12391280_793640900782061_6261280735733917931_nsiteFakkels, knalpotten en rookbommen. Er waren kosten noch moeite gespaard om de spelers een opkikker te geven na de verloren bekerwedstrijd uit bij Feyenoord. Een mannetje of 100 begroette de spelers toen de spelersbus aankwam vanuit Oisterwijk. Wakker leken de spelers echter allerminst.

Het initiatief kwam naar mijn weten vanuit de club zelf en zij gedoogden ook het vuurwerk wat gebruikt werd om de spelers op te peppen. Iets wat we enkel toe kunnen juichen natuurlijk. Er waren warme (en goed gekruide) worstebrooikes van Krielaars en 2 bier halen, 1 betalen. Een goeie wedstrijdvoorbereiding voor supporters mag immers niet onderschat worden.

Kijken bij een bus is tijdverspilling als je ook een happy hour mee kunt pakken.
Kijken bij een bus is tijdverspilling als je ook een happy hour mee kunt pakken.

 

20151220_133034site

In d’n Beitel zagen we Cambuur winnen bij Excelsior. Het maakte een eventuele overwinning nog belangrijker. We dronken er nog 1 en stonden net koud op onze plek of er werd al gescoord. Maar niet door de goede kleur. Van der Struijk maakte een knullige sliding en bracht een Roda-speler ten val. De penalty werd goed ingeschoten: 0-1.

Willem II was wèl de betere ploeg en probeerde wat kansjes te creëren. De doelpunten vielen in de eerste helft echter alleen uit dode spelsituaties. Dries Wuytens boog hiermee eigenhandig een achterstand om. Niet slecht voor een centrale verdediger. De eerste corner was niet goed. Ik had nog maar net: “sjonge jonge wat een dramacorner man!” geroepen of Dries Wuytens schupte de bal in het net.

Daarna was het De Sa die een speler voorbij ging, wederom op de achterlijn. We kunnen De Sa dus beter gewoon op de achterlijn posteren i.p.v. hem steeds maar meters te laten maken op de zijlijn. Ik werd deze wedstrijd overigens doodgegooid met berichten over de De De Sa Actiemaak-actie. Maar hij is één keer buitenom zijn man voorbij gegaan, en dat was op de achterlijn. De andere keren waren allemaal binnendoor of kwam het door een steekpass dat hij zijn man voorbij was. Desalniettemin: €1,- voor Paterke Poels. Iemand die ook goed zijn man binnendoor voorbij komt is Guus Joppen. Wordt steeds meer een publiekslieveling. Hij kwam 3 man voorbij en schoof toen met zijn benen vooruit op hullie keeper. Zag er akelig uit, viel gelukkig mee. Het kwam hem op een gele kaart te staan. Als hij na zo’n rush eens een goal maakt kan Guus Guus Guus Guus helemaal niet meer kapot.

Vroeger zette ik wel eens knaken in op Unibet. Maar nadat ik steeds verloor heb ik besloten maar 1 keer in de maand gewoon direct €10 over te maken naar Unibet. Bespaard me te spanning en stress van zo’n weddenschapje. Dat betekent wel dat ik het ergens anders in zoek. Ik sluit weddenschapjes af die nergens om gaan. Een broodje, een pilske… dat soort dingen. Na het doelpunt van Dries tweette ik dan ook het volgende:

En zo geschiedde het. De corner werd genomen en kwam bij de eerste paal op het hoofd van Dries Wuytens. Hij knikte de bal goed binnen. 2-1. Die wilde natuurlijk verrekte graag een broodje gerafelde kip. Maargoed, 2-1 met rust dus.

Net na de rust kwam de bal bij Falkenburg die als een ware nummer 10 de bal prima meegaf aan Nick van der Velden. Nikinho wipte de bal met stijl over de keeper. Met een 3-1 stand lijkt zo’n wedstrijd gespeeld. Maar als Willem II-er weet je gewoon dat die vlieger niet opgaat. Na geklungel bij een corner valt de bal tussen Griffiths en Lamprou in. Er was geen backup van een Willem II-verdediger en Lamprou moest van verder komen dan Griffiths. De bal belande dus niet in de handen van Kostas, maar op het bolletje van Griffiths. 3-2. Mensen kunnen dan zeiken dat het een blunder is van Lamprou, ik zag het persoonlijk anders.

Echt spannend werd het niet echt meer. In blessuretijd mistte Zivkovic nog wel even een 300% kans. Hij had de tijd om een kiep te vangen, slachten braoien en opfrèèten maar hij schoot ineens en de bal kwam tegen de keeper aan. Het is het verhaal van Zivkovic. Hij kan op de beslissende momenten nog niet de absolute kalmte bewaren die een echte goaltjesdief kenmerkt.

Een 3-2 overwinning, de uitslag doet een nek-aan-nekrace vermoeden, maar Willem II was duidelijk de betere ploeg. Met een goed gevoel de winterstop in, dat is fijn. Na de winterstop zijn we er zeer waarschijnlijk gewoon bij uit tegen NEC. Tot dan!

We kunnen u inmiddels de heugelijke mededeling doen dat de contacten met onze scorende verdediger gelegd zijn om samen eens een goed smoske van Kadeeke naar binnen te werken. Als Dries het wil, komt het er van. Waarover begin volgend jaar wellicht meer.

De wedstrijd in Tweets

Weddenschap #1 kwam gelukkig niet uit.

Weddenschap #3 kwam helaas niet uit.

Zelfvoorzienendheid, dat is zoiets moois.

Prima teamfoto!

Advies aan het thuispubliek

Was wat tammetjes. Zo’n 100 man kwam op het vuurwerk en de spelersbus af. Het was wat stil. Vuurwerk was mooi, maar niemand had echt z’n ‘singing-voices’ bij om 12.45 uur. Gelukkig hadden ze daarna nog even 40 minuten om te tanken en wakker te worden. Dit leek nooit echt te gebeuren. Erg massaal werd er niet gezongen.

Advies aan het uitpubliek

Die ‘Poznan’ doen he, met je rug naar het veld, je buurman omarmen en springen….niet doen. Gewoon niet doen joh. Dat is toch wel erg treurig.

Advies aan de trainer

Even met Zivkovic gaan trainen. Die jongen moet leren kalm te blijven voor het doel. Hij staat vaak op de goeie plek of weet zich goed vrij te spelen. Maar daarna gaat het mis. Door gehaast en gespannen om te gaan met de situatie schiet hij lomp op de keeper of net naast. Onnodig. Dat mist hij nog om echt een grote meerwaarde te zijn voor ons.

Irritantste man van de wedstrijd

Ard van Peppen viel wel mee moet ik zeggen. Dat komt waarschijnlijk omdat hij tegenwoordig geaccepteerd heeft dat hij écht slecht is. Verder vond ik niemand echt vervelend. Maar ik ben dan ook een goed gemutst persoon natuurlijk.

Slechtste man van het veld

Ojo vond ik zijn slechtste wedstrijd van het jaar spelen.  Speelt al 2 wedstrijden niet helemaal scherp. Foute passing en slordigheidjes zag je veel minder begin dit seizoen.

3 gedachte over “Willem II – Roda JC”
  1. Dè moak ik godnondejuuuuu zelf wel uit! We zèn hier om te zèèke Wil, en niks ááánders! Liken, smilen en shinen doede mar op woem tweu nuuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *