar was het Genaro Snijders die de twijfelachtige eer had om deze prijs op zijn schoorsteenmantel te zetten. Dit jaar is het een speler die veel heeft gespeeld. Meer dan andere spelers die misschien nog wel veel slechter waren. Nee, uw Kruikenzeiker krabbelt niet terug. We gaan het gewoon meteen bekend maken.

De slechtste man van de wedstrijd tegen Telstar was Justin Mathieu. Hij speelde niet top en viel het minste op. Het menneke is net 18, dus dat is absoluut niet erg. Dat kan een keer war. Als je iedere wedstrijd scoort heet je Messi.

Maar….wie was dan de speler met de meeste ‘Slechtste man van het veld’-verkiezingen?

And the winner is…(tromgeroffel)….Ali Messaoud!

Ali is nieuw dit seizoen en moest de perfecte tandem met Ruud Boymans vormen. Dat veel wat tegen. In het begin leek hij goed in zijn vel te zitten. Hij scoorde best veel en stond vaak op de goede plek. Dat ging later weg. Ali werd 4 keer verkozen tot slechtste man van het veld. Nummer 2 werd Ricardo Ippel, die af en toe op klompen leek te voetballen en 3e werd Robbie Haemhouts die zich gelukkig naar het einde toe gigantisch goed herpakte. Ali heeft goed gespeeld dit seizoen en Ali heeft dramatisch gespeeld dit seizoen. Er waren vast spelers in de selectie die vele malen slechter zijn dan Ali Messaoud, maar die speelden minder vaak en maken daarmee ook minder kans op de award. ZO is het nu eenmaal. De award is terecht en over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

 

 

Tot slot wil ik alle lezers, volgers en likers ontzettend bedanken voor de reacties die jullie geven. Zowel hier op de site, op de sociial media als in het echt. Het was voor deze Kruikenzeiker erg lastig om dit seizoen op een negatieve manier te bekijken. Toch heb ik m’n best gedaan en zal dat ook doen als we volgend jaar weer onderaan meedoen in de Eredivsie. Ik plak d’r dus gewoon weer een jaartje aan vast. Dus graag tot volgend seizoen.

De Kruikenzeiker

Een gedachte over “De Kruikenzeiker Awardshow 2013/2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *