site

Een week waarin je continue op scherp staat. Zenuwen thuis, op je werk, overdag en ook als je ’s nachts wakker ligt. Waarin je onmogelijk bent voor je omgeving. Waarin je iedere minuut wel weer denkt aan die 2 wedstrijden waar het echt om gaat in je supportersleven. Als je dan, na zo’n week, zó wint… dan is dat natte ôgskes werk. Meude gerust weten.

Afgelopen donderdag keken we de wedstrijd in de Zino. Het was perfect geregeld. Koud bier, goed zicht, veel bekenden en veel geouwehoer. Na 4 minuten liep Hupperts per ongeluk eens goed tegen een bal en het was feest. De oude vandagen als Stam, Dingsdag en die andere sukkel van Nac met Mats Seuntjens stroopten de mouwen op en zorgden voor een 2-1 overwinning. Die sukkels daar dachten dat ze al gewonnen hadden! Onze handen waren trouwens goed vet van al die frikandellen van de Zino. Die schalen waren zo leeg jeh. Was goed geregeld. Toen we onze vette klauwen aan onze broek afgeveegd hadden konden we eindelijk in ons vuistje lachen omdat we wisten dat het nog wel goed zou komen in ons eigen Koning Willem II Stadion. In Breda begonnen ze ondertussen met het plaatsen van dranghekken, het boeken van Rene Schuurmans en met het masseren van elkaars billetjes terwijl ze in elkaars oor fluisterden hoe geweldig Breda en ‘ons goeie ouwe ennacee met Mats Seuntjens ‘ wel niet is.

Maar hoe geweldig is Breda en dat Nac nou eigenlijk?
Nou niet. Ja die markt ziet er gezellig uit om als je 68 bent met je vrouw in d’r mantelpakje en veel te veel make-up op d’r gezicht en jij in je bootschoenen en je truitje over je schouders geknoopt rond te paraderen. Maar buiten dat plein is het een gribuszooi. Daar wil nog geen zwerver wonen. Ze hebben een Jazz-festival maar dan heddet ook gehad. Maar oh oh oh wat is Breda geweldig zeggen ze. Breda is poep en ze hebben daar een enorm mestoverschot. Tegels liggen overal los en de stoepen zijn daarmee schever dan de voortanden van Pi-Air. Dat prachtige park van ze, Het Valkenburg, daar stikt het van de alcoholisten die zodra er politie aan komt even hun fleske vodka wegzetten om ‘m daarna weg te tikken terwijl naast hun een stel kinderen de drugsspuiten uit het gras vissen om doktertje te gaan spelen.

 

De club in Breda is precies hetzelfde. De sfeer is er altijd super en het stadion is altijd uitverkocht, zeggen ze. De beste supporters van het land, zeggen ze. Wij van WC Eend adviseren WC Eend. Bij Nac weten ze altijd precies hoeveel kaarten Willem II verkocht heeft. Als Willem II het stadion dan niet uitverkocht heeft weten ze meteen te melden dat hun dat wel gelukt is, ook al is dat niet het geval. Het gaat niet om de feiten. Nac bestaat vooral uit gedachten. In Breda zijn ze altijd erg goed met cijfers dus, behalve als er een Euro-teken voor staat. Ons interesseert het geen zak hoeveel mensen er in Breda vrijwillig voor kiezen om naar een geel-zwarte club te gaan kijken. Al zetten ze er 3 ringen op en komen er 150.000 man. Het zal me echt geen zak uitmaken. Die dagjesmensen daar interesseert het ook niet hoe het gaat met Nac. De echte supporters wel hoor. Die balen. maar 70% van de mensen zijn dagjesmensen die daar komen om te zuipen en worstenbroodjes te vreten. Ik heb het even in een handige infographic gezet voor je.
schema

Goed, terug naar Willem II – Nac. Bij de kroeg werd een partytent opgezet vanwege de drukte en/of de regen en hierdoor was een deel van de straat afgezet. Binnen was het warm, was er bier en gezelligheid. We konden zelfs een glimp opvangen van de UFC partij tussen Spinside vs Go Ahead Eagles. Het was er zo heet. Man wat was het heet. Gelukkig kreeg ik nog bier van m’n dierbaarste fan. Bedankt jongen. Toen het weer het enigszins toe liet gauw op het fietske naar het stadion gegaan voor een koude cola. Dankjewel Burgemeester Noordanus. Zonder u was ik misschien wel stomdronken de tribune opgezwalkt joh. Echt bedankt. Ook fijn dat de gemeente de protestactie van KingZine tot een stoppen maande. Stichting KingZine was namelijk uit protest blikken bier aan het weggeven. Mocht niet.

