Ik was ziek zondag. Erg ziek. Wat ik er ook in gooide, het kwam er kei hard weer uit. Ik was een soort omgekeerde Ezeltje Strekje. Maar goed, Willem II speelt, dus ge stapt toch maar in de wagen. Met een flesje water dit keer. Geen bier voor deze jongen. Want bier is vergif. Ge maokt oe eigen d’r mee kapot. Begint er nie aon!

Voorafgaan aan zo’n tripje gaan we altijd even op zoek naar de mooiste, markantste en beste shoarmaboer of friettent van alle dorpen waar we langskwamen. Omdat Murat’s Place in Oss nog gesloten was gingen we dus maar naar Heesch. Heesch, de plaats waar varkens in bomen hangen en waar mensen het hele jaar door praten alsof ze flink gecarnavald hebben. De snelweg was goed te doen voor mij. Muziekje aan, bek houden (als ik praatte werd ik misselijk van m’n eigen) en slokjes water drinken. Maar Heesch, daar hedde veul kleine bochtjes en draaitjes. Killing voor de zieke medemens onder ons. Ik sommeerde onze chauffeur direct te stoppen. Ik stapte uit want had even frisse lucht nodig. Anders was het flink fout gegaan.

Na 5 minuten luchthappen reden we de laatste kilometer naar onze tussenstop: Plaza ’t Supertje in Heesch. Het klinkt ontzettend fout, maar het was eigenlijk best een goeie tent. Als je eetlust hebt dan. Het was wel een ouw lijkendorp zeg. Alleen maar oude mensen binnen. Het was net de wachtkamer van d’n huisarts. Ze hadden wifi zodat we Feyenoord – PSV konden zien en we bestelden wat te eten. Een kipcorn en een BBQ-burger werd het voor mij. Althans, dat was het plan. De kipcorn ging nog, maar de hamburger, hoe lekker deze d’r ook uitzag (en waarschijnlijk smaakte) kon ik na 1 hap al niet echt binnenhouden. Het werd treuriger en treuriger. Na wat flessen water en wat plastic zakjes voor de zekerheid konden we verder.

IMG-20160118-WA0001

We wisselden de kaartjes om en reden door naar De Goffert. Bij De Goffert waren heel wat wegen afgesloten en we moesten gewoon tussen de NEC-supporters wachten tot we naar binnen mochten. Zodra de bussen binnenwaren mochten wij ook naar binnen. Het was verrekkes koud. Deh wel. Naar de wc gaan was dan ook een zegen. Niet zozeer het gevoel van de blaas legen, maar dat je je koude handen nog effe kon warmen aan zowat het enige lichaamsdeel dat niet bevroren was.

De wedstrijd was echt heel erg klote. Willem II durfde niet echt. Die inspeelpass kwam maar niet. Hoe vaak Nikinho ook vrij stond, hij kreeg de bal maar niet. Het was echt niks. NEC was ook waardeloos. Zij krijgen een penalty die echt geen penalty is en maken zo het enige doelpunt van de wedstrijd. Aan het eind werd Van der Struijk er nog afgestuurd met 2x geel terwijl hij eigenlijk geen enkele keer geel zou moeten hebben. Het zou de KNVB sieren daar toch effe iets mee te doen. Ge ziet duidelijk dat Frank van der Struijk die Limbombe nog niet een beetje raakt. Een bietje zoals die struikelpartij uit bij de Eagles. Finaol d’r neffe. De tweede keer speelt Frankie duidelijk de bal. Het was gewoon echt niks. Schandalig.

Verder is het toch ook triest dat je 5 vrije trappen net buiten de 16 krijgt en er maar 1 slap op goal trapt. Kansloos. Er zat echt helemaal niks in vandaag. Als we nog 90 minuten gevoetbald hadden, was de gelijkmaker nog niet gemaakt.

20160117_163208

De frisse buitenlicht had me echt heel veel goeds gedaan. Na nog een colaatje was ik weer de man. Vandaar dat we nog maar even een stopje maakten bij de McDonald’s. Daar hapte ik anderhalve hamburger naar binnen die niet half zo goed waren als die van ’t Supertje, maar het ontbijt was binnen en bleef binnen. Al had ik liever 3 punten gehad.

De Reis

Comfortabel elektrisch golfwagentje van Japanse makelij. Ge kont goed zitten en drinken. Via d’n bluetooth was uw Kruikenzeiker weer eens DJ met een fantastische playlist al zegt hij het zelf. Alleen maar kneiters. Geen slap geouwehoer of gebonk. Verder weer een goed gezelschap en lekker koude water en cola. Toch kon ik er allemaal niet zo van genieten. En daar baal ik van baas.
zijlertjes

Het Fouilleren

Normaal wil ik nog wel eens een praotje maken met de stewards van de tegenpartij.  Maar deze tegenpartij had er ook niet echt zin in volgens mij. Ik durfde door zijn strenge blik al niks meer te zeggen omdat ik sinds Making A Murderer toch bang geworden ben van dit soort grappen. Men vatten ze nie. Hij raakte nog wel even lichtelijk de baltas aan. Fanatiek was ‘ie wel.
zijlertjes

Frèètwerk

Ze hadden een brooike bal, maar dat zou ik echt niet binnenhouden. Ik heb het dus echt niet geprobeerd. D’r kwamen geen klachten, maar ook niemand die zee: ‘dees moette echt proberen!’ Nèèh, men nie gezien. Ik heb dus geen oordeel over de catering van NEC. Jeh behalve dat er een lange rij stond.

Thuispubliek

Alle mannen van Nijmegen moeten van de vrouw naar NEC toe en komen dan om van de rust te genieten. De ‘ultras’ heb je misschien 1 keer gehoord. Was echt niks. Maar goed, een club die Villa Volta-liedjes en Thialf-muziek draait kan je dan ook niet echt serieus nemen. Het was niks. Ondertussen vermaakte het uitpubliek zich met een ballon. Ook het uitpubliek was alles behalve in topvorm.
zijlertjes

Eindoordeel

Ik zie maar 3 Zijlertjes en dat zegt natuurlijk genoeg. Dit was het absolute dieptepunt van alle jaren dat ik naar uitwedstrijden ga. K3 was aanwezig: Kotsmisselijk, Koud, en Klote voetbal. Echt helemaal niks. Een persoonlijk dieptepunt. Afijn, genoeg zelfmedelijden. Voor degenen die naar Heerenveen gaan: veul plezier. Ik sla er één over.
zijlertjes

 

2 gedachte over “NEC – Willem II”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.