Ruim een maand geleden speelden we voor de competitie uit tegen Ajax. Nog nooit hadden we in Amsterdam gewonnen en nu haalden we ineens 3 hele belangrijke punten binnen. Het was ongelofelijk. Normaal was ik altijd blij als het minder dan 4 tegendoelpunten waren en nu wonnen we ineens. En dan hoor je de bekerloting en dan moet je weer uit naar Ajax. Die kunnen we hebben toch?

De dagen naar de wedstrijd toe kwam er meer en meer hoop. Berichten van een ‘B-elftal’ zorgden er voor dat ik ergens wel dacht: verdomme, zouden we toch weer gaan winnen? Ik had besloten niet te gaan want nee, we zouden niet winnen. 20 augustus zou niet meer dan een incident zijn en we zouden weer een pak op ons broekie krijgen. Maar toch… ergens wilde ik er bij zijn. Ik geloofde dat het misschien wel kon. Maar ik drukte de hoop weg. Tot dinsdagavond. Na veel twijfel besloten we toch te gaan. Ondergetekende, de Hyena en Kale Chef. 5 euro de man. Geen geld.

Ik moest voor het eerst in mijn Willem II-leven de ‘Bob’ zijn. Daar begon de ellende eigenlijk al. Het werd er niet beter op. Na m’n werk (naast on-Nederlands goede blogger ben ik gewoon een loonslaaf hè) haastte ik me naar huis om me nog even op te kunnen frissen voordat we gingen. Sleutels kwijt. Och jee. Zouden ze binnen liggen? Nee ik had toch afgesloten. Zouden ze op de parkeerplaats op het werk liggen? Op m’n bureau? Of zouden ze uit m’n zak gevallen zijn terwijl ik zat te schijten? 15 minuten lang stuurde ik m’n baas heel het gebouw door op zoek naar m’n sleutels. Ze lagen er niet. Ze lagen onder m’n autostoel. Goed, tijd om zo’n ranzige nep-Snelle Jelle van de Lidl Reeshof (fuck yea, geile winkel is dat toch) naar binnen te werken had ik niet meer. Het was alweer tijd om te gaan. Ik haalde snel m’n compagnons op want we mochten tussen 19.00 en 19.30 omwisselen bij De Lucht langs de A2.

En daar is een Burger King. En wachten dat we deden. Je kan veel zeggen over McDonalds maar die zijn veel sneller. Nu zullen de Burger King fanboys wel zeggen dat dat niet vers is ofzo, maar dat is Burger King net zo min. Dat personeel is nooit vooruit te branden. Maargoed, uiteindelijk kreeg ik m’n Steakhouse Burger ofzoiets. Klonk heel cool, smaakte eigenlijk hetzelfde als al die andere meuk. Tijd om de kaartjes te gaan wisselen bij de stewards. Als het gaat om restaurants en eten heeft Kale Chef nogal wat ervaring. Hij wist de uitgang wel en wij liepen als een stel schapen achter hem aan. Hij bleek de weg niet zo goed te kennen en we liepen door 3 keukens en 3 restaurants terug naar de auto. We waren toen zo in Amsterdam en parkeerden zoals voorgeschreven op P2. Een parkeerkaartje kost 12 euro. 12 euro om m’n auto te parkeren. Ik snap waarom er zo’n grote herdershond in dat hokje rondliep want anders was er al lang iemand geweest die de smerige dieven uit dat hokje getrokken had om verhaal te halen. Against Modern Football beet ik de mevrouw in gedachten toe. Against Modern Football is echt mijn favoriete loze kreet.

img_1902

We liepen tussen de Ajacieden door naar ons vak terwijl ik me vooral afvroeg of er nu ook Duitsers zouden zijn die als er daar rellen zijn zeggen “In Nederland, daar lopen de supporters gewoon door elkaar!”. En we kwamen onderweg langs wat discutabele busjes waar ze neppe Ajax-merchandise leken te verkopen. Als we naar boven keken naar die enorme bak zag je roltrappen naar de hoger gelegen vakken. Against modern football riep ik gauw weer, net voordat we bij het uitvak kwamen.