IMG_20160522_164406

De wedstrijd begon met een hoop vuurwerk. Fakkels, rookbommen en van die flitsende dingen die ook altijd flink roken. Nou vind ik de ultra-term ‘no pyro no party’ altijd een beetje lachwekkend maar het zag er gewoon tof uit. Nadat een deel van de tribune aan de beademing werd gelegd kon Willem II eindelijk werken aan het goedmaken van de 2-1 nederlaag in Breda. Meteen werd duidelijk dat Willem II die gasten uit Breda onder druk ging zetten en de betere ploeg was. Nac hield, met Mats Seuntjens, vooral tegen. Willem II had veel meer de bal en kwam vaak in de buurt van het doel van Jelle ten Rouwelaar. De pensionaris kreeg als afscheid van het Tilburgse publiek wat rode neusjes gekregen aan het begin van de wedstrijd maar hij koos er voor om deze niet op te zetten. Maakt niet uit, want in Tilburg neemt toch niemand die clown serieus. Bassie moest gaan vissen. Dat was de insteek van de dag. En dat duurde toch verekkes lang.

Pas in de blessuretijd van de eerste helft kwam Willem II op 1-0 door een kopbal van Freek Heerkes. De bal werd goed voor het doel geslingerd en Heerkes hoefde alleen maar recht omhoog te springen. Bij rust was het 1-0 voor Willem II tegen Nac met Mats Seuntjens en de sfeer zat er lekker in. De supporters op de Kingside en Vak E bleven massaal staan (want ja, geen bier) en kwamen zingend, dansend en lachend de rust door. Mooi om te zien dat iedereen er als 1 blok voor wilde gaan. Het is maar goed dat wij geen betonrot hebben, want het stadion trilde goed.

Waar ik aanvankelijk erg bang voor was, dat Nac met Mats Seuntjens meteen na rust zou gaan pompen met de bal gebeurde niet. Willem II voetbalde gewoon prima door. Nac had nog steeds niets te vertellen. Ondertussen vloog het zoveelste vliegtuigje over met leuke teksten dat Nac er bijna was. Want ja, als het grote Nac eenmaal voor staat dan kan er natuurlijk niets meer gebeuren, denken zij.

Willem II scoorde de 2-0. En niet veel later zelfs de 3-0. Ik zag bij de 3-0 mensen zelfs een traantje wegpinken. Wat een opluchting was dat. En toch kregen we het, des Willem II’s, weer benauwd. Een gastje met de naam Naah maakte met een lage schuiver de 3-1. Met één doelpuntje van Bredase zijde zou het gedaan zijn met onze pret. Dan zouden we volgend jaar uit naar Jong Utrecht, Achilles, Top Oss en FC Emmen moeten op maandag- of vrijdagavond. Er vielen ballen in het strafschopgebied die meteen weggeschopt moesten worden. Dat deden Heerkes, Wuytens, Peters en Achenteh vaak goed. Soms bracht Lamprou redding. Minuten leken uren te duren en de hartslagen gingen hard omhoog op de tribune. Een kopbal van Kevin Brands, de gelegenheidsspits van Nac, ging echt net naast. De pacemaker-fabrikanten van deze wereld hadden er bijna een goeie aan, zo spannend dat het was. Ziekenhuisballen van Braber en goed spel van Kali zorgden nog voor het nodige gevaar. Zo kwam de bal ineens op de helft van Nac tussen Ten Rouwelaar en Andersen in. Andersen rende als een koe zonder poten naar de bal. Het zag er niet meer uit want hij was leeg. Toch was hij ondanks zijn rare loopje een stuk sneller dan de clown. Het resulteerde helaas alleen in een ingooi.

Net voor tijd hobbelde Ronnie Stam met zijn verongelijkte blik en zijn haarbandje langs de zijlijn en gaf voor op de buitenspel staande (en afgevlagde) Kevin Brands. Die tikte naast en iedereen ging weer half dood van spanning. De minuten tikten weg maar Willem II had het geflikt. We zijn terecht ook volgend jaar een Eredivisieploeg. En Nac? Nac gaat volgend jaar gewoon weer voor promotie, met Mats Seuntjens.

Net als in Doetinchem kwamen ook onze supporters het veld op. Hier werden de Nac-spelers echter gewoon netjes met rust gelaten. Zoals het hoort.

En beeld je dan eens het volgende in: je staat vooraan de tribune wat te chillen, er staat een camera op je gericht en je weet dat er een hele hoop Nac-supporters thuis of in hun stadion zitten te janken en te miepen? Het er lekker in wrijven natuurlijk. Een stukje overacting waar Michiel Kramer een slow-clap voor doet.

Menneke3

En het bleef nog lang druk, nat en gezellig in Tilburg!

De wedstrijd in Tweets

De Bredase arrogantie was weer om te genieten. Hoogmoed komt voor de val.

In Tilburg maken we ons niet druk, gewoon een tas koffie in een verrekte mooie mok denk!

DIT ZIE JE ALLEEN IN ANDERE LANDEN! DIT IS ON-NEDERLANDS GOED! WAT IS NAC TOCH GROOTS! Alleen is dat het niet. Zelfbevlekking 2.0

Dit was Hollywoord-technisch gezien mooier ja.

