Willem II heeft aan de uitwedstrijd tegen NEC 1 punt overgehouden. Een resultaat waar we allerminst blij mee kunnen zijn gezien het belabberde en slappe spel van de Tricolores. Spelers speelden zonder passie en zonder strijd. Iets wat nooit mag gebeuren.

We reden zondagochtend om 10:30 weg richting parkeerplaats De Gagel om de kaartjes om te wisselen. Al snel trokken we wat Brouwers bier open van de Albert Heijn. Brouwers Bier is fris, goeienkoop en drinkt lekker door. Misschien dat dit ons vaste uitwedstrijdbier wordt. Kon zo maar eens gebeuren. Bij De Gagel nog even wat andere Willem II-ers gesproken en in een poep en een scheet bende al in Nijmegen. Daar stonden 2 toegangspoortjes waar om de beurt iemand doorheen mocht. Lekker geregeld. Wat nog lekkerder geregeld is is dat je gewoon zonder kaartje naar Nijmegen kunt. Als 1 persoon in je auto een kaartje koopt bij Willem II en dat kaartje omwisselt en zo een parkeerkaart bemachtigd kan de rest bij de poortjes in de Goffert zo doorlopen. Er wordt namelijk niet op toegangskaartjes gecontroleerd. Bespaar ik jou en je matties even 30 euro volgend jaar. Ik zie wel een kratje bier verschijnen. Grolsch graag.

De wedstrijd was echt waardeloos. Het zou Willem II en NEC sieren om alle mensen die het op tv gekeken hebben hun FOX Sports-abonnement van deze maand te vergoeden. Het was echt voor niemand leuk. Lachman speelde als een slappe houterige langzame lantaarnpaal. Een kruising tussen Denny Schenkel en die Stephan Keller. Pele van Aanholt voetbalt ook zonder enige durf en overtuiging en kan die transfer naar Feyenoord die een aantal jaar geleden speelde wel definitief uit zijn hoofd zetten. Aan de andere kant stond debutant Tshimanga. Internazionale zou hem willen hebben maar dat ging uiteindelijk niet door want meneer ging naar Willem II. Dat vertrouw ik dan al niet. Mijn wantrouwen bleek in de eerste terecht. Hij won 1 kopduel en heeft voor de rest alleen maar achteruit gelopen en gekeken naar hoe de tegenstander op 4 meter afstand van hem een voorzet gaf. Hij hobbelde ook over het veld alsof hij in z’n broek gescheten had en de lucht met z’n armen bij iedere stap weg wilde wapperen. Na 1 helft mocht hij gaan douchen. Op het middenveld hadden we nog King Ojo lopen. Nou leek King Ojo sinds zijn 7e wedstrijd van Willem II ineens uit vorm te zijn. Inmiddels kunnen we toch wel met zekerheid zeggen dat hij gewoon echt fucking slecht is. Als hij moet verdedigen loopt hij medespelers omver, en aanvallend heb je nog minder aan hem. Hij kan niet passen en hij kan niet schieten. Hij maakt het elftal gewoon echt zwakker en langzamer. Iedere keer als hij aan de bal is veranderd het tempo spel ineens in standje time warp. Alles gaat langzamer en het duurt dan echt een eeuw voor Ojo een (altijd verkeerde) keuze maakt. Ik hoor van mensen die wel eens naar de training gaan kijken ook dat hij vaak simpele spelletjes op de training niet snapt. Hij is gewoon niet slim genoeg. Hij ziet het niet. Hij kan het niet. Ik ben echt klaar met Ojo. De trainer moet nu echt in gaan grijpen.

Verder hebben we nog 2 buitenspelers die ook heel slecht speelden. Andrade haalt 2 keer per jaar enig niveau. Vaker moet je ‘m dus ook niet laten spelen. Is te langzaam, niet creatief en mist een goeie traptechniek. Mis je niks aan mocht hij ooit gaan. En kan iemand wat van die tafellaken-hangers aan z’n broekje hangen? Hoeft ‘ie z’n broekspijpen niet steeds naar beneden te trekken. Croux is nog jong en speelt pas net bij Willem II, maar moet ook echt beter gaan ballen. Alleen op de keeper af gaan en dan een hoek in duiken. Dat zie je zelden. En dat is met een reden.

De scheidsrechter was even slecht maar ook behoorlijk consequent. Hij heeft zeker 6 handsballen weggewuifd. Güzübüÿük vond het allemaal welletjes.

Dat Willem II een keer slecht speelt zijn we wel gewend. Maar dat ze spelen zonder winnaarsmentaliteit, strijd en zonder intelligentie kan ik slecht tegen.

 

De Reis

Prima he. Lekker koude Brouwers-biertjes van de Albert Heijn in de tas en gaan. In Nijmegen ben je echt zo. Naderhand nog even zitten knauwen bij Plaza ’t Supertje in Heesch en dat was prima. De vorige keer heb ik daar een flinke spauwmuur neergezet en kon ik niet genieten van het grote assortiment. Dit keer wel en het was goed. Uiteindelijk genoeg bier op, genoten van het zonnetje en lekker gegeten. gewoon goeie goeie.

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Frèètwerk

NEC heeft een broodje bal en vorig seizoen heb ik deze laten staan omdat ik niets binnenhield. Dit seizoen in de herkansing kon het me niet enorm bekoren. Een hard broodje is leuk, maar niet handig met een grote bal. Deze floept er bekant uit. Bal zelf was van de buitenkant sappig maar van binnen droger dan een nonnenkut. Extra ster voor de mayonaise van Oliehoorn. Respect.
zijlertjeszijlertjes

Thuispubliek

NEC-publiek. Vroeger een volksclub. Als die naar Tilburg kwamen kocht de directeur van HERAS vast een nieuwe auto want dan ging er geheid een hek uit. En daar waren de Bosjesmannen. Tegenwoordig is het NEC publiek vooral stil. Ze zijn er wel hoor. Prima aantallen (op de hoofdtribune na, die was heel leeg) maar er komt echt gewoon geen geluid vanaf. Ik durf wel te beweren dat De Goffert het minst sfeervolle stadion van Nederland is. En dat ligt echt niet aan het stadion of de akoestiek, maar aan de supporters. Totaal geen beleving en support daar. Jammer. Want dat was er ooit wel. Ik heb geen hekel aan NEC, maar ik kan er helaas ook niks meer van maken. 0 Zijlertjes.

Uitpubliek

Er werd wel gezongen maar door maar een kleine 200 man. Hadden er veel en veel meer moeten zijn natuurlijk. Het lijkt een beetje terug te lopen. Heel jammer. En ik werd een beetje lijp van de trommel. Dreunt te hard door. De keren dat de trommel heel even niet gebruikt werd vond ik het gezang veel mooier klinken. Mag wel wat minder fanatiek gebruikt worden van mij. Maar vooral vind ik dat de uitsupport weer wat groter mag. Maar 2 bussen en een lading auto’s is echt te weinig.

zijlertjeszijlertjes

Eindoordeel

Tripje leuk, wedstrijd was kut. Zoals altijd. Er komt een dag dat we gewoon nog voor de wedstrijd begint omdraaien of in een kroeg gaan zitten.

zijlertjeszijlertjes

 

Een gedachte over “NEC – Willem II”
  1. Waar ik me aan stoor is aan die verschrikkelijke Andrade. Ik heb hem geoberserveerd. Die vent is meer bezig met zijn uiterlijk, dan met heel de wedstrijd. Hij is continu bezig met het optrekken van zijn broekje, waarom is mij een raadsel. Vindt ie het broekje te groot? Wil ie graag dat men zijn beenspieren ziet? Is het een Braziliaanse afwijking? Wie het weet mag het zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.