Ik dacht against modern football toen ik die enorme roltrappen zag. Maar toen ik die trappen in het uitvak op moest riep ik hard om roltrappen, een douche en een stel schone kleren. Zweten! Verzuurde benen! Het leven van een voetbalsupporter met een conditieachterstand van 24 seizoensvoorbereidingen is echt kut. Vooral omdat er voor mij dus geen ijskoude Grolsch in zat toen ik aan de top was. Een Radler 0,0 dan maar. Dat is eigenlijk gewoon Fanta Lemon voor 16 jarigen nu ze geen alcohol meer mogen. Echt kut voor ze. Nu moeten ze dit soort limonade drinken.

Enorme hoeveelheden beveiligers.
Enorme hoeveelheden beveiligers.

De wedstrijd dan. Echt ongelofelijk hoe slecht Willem II speelde. Zoals ik al op twitter zei: alsof ze de hele week met een houten kubus getraind hadden en nu ineens met een bal moesten spelen. Zo klunzig had ik het al even niet meer gezien. Ballen konden ze niet aannemen, passen of bij zich houden. Echt om te janken. Als je zo slap speelt en niet scherp bent ben je gewoon slachtvee voor een topclub. Ook al zouden die dan met een B-Elftal spelen. Een B-elftal. Uhuh. Bazoer, om maar iemand te noemen, heeft meer talent en klasse in z’n grote teen dan de Bredase metroman Gudelj van z’n grote teen tot aan z’n haarbandje.

En bij de 1-0 was het wellicht buitenspel omdat Westermann het zicht belemmerde. De scheidsrechter op het veld zag, evenals de videoref, niks. Niet lang na de 1-0 scoorde een 17-jarige verdediger de 2-0. En als je dan als zwakzinnige in de 2e helft denkt ‘het kan nog’ worden je ruiten weer ingegooid door die dekselse videoref. Kali kwam stevig in, speelde de bal, maar raakte ook de enkel van zijn tegenstander goed hard. Het zag er akelig uit maar ik geloof niet dat het echt kwade opzet was. Op sommige beelden leek het donker rood, maar op andere beelden was een gele kaart op zijn plek. De scheidsrechter in het veld gaf geel. De videoscheidsrechter kwam echter met een opdracht: aantonen dat hij er met een reden zit. Hij overrulede de scheidsrechter in het veld dus en Kali mocht inrukken. Willem II lag nu echt op de knieën.

Ik ben bovenin gaan zitten, heb een beetje zitten kijken, twitteren en vervelen. Het was gewoon over. Ajax zette er nog wat debutanten in zoals Frenkie de Jong (auw, dit deed pijn) en Nouri. Willem II werd nog even verder weggetikt en afgeslacht. De uitslag werd 5-0. Zo kennen we Willem II weer. Met knikkende knieën in de Arena komen om jezelf te laten vernederen. Alsof de school-bully je recht in je gezicht staat te zeiken. Ieder jaar weer. Behalve die ene keer, op 20 augustus 2016. En die overwinning, die was echt veel belangrijker.

Na de wedstrijd werd het onvriendelijk. Er was een enorme politiemacht op de been en er was een enorm leger aan beveiligers en stewards. Ik heb er (wat binnen het stadion gebeurde) eigenlijk geen reet van mee gekregen. Buiten het stadion gingen de onvriendelijkheden verder. Een beveiliger van Ajax ging compleet door het lint en werd al spartelend door een collega weggehaald. De ME dook er met wat man en wat paarden bovenop.

Ingezonden foto. Haha lijk wel een hooligan-site met al die geblurde gezichten jwt. Vet gaaf.
Ingezonden foto. Haha lijk wel een hooligan-site met al die geblurde gezichten jwt. Vet gaaf.