Guido Weijers, die rook de Eredivisie al zeetie op Twitter.

Als we gaan…

Huilie huilie

HELD!


Ja, dan ziede d’r pas echt zielig uit.

Zo is dat Joris, vat er maar een Irn-Bru op!

Sommige lui kunnen het niet hebben als er eens een complimentje wordt uitgedeeld aan een supportersgroep die niet uit Rotterdam komt.

Jobke, hij werkt bij Omroep Brabant, maar ik mag ‘m wel.

Prachtige foto.

Tuurlijk, fakkeltje. Je hebt immers wat te vieren.

Advies aan het thuispubliek

Heb me geërgerd aan de supporters die op de KingSide staan en juist tijdens deze wedstrijd hun smoel niet opentrekken. En dan is er ineens een anti-nac liedje en hoppa, mee staan ze te springen en te zingen. Jammer. Verder zat de sfeer d’r bij vlagen gewoon goed in. Mocht ook eens. Want op sportief vlak was het kut dit jaar, maar ook op de tribune was het om te janken. Dat was voorgaande jaren veel beter. Wel mooi om te zien dat ook de lange en korte zijde aan de overkant bij vlagen lekker mee deden. Sfeer was prima.

Advies aan het uitpubliek

Je niet kleden als een soort van vrouw?
2016-05-23 17_44_21-(1) Willem II News

En gewoon uithuilen en opnieuw beginnen met janksmoeltjes als Kenny van der Weg, Ronnie Stam, Michael Dingsdag en Jelle Ten Rouwelaar. Onee, die laatste is met pensioen. DIe zal de rest van z’n leven terugdenken aan die ene zondagmiddag in mei in Tilburg.
Janken!
2016-05-23 17_43_22-Nieuwe melding

Hieronder nog een aantal reacties van Bredase zijde. Hoor/wederhoor he.

2016-05-23 20_21_16-Liveblog_ Willem II-NAC - BSideRats.nl
2016-05-23 20_22_14-Liveblog_ Willem II-NAC - BSideRats.nl 2016-05-23 20_23_21-Liveblog_ Willem II-NAC - BSideRats.nl 2016-05-23 20_23_32-Liveblog_ Willem II-NAC - BSideRats.nl 2016-05-23 20_23_48-Liveblog_ Willem II-NAC - BSideRats.nl 2016-05-23 20_25_06-Liveblog_ Willem II-NAC - BSideRats.nl
En last but certainly not least: Moet ik ‘m komen brengen? Schikt morgen 08.00 uur?
2016-05-23 20_27_29-NAC moet flink bezuinigen - BSideRats.nl

Advies aan de toekomstige trainer

Kali vastleggen! Onmiddelijk! Wat was die goed. Andersen nog een jaartje huren/overnemen zou ook fantastisch zijn. Van der Velden, Braber en Ojo mogen meteen weg van mij. Komen allemaal te kort. Achenteh heeft zijn waarde bewezen bij het aanvallen. In verdedigend opzicht is hij heel zwak, maar verdedigen hoefden we niet veel tegen Nac.
Streppeltje bedankt jongen. Zonder jou had ik nooit zoveel te mauwen gehad.

Irritantste man van de wedstrijd

Jelle ten Rouwelaar begon al bij het betreden van het veld met tijdrekken. Gelukkig kreeg hij gewoon netjes de deksel op de neus zoals dat hoort bij vervelende nare mannetjes.

Slechtste man van het veld

Guus Hupperts. Hij staat niet vrij, gaat niet diep, verdedigt niet mee, laat z’n man lopen. Was eigenlijk de enige speler zondag die zijn niveau totaal niet haalde.

Zo, jij bent een fanatiekeling. Heel dit lange kloteverslag gelezen. Niets dan respect daarvoor.
Waardeer je deze verslagen nou een bietje, neem dan deel aan de Kruikenzeiker EK-poule op Scorito. Daarmee help je deze site in de lucht te houden. Dus neem deel aan de poule via deze link en wie weet winde een paar mooie prijzen.

Tot slot wil ik nog m’n vaste buurman en z’n vrouw feliciteren met de kleine Bart. Er is een kersverse Willem II-er geboren, en dat is altijd mooi. 

De komende tijd gaan we weer denken, peinzen en dronken worden voor de jaarlijkse Kruikenzeiker Awards. Ge bent dus nog niet van ons af.

7 gedachte over “Willem II – NAC”
  1. Heerlijk dit, hoewel ik regelmatig op Tilbo.com en hun inzet en toewijding enorm waardeer, mist het online uithangbord van ons clubke toch een dosis humor. Jij hebt er een nieuwe groupie bij, helaas voor jou wel een die aan 90% van de opsporing verzocht signalementen voldoet. Tilburg Noord hollereer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *