De Tilburg Trappers. Jeh. Des ijshockey. De Tilburgse succesploeg speelt voor het eerst in de Duitse Oberliga en schoppen meteen arsch. Ze zijn meteen in hun eerste jaar als 2e geëindigd en zij mochten daardoor meteen meedoen aan de play-offs. Tijd dus om samen met 2 andere gloryhunters eens een kijkje te gaan nemen bij de succesvolle buren van ons Willem II. Dus geld in de zak, play-off-beard laten groeien en gaan!

20160410_142811

Ijshockey vèèn ik kei leuk. Ik speelde d’r vroeger al Playstation spellekes van. Goed hard beuken, raggen slaan en als iemand oe ôk mar een bietje aorig aankeek gingen de handschoenen al uit om op de vuist te gaan met elkaar. Ik hoorde dat voorgaande zin een goede samenvatting was van een eerdere play-off wedstrijd tegen EC Peiting, dus mijn Rooie Stien-hart ging sneller kloppen.

Een kaartje koste me 15 euro en via hun bestelsysteem was het zo geregeld. Een stukkie makkelijker dan Besteljekaartje.nl als u het mij vraagt. Bier kostte geloof ik 4 eurie maar dan krijg je wel een halve liter met zo’n treurige stack-cup. Een enorme flop bij Willem II, maar bij de Trappers loopt iedereen er mee vanwege het statiegeld. Daar hadden ze bij Willem II dus nooit kunnen bedenken. Er was een biergarten met een goeie grill met worsten, speklappen, hamburgers en saté. De mensen achter de grill zagen er uit alsof ze hun eigen waar wel lekker vonden. Dan weet je dus dat het wel goed zit.

Dat kaartje van 15 euro had 1 nadeel. Ik zat op een soort Vak F van RKC. Het was een soort sfeervak waar ze vooral Willem II-liedjes zongen. De naam Willem II was dan steeds vervangen door ‘Julululululu’. Er stonden daarbij ook een man of 2,3 hard op trommels te rammen. Wel goed, in het juiste ritme, maar het zorgde voor mijn 2 bekaterde mede-gloryhunters voor een versterking van hun koppijn. 1 van de trommelaars had een gele Bob de Bouwer-helm op met een hert d’r op geplakt. Hij was zeg maar een soort kapitein van het Oranje-legioen, maar dan bij het ijshockey. Je moet er maar van houden.

Op het moment dat er een man naast me met zijn ratel begon te zwaaien hielden we het daar voor gezien. We gingen met onze halve liter bier iets verder weg zitten. Hier hadden we een beter zicht op het ijs en op een meisje met een strakke zwarte broek. We hadden het goddomme goed voor elkaar.

20160410_144127

De wedstrijd was spannend. Waar de Trappers deze Duitsers compleet wegtikten in een eerdere thuiswedstrijd was het dit keer minder makkelijk. De Trappers kwamen wel op 1-0 door eindbaas Diederik Hagemeijer. Daarna scoorden die Duitsers weer. Het was voor het sfeervak reden om de wave in te zetten. De logica ontging me. Even daarna riep trommelaar 2 even ‘Hoerige kutmoffen‘. Ik genoot.

Wie ook genoot was een Hagenees die voor Feyenoord is en nu in de buurt van Tilburg woont. Op onvervalst plat Haags vertelde hij ons in de eerste pauze dat het zijn eerste ijshockeywedstrijd ooit was. En na 20 minuten wist hij genoeg. Zijn seizoenskaart bij Feyenoord was na dit seizoen afgelopen, voortaan ging hij naar de Trappers. Mooie meens was deh. Ik vloog als een vlieg op de stronthoop die de grill heet. En het was goed. De Trappers hebben de catering echt heul goed voor elkaar. Op de tribune komen zelfs wat jongeren de trappen af rennen om te kijken wie er bier wil. Steekte dan oe pootje in de lucht dan komen ze je bier gewoon brengen. Chapeau.

Het meisje met het zwarte broekje ging weer zitten en we mochten niet alleen van geluk spreken, dat deden we ook. Wie dat ook deed was de Duitser met rugnummer 20. Die kreeg even een headshot te verwerken. Hij kwam net op de juiste plek op zijn helm, anders had deze Heinrich best een probleempje gehad. Hij stond tijdens de face off nog effe flink te knijpen met zijn Duitse augen van de pent.

Nummer 20 stond nog effe bij te komen.
Nummer 20 stond nog effe bij te komen.

Op het ijs nam de spanning toe. Op de tribune werd het echt grimmig. Daar werden liedjes gezongen als ‘We zijn met minder man, maar we hakken ze in de pan.’ Het werd pas echt spannend toen er iemand met een schaal bitterballen het sfeervak op kwam lopen. Als Achenteh onderweg naar een opstootje vlogen ze massaal op de schaal af. Toch kon iedereen in dat vak van een goeie bal genieten. Dat is groepsgevoel.

20160410_160345

De wedstrijd eindigde tijdens reguliere speeltijd in een 1-1 gelijkspel. Toen we weer richting bar liepen ging er weer een Duitser gestrekt. Ze vielen echt bij bosjes.

Heinrich gestrekt.
Heinrich gestrekt.

 

Overtime stond echt bol van de spanning. De Trappers leken mij wel beter dan de Duitsers en daar was dan ook ineens de winnende treffer van wederom Hagemeijer. Het was feest op Stappegoor.

20160410_173019site

De Trappers zijn door naar de finale. Een ongekende prestatie natuurlijk. De komende wedstrijden zijn als volgt:

Vrijdag 15 april : 20:00 uur Tilburg
Zondag 17 april : 18:00 uur EHC Bayreuth Die Tigers
Dinsdag 19 april : 20:00 uur Tilburg
Indien noodzakelijk:
Vrijdag 22 april : 20:00 uur EHC Bayreuth Die Tigers
Zondag 24 april : 20:00 uur Tilburg

Ik kan jullie van harte aanraden om te gaan. Want er is bier, spanning, goed eten, lekkere wijven, gajes, sensatie, humor, gescheld, gevloek, gevecht, gebeuk en ook wel leuk: ge kunt er een keer een Tilburgse club een wedstrijd zien winnen.

De Reis

Gewoon op het fietske. Was ik zo vanuit men. Dus zo bijzonder was deh nie. Naderhand nog gegeten in de beste friettent van Tilburg. Dus ja, die reis was eigenlijk wel goed.

5 Stientjes!

rooistientjesrooistientjesrooistientjesrooistientjesrooistientjes

Frèètwerk

Oeh, heul goed. Het was geen broodje beenham, dat niet. Maar oeh, het was wel even genieten. Een broodje speklap. Deh ziede nie veel. En dan veel glazige uien d’r op. Heerlijk. Saus was ie vergeten, maar dat had deze sappige lap helemaal niet nodig. De jus van de uien trok lekker in het broodje waardoor je een ziltige smaaksensatie kreeg. Speklap was mals, hard broodje. Echt heerlijk.

20160410_162749

4 Stientjes!

rooistientjesrooistientjesrooistientjesrooistientjes

Thuispubliek

Ja, ja, euh. Het sfeervak was niet helemaal mijn ding. Ze stonden er meer veel passie en plezier en ze bleven maar doorgaan. Daar heb ik wel respect voor. Toch kan ik me meer vinden in het ‘af en toe meezingen’ zoals de rest van de ijshal dat doet. My Little Lady helemaal vervangen met ‘jalalalala’ kan overigens echt niet. Evenals het zingen van Pipi Langkous, Dit is mijn club, mijn ideaal, en Oh Oh Den Haag.

rooistientjesrooistientjes

Uitpubliek

Es gab nur wenige Männer. Aber Dorf von ihnen gibt, wenn Sie eine Injektion von Gas geben und du bist durch. So klein, so. Aber es gab noch ein Oster gereist und haben applaudiert auch das Siegerteam . Ich habe Respekt vor. Sie gingen nur von den heimischen Fans und wurde nur mit einem Stapel Tasse geröstet.

20160410_150052

rooistientjes

Eindoordeel

 

Als je een keer wat ruigers wilt zien dan die handtasmadammen aan de Goolseweg, dan moette hier eens gaan zuipen. Kunde laachen.

rooistientjesrooistientjesrooistientjesrooistientjesrooistientjes

6 gedachte over “Tilburg Trappers – EC Peiting”
  1. Ik zelf sta op het sfeervak en moet wel even erbij zeggen dat dit het eerste jaar is dat ze het zo doen. Er waren ook weinig eigen liedjes en hebben samen met groepje van ks79 toch wat nummertjes overgenomen die ook hier gebruikt kunnen worden. Natuurlijk moet je er een eigen draai aan geven maar da kan niet in 1jaar.

    1. schitterend verslag van een “nieuwe” ijshockey fan….eens je er geweest bent komde gegarandeerd terug. Mooi geschreven

    2. Vind het inderdaad beter om af en toe een lied in te zetten in plaats van CONSTANT die harde trommel te moeten aanhoren! Heb al van veel mensen gehoord dat ze dat irriteert. Zelfs mensen gesproken die na 20 jaar seizoenskaart niet meer komen vanwege het ‘sfeer’-vak… Ook het (met name uit de maat) spelen tijdens het muziek draaien is erg irritant. Hopelijk doen jullie hier iets mee?

    3. Vind het inderdaad beter om af en toe een lied in te zetten in plaats van CONSTANT die harde trommel te moeten aanhoren! Heb al van veel mensen gehoord dat ze dat irriteert. Zelfs mensen gesproken die na 20 jaar seizoenskaart niet meer komen vanwege het ‘sfeer’-vak… Ook het (met name uit de maat) spelen tijdens het muziek draaien is erg irritant. Hopelijk doen jullie hier iets mee?

  2. Geweldig geschreven! Ik heb gelachen tijdens het lezen. En zeker bij het lezen van de duitse tekst…. (aub nooit de google translator gebruiken – komt alleen maar onzin bij uit) 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.