Ondertussen verzamelden zich een aantal kutjong voor het hek. Goed groot en stoer doen. Het kwam ze op een reprimande van Kale Chef te staan. Eerst uitdagen en daarna veilig met de bus mee om op de ruiten te gaan slaan bij het zien van wat Ajacieden. Ja die kennen we. En wij mogen door het uitgedaagde volk naar onze auto toe. We kregen een politie-escort terug naar P2. Meteen begon er rechts een Ajacied moeilijk te doen. Hij kreeg een gigantische stomp tegen z’n smoel van oom agent. Meerdere agenten doken er vervolgens even zo enthousiast bovenop. Sensatiebelust als ik ben liep ik op m’n telefoon te twitteren en rechts te kijken. Op het moment dat ik voor me keek tikte ik met m’n telefoon bijna de balletjes van de hengst voor me aan. Een enorme knol was even voor me langs gekruist en ik begroef zo m’n sensatiebeluste neus in de behaarde pens van Bonfire. Nou ben ik zelf niet echt klein, maar zo’n knol gaat niet opzij. BOTS! zeetie.

img_1924-edited

Verder naar P2 werden er links en rechts nog wat Ajacieden opgelaaien. En wij karden terug naar Tilburg. Helemaal nuchter onderging ik in de nok van het stadion een marteling en ik moest nog naar huis rijden ook. Voetbal is niet altijd even leuk. Maar alles is weer bij het oude. Het is weer vertrouwd. Willem II heeft weer gigantisch op haar kloten gehad in Amsterdam.

De Reis

M’n eigen autootje is natuurlijk een topper met m’n eigen muziek en eigen snelheid etc. Maar geen bier, zo’n kutwedstrijd en pas om kwart voor 1 thuis zijn zo treurig dat je weer weet dat je Willem II-supporter bent. Gelukkig hadden we een goeie TomTom bij want als sommige mensen van nature een soort TomTom hebben, heb ik zo’n goeiekope van de Aldi ingebouwd gekregen bij m’n geboorte. We hadden nu nog op de Amsterdamse ring kunnen rijden.

zijlertjes

Frèètwerk

Een flink assortiment aan Grolsch bier is hartstikke goed. De broodjes daarentegen waren echt kut. Een broodje Unox op een zacht broodje voor €3,50 blijft te veel. En het broodje bal heb ik niet eens geprobeerd omdat het een soort kleine stuiterbal leek. 2 Zijlertjes voor het bier.

img_1912

Het broodje bal schijnt nog slechter te zijn geweest dan het broodje Balmelo. En zo ziet ‘ie d’r ook uit.

img_1914

zijlertjeszijlertjes

Thuispubliek

Ze waren niet in grote getalen gekomen. Mooiste was het doek ‘Hier zit onze toekomst’ met daar boven een compleet leeg vak. De F-Side had gelukkig geen irritante microfoon of megafoon. De supporters daar brachten bij vlagen best wat sfeer in het verder behoorlijke lege stadion en was in het uitvak goed hoorbaar.

img_1911

zijlertjeszijlertjes

Uitpubliek

Ja, veel man. Net zoveel als het vak. Vak 417. Mag er één meer of minder zijn. Prima aantal op een woensdagavond natuurlijk. Echt luidruchtig was het niet volgens mij. De wedstrijd leende zich er ook niet echt voor om helemaal uit je plaat te gaan. Willem II liet zich als makke schapen slachten, de Willem II-supporters konden niks anders dan toekijken. Treurig vond ik vooral de anti-Nac liedjes. Als je 5-0 achter staat moet je gewoon geen grote bek hebben over andere clubs maar je lekker druk maken over Willem II. Verder heb ik van opstootjes binnen de hekken dus weinig meegekregen en kan dus niet zeggen wie er fout zaten. Interesseert me ook echt helemaal geen ene fuck trouwens.

zijlertjeszijlertjes

Eindoordeel

Alles is weer zoals het hoort. Willem II verliest met grote cijfers van een topclub en ligt in de eerste ronde uit de beker. Zo kennen we ons clubke weer.

zijlertjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *