Nou, we hebben er weer aan mogen ruiken… de Jupiler League. Wat een treurnis. Echt een verschrikking. Ik hoop dat de spelers dit ook gezien hebben en denken: dees moeten we niet willen. Almere is echt om te janken.

De Heyhoef. Ik wil d’r niet dood gevonden worden. Bloedeloos, karakterloos betonnen winkelcentrum met allemaal dezelfde huizen d’r omheen. Financieel wankele winkelketens waar ze precies hetzelfde verkopen als bij andere filialen en zelfs de horeca is er inspiratieloos. Nou, denk die Heyhoef, denk er nog eens 100.000 van dezelfde soort communistische kuthuizen bij en je hebt Almere.

ekpouleklein

Almere, het is een soort steengeworden treurwilg. Thuisbasis van knuffelmarokkanen die vroeger gangster waren zoals Ali B en Yes-R. Het is gemaakt, nep en je krijgt er dezelfde kriebels van als wanneer je piepschuim tegen een gestucte muur schuurt. De huizen zijn er allemaal hetzelfde. Zelfs de recentelijk verdwenen minister van Huisvesting van Noord-Korea liet een traantje bij de aanblik van Almere.  Er is ook niks he. Ja, een ehm. Een ehm. Zeg ’t ’s gauw. Een ehm. Ja een voetbalclub. Almere City. Since 2005.

“Vroeger zoon, toen heette het nog FC Omniworld”. “Ah das wel fucking lelijk papa.” “Haha ja klopt nu heten we tenminste Almere City. City is echt tof, want dat hebben ze in Engeland ook! En daar hebben ze karakter en nu wij dus ook!”. “Haha ja!”.

Almere City, het is ook nergens aanwezig in de stad. In de kroegen in Almere zal je ook nergens iets van Almere City zien, maar alleen Ajax-artikelen hangen in het zicht. Zo hangt zelfs het cafe waar de Almere City-figuren verzamelden voordat ze een ongetwijfeld epische corteo liepen helemaal vol met Ajax-zooi. Dat neem je gewoon voor lief als je zelf voor een plastic Playmobil-club bent.

Laten we wel wezen, Willem II is het aan zijn stand verplicht hier te winnen. Het probleem is: Almere City draait gewoon goed in de Juup. En dat onder aanvoer van Jackie de Gier en Marco Heering. Twee bazen die volgens mij niet de makkelijkste spelers waren voor een trainer en nu zelf voor de groep staan. Mooie meensen.

Gelukkig won Willem II vrijdagavond de eerste pot op het plastic biljartlaken van Almere City. Het spel was volgens mij niet zo goed de 2e helft maar we wonnen. Des ’t veurnaomste. Maar de faciliteiten daar. Man man man. Een armetierig hamburgertje halen door een gat in een hek. Alleen pisbakken en vieze dixi’s en maar één toegangshek. Was niet voldoende voor de Willem II-ers. Want de wedstrijd was al begonnen en die dapen gingen iedereen controleren. Ja dan gaan mensen d’r gewoon zelf overheen. Deh krèède dan.

site3

Verder was het echt weer een treurige belevenis. Die Jupiler League, daar wil ik echt niet naartoe. Dat is een compleet andere Omniworld. (oh no he di’int)

De Reis

De muziek. Man man man. Lees het Twitterverslag maar eens terug. In een andere bus houden ze wel van goeie muziek, maar de stroomvoorziening in Gool is nog niet je-van-het dus degene verantwoordelijk voor de box heeft z’n werk niet kunnen doen waardoor we ook na de overstap niet lang van goeie muziek konden genieten. Ach. Verder wel gelaache maar geen stop om te vreten en te gallen. Das altijd minpunten. En dan ook in de file komen en te laat in Almere zijn. Nee ik vond het allemaal maar kut.

zijlertjes

Frèètwerk

Om te janken. Broodje Hamburger door een gat in het hek. Iemand kwam zelfs z’n hamburger terugbrengen omdat ‘ie koud was. Prijzen waren wel goed. Ge krèègt niks, maar daor betaolde dan ôk veur. Leukste vond ik de Willem II-ers. “Hedde gij servetjes? Nie? Hedde gij inlegkruisjes?” Zo treurig dat ik daar wel om kan laache. Het was echt zielig. Ze hadden niet eens een lepeltje of schepje voor de uitjes. Een gevouwen kartonnen bordje deed dienst als schep.

zijlertjes

Thuispubliek

Niet gehoord. Niet op gelet. Alleen op het laatst vielen 2 van die Alminders op het hek afgevlogen. 1 draaide zich om, kijkend waar de rest bleef. Er was geen rest. Met wilde armgebaren maakte hij duidelijk dat ze hem moesten bijvallen. Dat gebeurde niet.
Een beoordeling van 1 Halbe Zijlstra dus.

halfzijlertjes

Uitpubliek

Waren volgens mij goed hoorbaar. Dat nummer waar de tekst ‘heel m’n hart aan jou verpand’ ofzo voor komt is echt kut. Één en al gemompel en ineens ‘heel m’n hart aan jou verpand’. En de mensen die de tekst kennen zingen het ook echt alsof ze met een lampion verkleed als wijze uit het Oosten met frisse tegenzin snoep bij elkaar moeten zingen terwijl er 100 man schaterlachend toekijkt. Er spreekt geen passie en trots uit. Stop d’r maar mee. Verder leuk publiek denk ik. Applausje voor jezelf.
zijlertjeszijlertjeszijlertjes

Eindoordeel

Wat een kutreis. Ik wil echt absoluut niet naar die graftakken Jupiler League waar geen hond komt en geen kip naar kijkt. En ik wil al helemaal nooit meer naar die betonnen, Stalinistische, grauwe uit de kluiten gewassen Reeshof met de naam Almere. Nooit meer.

zijlertjes

 

3 gedachte over “Almere City – Willem II”
  1. Even een paar dingen.

    1. Niks over de Reeshof he maat.
    2. ik mis je opmerking over de dames van het Freetwerk. Dat was echt wel een paar Zijlertjes waard!
    3. Bij ons in de bus was genoeg eten, drank en goeie muziek. Misschien toch maar eens de overstap maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *