site
Heel Tilburg was de afgelopen week al met de finale bezig. Wie zou toch de tegenstander worden? Eindhoven? of toch NAC? Men vergat daarbij dat we eerst nog een horde hadden: Almere City. Uit in de betonnen jungle hadden we dan wel gewonnen, de bal is rond en Willem II speelt als een hoop stront.

Al na 4 minuten kwam de lamme voor tegen de blinde. De blinde keeper hoorde namelijk het balletje wel wat in de bal rinkelde, maar kon net niet scherp genoeg horen waar de bal is. Hij greep dus soort van mis, en de bal viel via zijn hand achter hem neer. Een snelle voorsprong. Een normale ploeg zit dan op rozen. Niet Willem II. Van sommige spelers vraag ik me nog steeds af wat die aan het doen waren. Heeft Nick van der Velden iets goeds gedaan? Heeft Achenteh behalve die assist iets goeds gedaan? En die Ojo! Elke keer als de bal naar hem gepasst wordt ben ik bang dat ‘ie weer van z’n voet springt, hij een kut-pass geeft of weer eens van afstand gaat schieten als Youssef Mariana die na 1 goal dacht een fantastisch schot te hebben. Ik ga ‘m voortaan ook gewoon Oje noemen. Dat is namelijk exact wat er bij me op komt als de bal naar hem gaat. Niveau Jupiler League. Moet volgend jaar echt beter, of weg.

ekpoule2

We mazzelden. Almere schoot 3 ballen op de paal/laat en was voor een groot deel van de wedstrijd de betere partij. Het resulteerde in de 2-1 door RIcardo Kiep in de 62e minuut. Waarna Willem II meteen tegenscoorde. Hierna leek Almere moe en gebroken en werd er zelfs 5-1 gemaakt. Henry van Amersfoort maokte nog d’n 5-2.

Je wint 5-2, en toch ging deze jongen enigszins chagrijnig naar huis. Het was namelijk echt slecht. Op 9 van de 11 posities is in mijn ogen Willem II veel beter dan Nac, maar dat kan op basis van wilskracht geen zak uit maken. Willem II heeft nog geen enkele keer laten zien echt te kunnen vechten. Daarbij, de bank van Willem II is echt een drama. Zo kwam Braber d’r weer in. Hij kreeg 1 enorme kans en probeerde later een enorm kansloos stiftje. Het was gewoon genant. Het stiftje dat zo’n irritante tegenstander online op Fifa16 ook wel eens probeert waarna je hem gewoon kei hard uitlacht. Het was zielig.

Nou moeten we tegen Nac. Want die mazzelden tegen Eindhoven. Ze hadden 3 rooie kaarten en een penalty tegen moeten hebben. Maar dat is voetbal tegenwoordig met die waardeloze figuren met de fluit.

Mijn vorige verslag heeft nogal wat stof doen opwaaien in de Reeshof. Nou is dat niet zo moeilijk, want daar blijven ze bouwen dus er is stof zat. Ze vonden het niet terecht dat ze hier vergeleken werden met Almere. Er is gisteren daarom een protestmars georganiseerd vanaf de TSV Gudok naar De Heuvel. Men raakte onderweg echter verdwaald in het betonnen doolhof en zijn uiteindelijk onder politiebegeleiding de V-buurt uitgeleid. Gelukkig spelen we donderdag en zondag tegen Nac en niet tegen FC EIndhoven. Dan kan ik tenminste geen Reeshof-activisten tegen het zere been schoppen. Bredanaars wonen namelijk allemaal in het Mastbos. En bomen, die hebben ze in de Reeshof niet.

Er gaan nu geluiden op om donderdag de wedstrijd massaal bij het stadion te kijken. Nou, als ik zo eens bij D’n Beitel kijk, dan blijf ik liever thuis. Bonheur en Willem II kunnen namelijk niet eens een thuiswedstrijd organiseren. Alleen bij Willem II moeten hun supporters namelijk hun bier zuipen tenmidden van een enorme pislucht en moeten mensen die moeten pissen dat doen ten overstaan van een paar honder man! Het is te fucking smerig voor woorden. Kleine kinderen lopen daar rond en pakken lege bekers van de grond om mee te voetballen of te gooien. Stade dan, mee oe pisvinger handen. Bah bah. Bonheur en Willem II, jullie moeten hier echt heel snel wat aan gaan doen.

pisbak

De wedstrijd in Tweets

Mooiste moment van de wedstrijd.


Dit begrijp ik. Wat is die vent slecht.

Advies aan het thuispubliek

Gullie zult toch ook echt moeten begrijpen dat dit echt hele belangrijke wedstrijd zijn. Kwijken dus! Ik ben geen kampsjaak maar Kali zingen was wel leuk. Al schaamde ik me een beetje dat ik de tekst kende.

Advies aan het uitpubliek

Gewoon volgend jaar weer proberen. Uitsupport was echt heel weinig man. Precies wat je kan verwachten bij een veredelde amateurclub als Almere City. Heb wel respect voor die spelers daar. Die hebben gewoon hun best gedaan zonder te kutten of te kloten. Niet miepen of janken. Gewoon voetballen. Kregen terecht applaus.

Advies aan de trainer

 • 1
  Vertrek vanuitGoirleseweg, Tilburg
 • 2
  80 m0 minNa 80 meterRechts afbuigen naar Goirleseweg
 • 3
  190 m 0 min Na 110 meter Sla linksaf naar Ringbaan-Zuid
 • 4
  1,1 km 2 min Na 870 meter Sla rechtsaf bij Blaakweg
 • 5
  1,8 km 3 min Na 770 meter Sla rechtsaf naar A58/E312 Breda
 • 6
  17,3 km 12 min Na 15,5 kilometer Rechts afbuigen bij A27/E311 Utrecht
 • 7
  84,7 km52 min Na 67,4 kilometer Houd links aan bij Ring Almere
 • 8
  124 km 1 u 15 min Na 39,2 kilometer Houd links aan bij Emmeloord
 • 9
  175 km 1 u 42 min Na 50,7 kilometer Houd links aan bij A6 Leeuwarden
 • 10
  207 km 1 u 59 min Na 32,4 kilometer Rechts afbuigen bij A7/E22 Heerenveen
 • 11
  214 km 2 u 3 min Na 6,8 kilometer Rechts afbuigen bij A32 Heerenveen
 • 12
  215 km 2 u 4 min Na 1,5 kilometer Sla rechtsaf bij afslag 12 Tjongerschans
 • 13
  216 km 2 u 5 min Na 460 meter Sla rechtsaf naar K R Poststraat Tjongerschans
 • 14
  216 km 2 u 5 min Na 110 meter Sla linksaf naar Stadionweg
 • 15
  217 km 2 u 6 min Na 630 meter Sla rechtsaf naar Atalantastraat
 • 16
  217 km 2 u 7 min Na 290 meter Sla linksaf naar Abe Lenstra Boulevard
 • 17
  217 km 2 u 8 min Na 200 meter Aankomst in Abe Lenstra Boulevard, Heerenveen
 • B

  Abe Lenstra boulevard 19, 8448 JA, Heerenveen

  Aankomst 22:19 op 17 mei

Irritantste man van de wedstrijd

Nick van der Velden. Geen zak presteren maar wel met je armen staan zwaaien dat het publiek lijp moet doen. Doe eerst zelf eens wat.

Slechtste man van het veld

Oje

Een gedachte over “Willem II – Almere City”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *